Reisprogramma

Dag 1 Aankomst Guatemala Stad en transfer naar Antigua

Welkom in Guatemala! We brengen je naar je hotel in Antigua, waar je je kunt opfrissen na je vlucht. De rest van de dag of avond ontspannen en de stad verkennen.

Extra informatie:

Antigua wordt met recht beschouwd als een van de mooiste koloniale steden van Centraal Amerika. Het ligt vlak bij de huidige hoofdstad, op maar 1 uur afstand, en wordt verbonden door een goede weg. Hierdoor kun je bij aankomst in Guatemala direct door reizen naar Antigua, en is het niet nodig in het het toch wat minder interessante Guatemala Stad te verblijven. Antigua wordt gekenmerkt door zijn geplaveide straatjes, vele mooie gebouwen, kerken uit het koloniale tijdperk en het bijzondere uitzicht op 3 vulkanen, Agua, Fuego en Acatenango.

Overnachting:

Panza Verde

Aantal Overnachtingen: 3

Dag 2 Stadswandeling en kook cursus

Verken samen met je lokale gids ter voet alle hoogtepunten van Antigua. Je loop langs eeuwenoude kerken, ruïnes, mooie parkjes en interessante marktjes. In de middag neem je deel aan een leuke Guatemalteekse kook cursus, waar je allerlei heerlijke lokale gerechten leert maken. Uiteraard kun je daarna al dat lekkers opeten.

Extra informatie:

Een van de mooiste en levendigste koloniale steden van Midden-Amerika. Overal zie je overblijfselen van het koloniale verleden, geplaveide straatjes, mooie kerken en verlaten kloosters. Als je door Antigua loopt is het alsof je honderden jaren terug in de tijd gaat. Blijf niet alleen in het stadscentrum, loop ook eens een paar straten van het park vandaan, je zult vele leuke winkeltjes en restaurantjes ontdekken.

Opmerking:

Inbegrepen privé gids en kookles.

Dag 3 Pacaya vulkaan

Vandaag een actieve dag, je gaat een vulkaan beklimmen! De wandeltocht naar boven duurt ongeveer twee uur en heeft bijzonder mooie uitzichten. Het eerste deel loop je door open dennenbos, maar wanneer de vegetatie verdwijnt zijn er alleen nog vulkanische rotsen en as. Rooster marshmallows over verschillende openingen in de aarde waaruit je de hitte en stoom voelt komen. En misschien heb je het geluk lava te zien! Je hebt een picknick stijl lunch op de vulkaan.

Extra informatie:

Guatemala heeft 33 vulkanen waarvan er enkele actief zijn. Door de ligging niet ver van Antigua en de spectaculaire uitzichten is Pacaya een van de meest populaire vulkanen om te beklimmen. Het is een complex met meerdere kraters, waarvan er maar een actief is. Andere actieve vulkanen van Guatemala zijn Santiaguieto en Fuego.

Opmerking:

Inbegrepen privé vervoer en gids, lunch, water en entree. Trip geschikt voor mensen van alle leeftijden in redelijke conditie. Neem goede schoenen mee en een regenjas in het regenseizoen. Of je ook lava stromen kunt zien hangt geheel af van de activiteit van de vulkaan op de dag dat je deze trip doet.

Dag 4 Transport van Antigua naar het meer van Atilan. Stop in Iximche.

Op naar het meer van Atitlan. Onderweg stop je in Iximche voor een eerste kennismaking met de Maya cultuur. Eenmaal aangekomen in Panajachel brengt een korte boottocht over het meer je naar het dorpje Santa Cruz, waar een heerlijk diner op je wacht in het hotel.

Extra informatie:

Iximché, was de hoofdstad van de Kaqchikel Indianen en wordt beschouwd als de eerste hoofdstad van Guatemala. De naam betekent Boom van Maïs, die verwant is aan de boom van Ramón, de vrucht die een fundamenteel onderdeel was van het dieet van de Maya-voorouders. In het achterste deel van het park, bevinden zich de belangrijkste altaren waar vandaag de dag ook nog Maya ceremonies gehouden worden.

Overnachting:

Isla Verde Santa Cruz. Diner en ontbijt inclusief. Gelegen in het dorpje Santa Cruz, dit hotel is alleen per boot bereikbaar. De kamers zijn erg mooi en hebben allemaal uitzicht op het meer van Atitlan. Het eten is heerlijk en bereid met de meest natuurlijke ingrediënten. Ze bieden allerlei activiteiten aan zoals yogaworkshops en wandelingen rond het meer.

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Inbegrepen privé transport, entree en lokale gids bij Iximche.

Dag 5 Het meer van Atitlan

Het prachtige meer van Atitlan is omringd door drie vulkanen en vele charmante dorpjes, elk met hun eigen unieke aantrekkingskracht. Je wordt door je gids opgehaald in je hotel. Samen met hem neem je deel aan een fantastiche trip per boot over het meer en doe je twee inheemse dorpjes aan, San Juan en Santiago.

Extra informatie:

San Juan wordt bewoond door mensen van de Maya Tzutujil bevolking, en staat bekend om zijn textiel verven, vrouwelijke wevers, medicinale planten en legenden. Door de hele stad heen vind je muurschilderingen, in deze schilderijen kun je het dagelijkse leven, de geschiedenis en gebruiken van San Juan la Laguna ontdekken. In Santiago vindt je nog mensen in kleurrijke klederdracht en de bevolking houd nog vast aan hun traditionele manier van leven.

Opmerking:

Inbegrepen privé boot en gids.

Dag 6 Van Panajachel naar Quetzaltenango.

Rij naar Quetzaltenango het belangrijkste bevolkingscentrum van de K´ikch´e Maya’s. In de middag een begeleide stads tour langs de hoogtepunten van Xela.

Extra informatie:

Quetzaltenango, of xela zoals het bekend staat bij de lokale bevolking, is een kosmopolitische stad en heeft een Europese uitstraling. Er is een levendige culturele scène en je vindt er goede hotels en restaurants. Je kunt interessante dagtochten maken naar naburige Maya-dorpen die nog de oude manier van leven in stand houden.

Overnachting:

Acanthus

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Inbegrepen privé transport en gids voor de stadstoer.

Dag 7 Bezoek Maya dorpjes en fuentes Georgianas warmwaterbronnen.

Rij door een prachtig landschap met vruchtbare gronden. Bezoek de inheemse dorpen Cantel, Almolonga en Zunil. Geniet van prachtige warmwaterbronnen van Fuentes Georginas. De middag is vrij.

Extra informatie:

In de heuvels rond Zela vindt je veleinheemse dorpen vol met oude tradities. Fuentes Georginas ligt bij Zunil tussen weelderige jungle een natuurlijke spa met een reeks thermale baden allemaal met verschillende temperaturen.

Opmerking:

Inbegrepen gedeeld transport en gids. Deze tour kan gedeeld worden met andere mensen. Badkleding mee!

Dag 8 Quetzaltenangol naar Antigua, via Chichicastenango.

Om een lange reis naar Copan Honduras op te breken reis je terug naar Antigua voor een overnachting. Op weg naar Antigua breng je een bezoek aan de grootste markt in Guatemala: Chichicastenango.

Extra informatie:

Chichicastenango staat bekend om een van de grootste inheemse openlucht markten. De kleurrijke marktdagen worden gehouden op donderdag en zondag. De bezoeker kan allerlei typische producten van de regio vinden. De taal die wordt gesproken door de meerderheid van de bevolking is K’iche ‘. Er zijn twee interessante koloniale kerken, waar een mix van katholieke geloof en het Maya geloof wordt uitgeoefend. Op de treden die naar de kerk leiden kan men vaak de Maya-priesters zien die rituelen uitvoeren en wierook branden. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het bijzondere kerkhof.

Overnachting:

Panza Verde

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Inbegrepen privé transport. Het transport is privé maar je bezoekt de markt zonder gids. De markt van Chichicastenango wordt alleen gehouden op donderdag en zondag. Dit bezoek moet dus in de reis passen.

Dag 9 Antigua naar Copan Honduras

Neem een korte uitstap over de grens naar Copan Honduras voor een verdere verkenning van de Maya cultuur. Eenmaal aangekomen neem je intrek in het hotel en ben je de rest van de avond vrij om op eigen gelegenheid dit leuke dorpje te verkennen.

Extra informatie:

Copan Ruinas is een charmant stadje. Het centraal plein heeft verschillende winkeltjes en restaurants aan de rand. Een aanrader is het fascinerende Archeologiemuseum, met verschillende Maya artefacten.

Overnachting:

Casa de cafe.

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Inbegrepen privé transport. De fee van ongeveer $4 om de grens over te gaan is voor eigen rekening.

Dag 10 Copan Maya Ruines

Ontdek de cultuur, geschiedenis en architectuur van deze oude Maya ruïnes met onze lokale deskundige gids. Breng daarna op eigen gelegenheid een bezoek aan de Macaw mountain vogel park. Dit park is prachtig gelegen  je kunt er wandelen, zwemmen en heel veel Macaws zien (mooie gekleurde papegaaien).

Extra informatie:

In de archeologische site van Copan krijg je echt een connectie met de Maya-cultuur. Er zijn tempels met ondergrondse gangen, steles die de verschillende heersers door de eeuwen heen laat zien, structuren waar wedstrijden werden gespeeld. Je bezoekt ook het interessante museum met een replica van een ondergrondse tempel op ware grootte. Het is ook prachtig gelegen omringd door natuur.

Opmerking:

Inbegrepen privé gids bij het bezoek van de ruines en entree gelden. Je kan met de gids samen naar de ruïnes wandelen of we regelen lokaal transport. Voor het bezoek van het vogel park zijn alleen de entree gelden inbegrepen (unguided).

Dag 11 Copan naar Rio Dulce via Quirigua

Reis terug naar Guatemala en vervolg je reis noordwaarts. Breng eerst een bezoek aan Quirigua voordat je naar Rio Dulce doorrijdt. Quirigua biedt de enige ruïnes in zijn soort in Guatemala, met vooral prachtige Maya steles (uit één stuk steen gehouwen tablet of pilaar, met daarin een in reliëf gebeeldhouwde voorstelling ).

Extra informatie:

Quiriguá is een indrukwekkende laat-klassieke site, vooral bekend om zijn gebeeldhouwde stèles en altaren in een unieke stijl. Quiriguá was een geografisch bevoorrechte stad in de buurt van de rivier de Motagua en de rivier de Dulce.  In 1899 werd het omliggende land opgekocht door de United Fruit Company om het om te zetten in een bananenplantage. Gelukkig is de centrale plaza bewaard gebleven.

Overnachting:

Hacienda Tijax. Hele leuke bungalows in het midden van de jungle van Rio Dulce.

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Inbegrepen privé transport en entree Quirigua. Geen gids, ter plekke kan je een gids inhuren.

Dag 12 Boottocht over de Rio Dulce en bezoek aan Livingston

Bezoek een oud fort uit de tijd van de Spaanse verovering, gebouwd door de Spanjaarden op de piraten tegen te houden. Daarna ga je per boot over de Rio Dulce naar Livingston. Je vaart door een prachtige canyon tot je aankomt bij dit unieke garifuna dorpje. Na een korte rondleiding geniet je hier van een lunch met de lokale vis specialiteit (tapado).  Vervolgens neem je de boot terug naar Rio Dulce.

Extra informatie:

De Garífuna van Guatemala komen uit het Afrikaanse continent en vestigde zich in het noordoosten van Guatemala en andere landen in Midden-Amerika. Ze hebben hun eigen unieke cultuur, muziek en dans.

Dag 13 Rio Dulce naar Flores

Op naar de provincie Peten, een plek vol met  fascinerende archeologische vindplaatsen die worden omringd door jungle.

Extra informatie:

Flores is de hoofdstad van de provincie Peten. Flores is verbonden met het vasteland door een kunstmatige landengte die de stad tot een klein schiereiland maakt. Je vindt er tal van restaurantjes en hotels. Ga in de avond eten aan een van de vele restaurantjes aan de water kant en geniet van de mooie zonsondergang.

Overnachting:

Casa Azul. Een hotel ideaal gelegen op het eiland van Flores met een dakterras met een mooi uitzicht over het meer.

Aantal Overnachtingen: 3
Opmerking:

Inbegrepen privé transport.

Dag 14 Yaxha en Topoxte

Yaxha, een unieke archeologische vindplaats, is de derde grootste ruïne in Guatemala. Het omvat de overblijfselen van meer dan 500 bouwwerken. Het uitzicht over het meer vanaf de top van de hoogste tempel in Yaxha is adembenemend. Ook de jungle rond de ruïnes is spectaculair en vol met dieren.

Extra informatie:

Yaxha is minder bekend dan Tikal, maar zeer indrukwekkend. Deze archeologische site heeft twee piramides, evenals twee bal velden. Daarnaast vind je er steles, altaren en andere goed bewaard gebleven monumenten. Topoxté is kleiner en de structuren hier dateren uit de late postklassieker periode.

Opmerking:

Inbegrepen privé transport, gids en entree en boot.

Dag 15 Tikal

Met een deskundige gids verken je deze geweldige Maya-archeologische vindplaats, met sommige bouwwerken die wel 2000 jaar oud zijn. Klim een van de piramides voor een adembenemend uitzichten. De omringende jungle is vol met diverse flora en fauna, waaronder toekans, spinapen en brulapen.

Extra informatie:

Tikal is een van de grootste centra van de Maya-beschaving. In deze    geweldige oude stad kun je genieten van de vele piramides, die zeer goed bewaard zijn gebleven. Tikal wordt omringd door meer dan 500 vierkante kilometer jungle. Het is het bekendste culturele en natuurlijke park van Guatemala, en een prachtige afsluiting van de reis.

Opmerking:

Inbegrepen privé transport, gids en entree.

Dag 16 Laatste dag of ......

Mocht je na het einde van deze reis nog enkele dagen op een prachtig strand willen verblijven dan is Flores ideaal gelegen om verder te reizen naar Belize of zelfs Yukatan Mexico.

We helpen je graag bij het regelen van transport en accommodatie.

(exclusief internationale vlucht) 16 dagen
vanaf2658,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.