Jouw rondreis door

Suriname

Begint hier

 

Vraag hier jouw reis op maat aan

5 redenen om naar Suriname te gaan

Suriname is een prachtig en veelzijdig land en er zijn heel veel redenen om dit mooie land in Zuid-Amerika te bezoeken. Onze Travel Specialist Roos en wij noemen er alvast, in willekeurige volgorde vijf op, de rest mag je zelf gaan ervaren!

Wil jij een unieke, bijzondere rondreis naar Suriname maken en vraag jij daarom een rondreis naar Suriname bij ons aan? Een reis op maat naar Suriname wordt samengesteld op basis van jouw wensen en de lokale kennis van Roos, onze Surinaamse Travel Specialist.

Rondreis Suriname Around The World Travel1 De mensen

Vriendelijkheid, humor en gastvrij. Dat zijn de inwoners van Suriname. Suriname bestaat uit een diverse mix van culturen, die allemaal heel respectvol met elkaar omgaan. Je zult je erg welkom voelen en iedereen lijkt het leven te vieren. Je zult vaak aangesproken worden voor een praatje en ga ook zeker het gesprek aan, want het zal zeker één van de hoogtepunten van je reis door Suriname worden. En bijkomend voordeel is dat (bijna) iedereen wel Nederlands spreekt.

2 De Jungle

Suriname is een uitstekende bestemming om de jungle te ervaren. Buiten Paramaribo is het bijna allemaal ongerepte natuur en je waant je al snel in de jungle. Apen in overvloed, papegaaien die vrij rondvliegen, kaaimannen die naar je loeren en luiaards die het echt rustig aan doen. Overal leven de Surinamers nog langs de vele rivieren. Het is echt een avontuur om je in de jungle te bewegen.

3 Frederiksdorp

Waan je terug in de tijd van de Nederlandse koloniale verleden op deze oude plantage. Hier werd in de 18e eeuw volop koffie en cacao verbouwd. Je gaat echt terug in de tijd en het is fascinerend om te zien hoe vele culturen (o.a. Europese en Afrikaanse) hier bij elkaar kwamen.

4. Het land is veilig

Je verstaat iedereen terwijl je aan de andere kant van de wereld in een Zuid-Amerikaanse tropische bestemming bent. Dat alleen al helpt bij het gevoel van veiligheid. Bereid je reis uiteraard altijd wel goed voor en lees de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed door. Nog wat taaltips voor vertrek:

Het Nederlands in Suriname wordt vaak gebruikt met woorden Sranan daarbij. Sranan is de taal die vroeger door de slaven op de plantages werd gesproken. Leuk om te leren/weten zijn bijvoorbeeld dit: Fawaka (hoe gaat het?) en A boen (goed), maar ook Bakra (Nederlander/iemand met witte huidskleur) zul je regelmatig horen.

Suriname rondreis around the world travel

5. Het eten!

De menukaart in Suriname is, door het koloniale verleden van het land, beïnvloed door de vele immigranten uit de hele wereld: o.a. de Chinezen, Hindoestanen en ook de Brazilianen hebben allemaal bijgedragen aan de rijke Surinaamse keuken.

Kan jij kiezen uit al dit lekkers: Heel veel kip; Roti kip, Nasi Kip, Bami Kip. Maar ook gerechten als Saoto soep, Baka bana, Tjauw min, Bakkeljauw, broodje Pom en nog veel meer. Het is leuk om voorafgaand aan je reis in je eigen stad te kijken of je al een keer kan proeven van de Surinaamse keuken.

Ben je overtuigd? Vraag dan (vrijblijvend) jouw Rondreis op maat aan voor Suriname?

Wil je een unieke rondreis door Suriname maken? En wil je een rondreis eventueel op maat laten maken? Laat je bijzondere vakantie in Suriname dan samenstellen door Roos; onze specialist ter plaatse voor een mooie en bijzondere vakantie. Neem een kijkje bij onze rondreizen in Suriname en vraag jouw reis aan bij Roos.

Aanbevolen reizen

 • Rondreis Suriname | Comfortabel Suriname

  Comfortabel op avontuur op de mooiste locaties in het land
  • Contact met de unieke marroncultuur in de jungle van Boven Suriname
  • Dolfijnen en schildpadden spotten bij het plantageresort Frederiksdorp
  • Surinaams koken en eten tijdens een kookworkshop
  • Onthaasten in het paradijs van het afgelegen Kabalebo Nature Resort
  (exclusief internationale vlucht) 17 dagen
  vanaf2750,00
  Bekijk de reis
 • Rondreis Suriname | Highlights van Suriname

  Een reis vol met bijzondere ontmoetingen
  • Slapen in een authentieke directeurswoning 1774 op een voormalige plantage
  • Lekker zelfstandig of met lokale mensen op pad in Paramaribo en in de districten
  • Slapen in een lodge midden op het water in het natuurgebied Bigi Pan
  • Een oprechte kennismaking met de jungle en de cultuur van de Marrons, de afstammelingen van de weggelopen slaven
  (exclusief internationale vlucht) 15/18 dagen
  vanaf1225,00
  Bekijk de reis
 • Rondreis Suriname | Natuurlijk Suriname

  Ervaar de overweldigende natuur van Suriname
  • Slapen op een berg in de jungle, met vogels en wildlife spotten
  • Boottochten Boven Suriname rivier - Tapawatra vallen – wandeling Annanasberg
  • Vogelrijk moerasgebied Bigipan, met slapen op het water
  • Landelijk district rond de Saramaccarivier met kans op met apen, lamantijnen, otters en luiaards
  (exclusief internationale vlucht) 16 dagen
  vanaf1640,00
  Bekijk de reis