Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Zanderij, Suriname

Vandaag landen jullie op luchthaven Zanderij. Als je bovenaan de trap staat en de temperatuur en geuren waarneemt weet je al dat dit een bijzondere reis wordt!
De chauffeur staat buiten de aankomsthal te wachten op jullie met een naambordje, hij brengt jullie dan naar Eco Resort Inn. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar Paramaribo.

Extra informatie:

De internationale luchthaven is in WO II door de Amerikanen opgebouwd en ligt 1,5 uur rijden van Paramaribo.

Overnachting:

Standaard kamer bij Eco Resort Inn.

Dit sfeervolle hotel ligt op loopafstand van het uitgaanscentrum in het hartje van Paramaribo. Het koloniale herenhuis waar de receptie, bar en restaurant gesitueerd zijn geeft het hotel een bijzondere uitstraling. Het hotel is gelegen pal aan de rivier, dit zorgt voor een heerlijk verkoelende bries. Het knusse zwembad geeft uitzicht over de rivier. Rondom het hotel is veel groen en vogels, en hoewel het zeer centraal gelegen is het hier heerlijk tot rust komen. Tijdens je verblijf mag je ook gebruik maken van de sport, wellness en zwemfaciliteiten van het naastgelegen hotel Torarica.
De kamers zijn van alle gemakken voorzien: een eigen badkamer met warm en koud water, airconditioning en gratis wifi.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 2: Cultural Markets Tour

Duik in de gezellige actie van de Surinaamse multiculturele samenleving door de zangvogelwedstrijden en de verschillende zondagsmarkten te bezoeken. Ontdek de grote variëteit op de Chinese markt waar we bijzondere snacks kunnen proeven en je je ogen uitkijkt naar dingen waarvan je je echt afvraagt wat het is. Hierna bezoeken we de gezellige Javaanse markt met groente, fruit, snacks en diverse lokale zoetigheden. Ook op het programma staat een straat/vlooienmarkt en de orchideeën markt in de groene Cultuurtuin. Ter afsluiting bezoeken we de Paramaribo Zoo waar we vooral kennis kunnen maken met de Surinaamse dieren.  Een zeer afwisselende ochtend waarbij je echt de geuren, kleuren en smaken van Suriname zult ontdekken.

Overnachting:

Standaard kamer bij Eco Resort Inn.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 3: Van Paramaribo naar de Fredberg

Jullie vertrekken met een Jeep/busje vanuit Paramaribo richting het zuiden. Na 4 uur rijden komen jullie aan bij de Pikinsaamaka kreek, een zijtak van de Saramacca rivier. Hier ligt het basiskamp Zintete van waaruit jullie alle activiteiten ondernemen.
In het basiskamp worden de spullen gepakt voor de trip naar de Fredberg. Na nog een autorit van 5 kilometer volgt een wandeling van 2,5 uur naar de top van de Fredberg, waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht. Je slaapt de eerste nacht in een hangmat op de berg, back-to-basic in hangmatten, maar wel een prachtige ervaring!

Extra informatie:

Fredberg ligt 140 km ten zuiden van Paramaribo en is een nieuw paradijs voor echte avonturiers en liefhebbers van dieren. Het tropisch regenwoud in dit onbewoonde gebied aan de Boven-Saramacca is ongerept, waardoor er veel wilde dieren voorkomen. Een zeldzame vogelsoort die in het gebied voorkomt is de Cock of the Rock, oftewel het Rotshaantje. De mannetjes zijn feloranje en laten indrukwekkend gedrag (dans) zien met hun kuif om zo de vrouwtjes voor zich te winnen. De bergen bij Pikin Saamaka zijn pas recent ontdekt en voor het eerst beklommen door Fred (Fredberg ± 380m boven de zeespiegel). Vanaf deze bergen is er een fantastisch uitzicht over het Surinaamse oerwoud. Terwijl je kijkt naar de langs vliegende papagaaien (ara’s) en toekans hoor je in de verte de brulapen roepen.

Overnachting:

Hangmatten op de Fredberg in een basiskamp met primitief sanitair.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

‘s Nachts kan het koud zijn op de berg, dus neem warme kleding mee om in te slapen! Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 4: Terugtocht naar het basiskamp

De vroege vogels kunnen na het ontwaken genieten van een prachtige zonsopkomst vanaf de Fredberg. Na het ontbijt beginnen jullie aan de terugtocht naar het basiskamp Zintete. Bij het basiskamp is het gelegenheid om te zwemmen, vissen en varen in de kreek. In de avond kan je een avondwandeling maken op zoek naar dieren, sommige diersoorten zijn juist in de avond beter te spotten.

Overnachting:

Bedden bij Zintete (basiskamp). Er is geen ventilator of airconditioning. Bij het basiskamp zijn gemeenschappelijke douches en toiletten (alleen koud water).

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 5: Van Zintete naar Paramaribo

In de ochtend maak je nog een wandeling waarbij er meer wordt verteld over medicinale werking van diverse planten. Na de lunch vertrek je weer richting Paramaribo.

Overnachting:

Eco Resort Inn.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 6: Bloemendaal in het landelijke district Saramacca

Nabij het landelijke dorpje Groningen ligt Appartementen Bloemendaal, een kleinschalige accommodatie aan de Saramaccarivier waar nog vele vogels en dieren makkelijk te spotten zijn. Bij het gedeeltelijk overkapte zwembad kun je gezellig zitten voor een drankje of (vooraf bestelde) maaltijd.

Overnachting:

Twee slaapkamer appartement Bloemendaal, gebouwd in koloniale stijl. Appartementjes op neuten met een slaapkamer met tweepersoonsbed (of 2 éénpersoonsbedden), en zijkamer met 2 éénpersoonsbedden. Badkamer met warm en koud water, keuken en balkon. Geen airconditioning maar het is goed geventileerd. Inclusief beddengoed en handdoeken.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Inclusief Do-it-yourself ontbijt.

Dag 7: Op avontuur in Bloemendaal

Er zijn mogelijkheden om privé boottochtjes te boeken over de Saramaccarivier. Wat dacht je ervan om bij het ochtendgloren een boottocht te maken om wilde dieren te spotten, een intieme picnic op de boot, of een happy hour sunset? Ook kun je een fiets huren om de omgeving in dit groene en landelijke landbouwdistrict te verkennen. Je kunt dus lekker je eigen gang gaan.

Extra informatie:

Eind 1845 in dit disctrict de overlevenden van een groep Nederlandse boeren die vanuit de Nederlandse provincie Groningen naar Suriname geëmigreerd waren om aan de overkant van de Saramaccarivier een nieuw bestaan op te bouwen. Binnen zes maanden stierven bijna 200 personen van de groep aan tyfus, waarna de rest zich vestigde in Groningen. Ook daar overleden nog talloze kolonisten. Vanaf 1849 verhuisden de overgebleven boeren in kleine groepjes naar de omgeving van Paramaribo.

Overnachting:

Appartement Bloemendaal

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Do it yourself ontbijt is inbegrepen.

Dag 8: Trip naar het moerasgebied Bigi Pan bij Nickerie (West-Suriname)

Vanuit Bloemendaal vertrekken jullie in de ochtend met gedeeld transport richting Nickerie. De rit duurt ca. 3 uur en je komt hierbij door verschillende districten met ieder een ander soort uitzicht en sfeer; het landelijke district Saramacca, het pittoreske cocosdistrict Coronie en het uitgestrekte rijstdistrict Nickerie.

In Nickerie stap je in de boot en kom je via een sleephelling in het natuurgebied Bigi Pan. De basic lodge waar jullie overnachten staat in het water van dit natuurgebied en met helder weer is de sterrenhemel ’s avonds prachtig. Er worden diverse boottochten ondernomen om vogels te gaan spotten, vis te vangen, ’s avonds kaaimannen te spotten en ook een boottocht helemaal naar de Atlantisch oceaan.  Bij de lodge zijn hangmatten en ligbedden om te relaxen en er zijn kajaks beschikbaar.

Extra informatie:

Het bijzondere beheersgebied van de overheid Bigi Pan is een moerasgebied dat zich langs de kust van de districten Coronie en Nickerie uitstrekt en 67.000 hectare groot is. Dit gebied heeft prachtige natuur met veel mangrove en er leven veel bijzondere vogels zoals de flamingo en de rode ibis. Deze vogels broeden ook in dit gebied, en het wordt dan ook wel de kraamkamer genoemd.

Overnachting:

Tweepersoonskamer in basic lodge, bedden met klamboes en beddengoed. Eigen toilet. Gedeelde douches (alleen brakwater uit het gebied). Geen airconditioning, geen warm water en geen handdoeken.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

De accommodatie is basic maar de ervaring om echt midden in het natuurgebied te logeren maakt het de moeite waard!

Ontbijt, late lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 9: Van Nickerie naar Paramaribo

De rit terug duurt ca. 4-5 uur en brengt je weer terug naar het levendige Paramaribo.

Overnachting:

Eco Resort Inn. Eigen badkamer (koud en warm water), airconditioning. Het hotel beschikt over een bar/restaurant en klein zwembad. Er mag ook gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van Torarica Hotel, op 5 minuten loopafstand.

Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 10: Van Paramaribo naar Tio Boto

Vanuit Paramaribo rijd je per bus in ongeveer 3 uur naar Atjoni. Onderweg kun je al genieten van de kleurrijke cultuur die Suriname je biedt, tevens passeer je kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kun je even de benen strekken en krijg je een lunch aangeboden. In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Tio Boto Eco Resort. Na de lunch vaar je in ca. 3 – 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Tio Boto, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal zie je vele dorpen langs de rivier en kun je genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast zie je hoe de lokale bewoners bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden, zoals het doen van de was, het vangen van vis en kinderen die lekker aan het spelen zijn in het water.

Na de ontvangst op Tio Boto Eco Resort en het in gebruik nemen van de lodge, is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het eiland. Je kunt kennismaken met Thomas, de eigenaar van het resort die leraar is op de basisschool van een naburig dorpje. Na het diner maak je een avondtocht met de korjaal. De bootsman laat de korjaal meestromen met de stroming van de rivier kaaimannen te spotten. Tegelijk kun je genieten van de schitterende geluiden van de jungle en de sterrenhemel. Omdat er geen dorpen in de directe buurt van Tio Boto zijn zal dit de ervaring verder versterken.

Overnachting:

Tio Boto Eco Resort. Basic houten cabin met bedden met klamboe. Gedeeld bad/toilet op het terrein.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 11: Dorpswandeling, Ananasberg, en zwemmen in de Tapawatra Sula

Na het ontbijt vaar je met een lokale gids in een korjaal naar het kleine dorpje Semoisi. Je maakt er een korte dorpswandeling en bezoekt de school waar Thomas aan het lesgeven is. Vervolgens vaar je door en beklim je de Ananasberg. Na de wandeling op de Ananasberg gebruik je de lunch in Djumu. Na de lunch vaar je naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar je kunt zwemmen en genieten van een natuurlijke massage. Aan het einde van de middag varen we weer terug naar Tio Boto. Deze avond is er een BBQ avond en wordt er een groot kampvuur gemaakt. Hierbij wordt door de gids mooie verhalen verteld over de dieren van Suriname, maar ook de zogenaamde Anansi verhalen vol levenslessen.

Extra informatie:

De Anansi verhalen kwamen mee met de slaventransporten, van de 16e tot ver in de 19e eeuw. De slaven moesten werken op de plantages en uitingen van hun eigen cultuur waren verboden, maar de Anansi verhalen konden overal stiekem verteld worden. Op deze wijze gaven de Anansi verhalen troost in een situatie van onderdrukking. De Anansi verhalen kregen zo een nieuwe functie: die van protest. Ook kreeg de zwakke maar slimme spin een tegenstander, namelijk de sterke maar domme tijger. Het is niet moeilijk om in de rol van de spin de slaven terug te vinden en in het karakter van de tijger de onderdrukkers. De Anansi-verhalen hebben zich in de loop der eeuwen aangepast aan de natuur en de sociale omstandigheden.

Overnachting:

Basic houten cabin met bedden met klamboe. Gedeeld bad/toilet op het terrein.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 12: Van Tio Boto naar Knini Paati

Na het ontbijt kun je de laatste uren gebruiken om nog eens lekker in de rivier te zwemmen, te luieren in de zon of lekker een boekje te lezen in een hangmat. Je vertrekt in de ochtend met de korjaal stroomafwaarts richting Atjoni. Onderweg kun je optioneel een bezoek brengen aan het marronmuseum. Dit kun je ter plaatse met Thomas afstemmen.  Na 1,5 tot 2 uur varen wordt je onderweg afgezet op het comfortabele en kleinschalige resort Knini Paati.

In de middag is er tijd om te zwemmen in het zwembad of in de stroomversnelling en in de namiddag maak je een boswandeling waarbij je veel leert over de grote en kleine dingen in het oerwoud. Op deze avond in de jungle kun je lekker in je hangmat op het terras van je comfortabele lodge even helemaal ontspannen.

Overnachting:

Knini Paati Resort. Comfortabele cabin met eigen bad/toilet en eigen terras. Airco op aanvraag.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Op aanvraag kan er één van de twee lodges met airconditioning op zonne-energie worden geboekt.

Ontbijt, late lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 13: Ontspannen dagje in Knini Paati

Na een stevig ontbijt kun je in de ochtend een dorpswandeling maken in één van de dichtbij gelegen dorpen. Je verblijft een tijd in het dorp en je mag samen met de lokale mensen meewerken. Je gebruikt een lokale lunch in het dorp.
In de avond is er bij voldoende gasten gelegenheid voor een zangvoorstelling van de oudere dames uit één van de nabijgelegen dorpen. Ze vertellen de verhalen achter de Saramacaanse liederen en je merkt dat het voor hun ook een leuk avondje uit is waar ze van genieten.

Overnachting:

Comfortabele cabin met eigen bad/toilet en eigen terras. Airco op aanvraag.

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. 

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Als je een echte die-hard natuur liefhebber bent kun je ook optioneel een nacht in een hangmat in de jungle doorbrengen. Dit kamp is ongeveer 3 uur lopen vanaf het resort. Dit betekent wel dat je de volgende dag vroeg je hangmat uit moet om weer te vertrekken naar Paramaribo.

Dag 14: Van Knini Paati naar Paramaribo

In de ochtend kun je nog lekker ontspannen in een hangmat of relaxen bij het zwembad. De uitchecktijd is om 10.30 uur. Na de warme maaltijd om 11.00 uur maak je je klaar om richting Paramaribo te vertrekken. Het is nog ongeveer 45 minuten varen waarna de busrit naar Paramaribo zo’n 3 uur is.

Overnachting:

Eco Resort Inn.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en vroege lunch zijn inbegrepen. 

Dag 15: Varen op de Warappakreek, en historisch district Commewijne

Vanuit Paramaribo rijden jullie in ruim een uur naar Alkmaar aan de Commewijne rivier, hier stappen jullie in de boot en varen in een uur naar Plantage Reynsdorp, in de volksmond ook wel “Bakkie” genoemd. De gids neemt jullie mee op een wandeling en vertelt over de geschiedenis van het district en alles dat te zien is om je heen. Je proeft hier het echte dorpsleven en het lijkt echt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Met de boot maken jullie een bijzondere tocht door de smalle Warappakreek, langs deze kreek hebben vroeger vele plantages gelegen en tussen de jungle zijn hiervan nog restanten zichtbaar. De flora en fauna verandert naarmate je vanaf de rivier steeds dichterbij de kust nadert en hier zijn vele vogelsoorten te spotten. Een prachtige boottocht die je zeker zal verrassen, met aan het eind even uitwaaien op het ruige strand.
Na terugkomst uit de kreek volgt er nog een bezoek aan Plantage Alliance, ook dit is een gemoedelijk dorpje en de Citrus plantage is nog in werking. Met de boot en bus keren jullie terug naar Paramaribo. Een afwisselende dagtrip vol natuur en historie.

Overnachting:

Eco Resort Inn.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 16: Vertrek, transfer naar de luchthaven

Jullie worden vandaag opgehaald bij Eco Resort Inn. De chauffeur brengt jullie op tijd naar de luchthaven.

Extra informatie:

In Suriname dien je ipv 2 uur al 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op Zanderij. Dit is in verband met extra veiligheidscontroles. Op Zanderij zijn nog een aantal winkels. Leuk zijn de winkel met nog heel veel vers fruit, groenten en Surinaamse eterijen. Op de 1e etage is ook een klein barretje waar je even een drankje kunt doen.

Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

(exclusief internationale vlucht) 16 dagen
vanaf1585,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.