Reisprogramma

Dag 1 Aankomst Guatemala Stad en transfer naar Antigua

Welkom in Guatemala! Bij aankomst op de internationale luchthaven Aurora staat je chauffeur al op je te wachten. Deze zal je naar je hotel in Antigua brengen.

Extra informatie:

Antigua heet officieel ‘La Antigua Guatemala’ en betekent letterlijk ‘het oude Guatemala’. Het was ooit de hoofdstad van het land, maar omdat het meerdere malen door aardbevingen werd verwoest, besloot de bevolking een nieuwe stad te stichten op de plaats waar zich nu het huidige Guatemala Stad bevindt. In het ´oude Guatemala´, dat in een prachtige vallei ligt, vind je mooie koloniale kerken, leuke parkjes en een prachtig uitzicht op drie vulkanen.

Overnachting:

Hotel Sor Juana. Dit is een prachtige accommodatie met ruime kamers en antiek meubilair.

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Privé transport vanaf het vliegveld naar het hotel in Antigua

Dag 2 Mountain biketour

Na een goede nachtrust is het vandaag tijd voor actie! Ontdek samen met je gids per fiets de dorpjes en het platteland ten zuiden van La Antigua. Je brengt onder andere een bezoek aan de dorpjes San Juan del Obispo, Ciudad Vieja, een Macadamia- en een koffieplantage.

Extra informatie:

Antigua op zich is een groot openluchtmuseum en een grote toeristische trekpleister met hotels en restaurants op elke hoek van de straat. Maar op korte afstand van Antigua vind je echter authentieke dorpen, waar je een glimp kunt opvangen van het dagelijks leven van de Guatemalteken en waar je zelden een toerist zult tegenkomen.

Opmerking:

Privé excursie inclusief een mountain bike.

Dag 3 Acatenango kampeertocht

Weer een dag vol actie en avontuur! Beklim de bijna 4000 meter hoge Acatenango- vulkaan. De uitzichten tijdens de klim en bovenop de top zijn werkelijk adembenemend. Op deze reusachtige vulkaan breng je de nacht in een tent door, terwijl je op veilige afstand kunt aanschouwen hoe de actieve Fuego-vulkaan as, rookwolken en misschien ook lava uitspuwt.

Extra informatie:

Acatenango, op een uur rijden van Antigua,  heeft 2 pieken, de Pico Mayor en de Yopocapa, die zich op 3880 meter boven de zeespiegel bevindt. Deze vulkaan is verbonden met Fuego en samen vormen ze het vulkanencomplex La Horqueta.

Overnachting:

In een tent op 3500 m. hoogte

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Tijdens deze tocht zijn de entreegelden, maaltijden, het water en de kampeeruitrusting inbegrepen. Het is een zware trekking voor mensen met een goede conditie. Gezien de hoogte, zul je warme thermische kleding nodig hebben, die je eventueel kunt huren. Als alternatief kan er ook een kampeertocht op de minder intensieve Pacaya-vulkaan worden aangeboden.

Dag 4 Antigua

Na een nacht op de vulkaan te hebben doorgebracht, keer je rond het middaguur terug naar Antigua. De rest van de dag kun je vrij besteden. Misschien een tip na zo’n zware tocht: maak gebruik van de spa services, die het hotel biedt of ga voor een massage in een van de vele salons, die Antigua rijk is. Er zijn zelfs massages met chocolade!

Over chocolade gesproken, wist je dat Antigua zelfs een chocolademuseum heeft? Hier kun je niet alleen allerlei cacaoproducten proeven, maar ook aan interactieve workshops deelnemen en een rondleiding krijgen.

Overnachting:

Hotel Sor Juana

Aantal Overnachtingen: 1

Dag 5 Antigua naar Quetzaltenango. Stop in Iximche.

Vandaag reis je van Antigua naar Quetzaltenango. Onderweg maak je een stop bij de Maya-ruïnes van Iximche. Iximche is rond 1478 gesticht en diende als hoofdstad van de Maya-Kaqchikels. Het wordt beschouwd als de eerste hoofdstad van Guatemala. Hier worden tot op de dag van vandaag bijzondere Maya-ceremonies uitgevoerd.

Extra informatie:

De universiteitsstad Quetzaltenango ligt in een vallei in de hooglanden van Guatemala, op een hoogte van 2537 meter boven de zeespiegel, waardoor het een stad is met een fris klimaat. De omringende landschappen zijn bij uitstek geschikt voor wandeltochten, berg- en vulkaanbeklimmingen en allerlei sportieve outdoor activiteiten.

Overnachting:

Hotel Acanthus. Een mooi en goed gelegen hotel met slechts vijf kamers en een prachtige tuin.

Aantal Overnachtingen: 3
Opmerking:

Inclusief privé transport en entreegelden Iximche. Ter plekke kan een gids worden ingehuurd.

Dag 6 Het meer van Chicabal

Beklim onder begeleiding van een gids de Chicabal-vulkaan en wandel door een van de laatste nevelwouden van deze regio. Tijdens de klim naar boven word je omringd door unieke flora en fauna en je zult onderweg verschillende bijzondere vogelsoorten tegenkomen.

Extra informatie:

Van alle vulkanen in Guatemala hebben er maar twee een kratermeer en Chicabal is er daar een van. De Maya’s beschouwen de lagune als een heilige plaats. Je waant je in een andere wereld als je het meer aanschouwt. Vooral de mist, die vaak over de krater hangt, geeft het een mystieke sfeer. Je kunt niet in dit meer zwemmen, waardoor het zijn zuiverheid heeft weten te behouden. De Chicabal-vulkaan heeft een hoogte van 2712 meter.

Opmerking:

Het transport en de gids zijn privé.

Dag 7 Warmwaterbronnen van Fuentes Georginas.

In de heuvels, boven het plaatsje Zunil, bevinden zich de prachtige warmwaterbronnen van Fuentes Georginas, waarschijnlijk de mooiste natuurlijke spa van het Guatemala. Tussen weelderige jungle en tropische bloemen vind je hier een reeks van thermale baden, allemaal met verschillende temperaturen. Ontspan deze ochtend in het warme water en reis in de middag ben je vrij.

Opmerking:

Inbegrepen gedeeld transport en entreegelden Fuentes. Dit is een gedeelde tour

Dag 8 Van Quetzaltenango naar Huehuetenango

Vandaag reis je door naar het departement Huehuetenango. Je verblijft daar op een unieke lokatie, een paardenranch,  in een landelijke omgeving kan je ontspannen met de natuur overal om je heen. Je bent hier echt weg van de bewoonde wereld, verwacht hier geen tv of wifi!

Extra informatie:

Huehuetenango is zowel de naam van de provincie (in het Spaans departemento) als de hoofdstad van deze provincie. De westelijke hooglanden van Guatemala, zijn het belangrijkste territorium van de etnische Mam-Maya’s. Het gebied wordt gekenmerkt door een koud klimaat en prachtige landschappen. In dit deel van Guatemala komen maar weinig toeristen en dus bij uitstek geschikt om op ontdekkingstocht te gaan.

Overnachting:

Unicornio Azul. Een hele bijzondere accommodatie, op een uur afstand van de stad Huehuetenango. Het is een ranch aan de voet van de bergen van Cuchumatanes.

Aantal Overnachtingen: 2

Dag 9 Hike door de Chuchumatanes

De Sierra de los Cuchumatanes is hoogste gebergte van Centraal-Amerika. Je begint de wandeling in Todos Santos Chuchumatan, waarna je het pad door deChuchumatanes volgt, totdat je het hoogste punt, La Torre (de toren) bereikt. Bij goed weer kun je vanaf dit punt de vulkanische keten van Guatemala zien. De vulkanen van het meer van Atitlán en de bergen van het aangrenzende Mexico zijn als een schilderij te bewonderen.

Extra informatie:

DeSierra de los Cuchumatanes heeft hoge toppen en diepe valleien. De traditionele gebruiken van de bewoners van dit gebied zijn goed bewaard gebleven en er worden maar liefst zeven verschillende Maya-dialecten gesproken. Spaans is hier de tweede taal.

Opmerking:

Inbegrepen zijn het privé transport en de gids.

Dag 10 Transfer van Huehuetenango naar Panajachel – Meer van Atitlan

Vandaag neem je afscheid van de westelijke hooglanden van Guatemala en reis je naar departement Sololá, waar zich het mooiste meer van het land bevindt.

Extra informatie:

Lake Atitlan wordt niet alleen beschouwd als het mooiste meer van Guatemala, maar ook als een van de mooiste meren ter wereld. Het meer wordt omringd door 3 vulkanen: Atitlán, Tolimán en San Pedro. Rond het meer bevinden zich verschillende Maya-dorpen, zoals, Santa Catarina Palopó, Santiago Atitlán en Panajachel, elk met hun eigen unieke aantrekkingskracht.

Overnachting:

Casa del Mundo. Dit hotel ligt in het dorp Jabailito en is alleen per boot bereikbaar vanuit Panajachel. Een leuk hotel in een prachtige omgeving en een mooi uitzicht over het meer.

Aantal Overnachtingen: 3
Opmerking:

Inbegrepen: privé transport.

Dag 11 Boottocht over het meer van Atitlan en bezoek aan authentieke Maya-dorpjes

Bij het hotel word je opgehaald door onze gids, waarna jullie gezamenlijk naar de steiger lopen waar de boot ligt te wachten. De beste manier om het meer in al zijn schoonheid te ervaren, is door een boottocht te maken. Tijdens de boottocht maak je kennis met twee dorpjes: San Juan la Laguna en Santiago Atitlan.

Extra informatie:

San Juan la Laguna wordt bewoond door mensen van de Maya Tzutujil bevolking en staat bekend om textiel, speciale natuurlijke verftechnieken, weefsters, medicinale planten en legenden. Overal zijn muurschilderingen te zien, waarin je het dagelijkse leven, de geschiedenis en gebruiken de lokale bevolking van San Juan la Laguna kunt ontdekken.

Opmerking:

Inbegrepen privé gids en boot.

Dag 12 Kajakken en hiken

Vandaag combineer je twee leuke sportieve activiteiten. Allereerst kajak je van je hotel over het meer van Atitlan naar het dorpje San Marcos la Laguan en vanaf hier wandel je met de gids rond het meer terug. Onderweg kom je andere kleine dorpjes tegen en kunt je genieten van de prachtige uitzichten, die dit meer te bieden heeft.

Extra informatie:

Het meer van Atitlan is een kratermeer en heeft een afmeting van maar liefst 130 vierkante kilometer, een geschatte diepte van 350 meter en ligt op een hoogte van 1562 meter boven de zeespiegel. Het meer wordt gekenmerkt door de sterke winden, die in de middag over het meer waaien en grote golven opwekken. Dit fenomeen staat onder de lokale bevolking bekend als ‘Xocomil’.

Opmerking:

Inbegrepen: privé boottocht onder begeleiding van een gids en de kajak.

Dag 13-16 Transfer naar Monterrico voor 3 nachten aan het strand

Vandaag reis je met de boot van je hotel terug naar Panajachel en begin je aan je strandavontuur. Voordat je naar Monterrico vertrekt, breng je nog een bezoek aan het natuurpark Reserva Natural Atitlan. In dit natuurpark kun je genieten van verschillende flora en fauna, waaronder de bijzondere brulaapjes. Je maakt een mooie wandeling naar een hoog punt, waarna je met een zipline van boom tot boom weer naar beneden gaat.

Extra informatie:

In het zuiden van Guatemala, in het departement Santa Rosa, ligt Monterrico, een klein plaatsje gelegen aan de kust van de Stille Oceaan. Hier vind je geenwitte Bounty-stranden, maar prachtig vulkanisch zwart zand. In Monterrico bevinden zich ook twee nationale parken en een opvangcentrum voor zeeschildpadden, die zich inzet voor deze bedreigde diersoort.

Overnachting:

Hotel Dos Mundos. Dit mooie resort wordt omgeven door tuinen met cactus- en palmbomen. Het resort biedt verschillende activiteiten aan, zoals een bezoek aan de biotoop Hawaii, het Chiquimulilla-kanaal en de archeologische vindplaats Takalik Abaj. Als niet geen zin hebt in actie, kun je relaxen in het zwembad of het strand dat slechts op een paar meter afstand van het hotel ligt.

Aantal Overnachtingen: 3
Opmerking:

Als je een vroege vlucht hebt, zal het nodig zijn om een dag eerder naar Antigua of Guatemala Stad terug te reizen voor de laatste nacht.

(exclusief internationale vlucht) 16 dagen
vanaf1830,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.