Wanneer ga je

Waar naartoe?

De beste reistijd

Wanneer ga je naar welke bestemming? Ben je benieuwd wanneer je in het jaar het beste naar een bepaalde bestemming kunt reizen, zodat je bijvoorbeeld niet verrast wordt door slecht weer, orkanen of andere invloeden.  Wij hebben op een rijtje gezet wanneer wij denken dat je het beste naar een bestemming kunt gaan.

Heb je al een bestemming gevonden en wil je meer weten over de bestemming zelf en de reistijden, dan kun je dit vinden bij de praktische informatie van een bestemming. Hier vind je onze informatie per bestemming!

 

Wat zijn Onze beste reisbestemmingen per maand?

Around The World Travel houdt zich continue bezig met het samenstellen van de mooiste reizen. Seizoenen en weersomstandigheden zijn een factor om zeker rekening mee te houden. De weersomstandigheden zijn vaak niet te vergelijken met wat je thuis gewend bent. Wij raden zeker aan rekening te houden met seizoenen en weersomstandigheden wanneer je op zoek gaat naar een reisbestemming! Wij hebben in onderstaande lijst per maand aangegeven welke bestemmingen je het beste kan bezoeken.

Belize Around The World Travel⇒ De beste reisbestemmingen voor Januari

Tijdens de koude wintermaanden in Nederland is aan de andere kant van de wereld juist de warmte te vinden. Wil je met tropische temperaturen de kust van Nicaragua ontdekken of in korte mouwen met een tuctuc door het centrum van Bangkok Thailand ontdekken?

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor januari!

rondreis Guatemala - Around The World Travel - coffee_tour_2⇒ De beste reisbestemmingen voor Februari

De maand februari heeft iets speciaals, carnaval! Over de hele wereld wordt dit feest op eigen manier gevierd. Bezoek bijvoorbeeld de grootste carnavalsparade ter wereld in Rio de Janeiro Brazilië! of het grootste straatcarnaval in Salvador da Bahia.

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor februari!

Mexico Reis op maat - Around The World Travel⇒ De beste reisbestemmingen voor Maart

Met de winter net de deur uit is Suriname is dè bestemming voor maart. Eind februari eindigt het regenseizoen waardoor het land in maart schitterend groen en de natuur vol in bloei is!

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor maart!

“Al onze bestemmingen zijn in principe het hele jaar door goed te bereizen. Het is maar waar jouw voorkeur naar uitgaat. Wij vinden zelf een regenperiode op een bestemming niet echt een belemmering.  Het geeft misschien juist wel een andere kijk op het land. Het is rustiger en je komt minder toeristen tegen.  Reis je in een regenperiode? Dan is het natuurlijk wel raadzaam om je daar op in te stellen en geschikte kleding e.d. mee te nemen”

reis_3_dag_14_flores_eiland - guatemala - around the world travel⇒ De beste reisbestemmingen voor April

Goed weer en nog voor het hoogseizoen, Indonesië is the place to be! Liever een bestemming waar toerisme nog in de kinderschoenen staat? Dan is April de maand om het onontdekte Myanmar te bezoeken, het is hier dan nog relatief koel en droog.

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor april!

Panama reis op maat - Around The World Travel - 5⇒ De beste reisbestemmingen voor Mei

Mei is Zuid Amerika maand: na het aflopen van het regenseizoen op het Latijns continent is de natuur op zijn mooist! Bezoek bijvoorbeeld het hooggebergte in Peru of het verbluffende Patagonië in Argentinië.

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor mei!

Day 1 - Peru Around The World Travel⇒ De beste reisbestemmingen voor Juni

De droge periode in Namibië is misschien wel de mooiste periode die het land kent. Juni is de ideale maand om dit zelf mee te maken! Combineer Namibië gemakkelijk met bijvoorbeeld Botswana of één van onze andere Afrikaanse bestemmingen.

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor juni!

“Op het Zuidelijk halfrond zijn de zomer- en winterperiode tegenovergesteld aan die van Nederland en België. Op sommige bestemmingen zorgt dit voor bijzondere weersveranderingen. Er zijn plekken waar zelfs lente en herfst helemaal niet bestaan!”

Panama reis op maat - Around The World Travel - 10⇒ De beste reisbestemmingen voor Juli

Juli staat in het teken van de droge periode in het grootste gedeelte van Zuid Amerika. Natuurgebieden zoals de Pantanal in Brazilië en het Andesgebergte in Bolivia zijn dan het beste bereikbaar!

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor juli!

Zimbabwe reis op maat - Around the World Travel⇒ De beste reisbestemmingen voor Augustus

Als je van wildlife en safari houdt is augustus een goed moment om naar naar Tanzania gaan. In Tanzania trekken ca. 2 miljoen hoefdieren, voornamelijk wildebeasts (gnoes), zebra’s en gazellen de wijdse vlakten van de Serengeti over naar Kenia, één van moeders natuur meest indrukwekkende schouwspelen!

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor augustus!

Reis 1 dag 4 Serengeti Tanzania Around The World Travel⇒ De beste reisbestemmingen voor September

Het einde van de zomer in Nederland en België is het moment om wildlife te spotten in één van onze Afrikaanse bestemmingen. De steppe en savanne zijn kurkdroog en dit zorgt voor weinig blad aan de bomen, ideaal voor het spotten van de big five!

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor september!

Dag 5 - Tuk tuk in Laos - Around The World Travel⇒ De beste reisbestemmingen voor Oktober

Oktober is ideaal voor een bezoek aan Laos. Aan het einde van het regenseizoen is de natuur van dit Zuidoost-Aziatische land in topconditie. Daarnaast ligt de temperatuur rond een aangename 30 graden Celsius, perfect om de zomer nog even vast te houden!

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor oktober!

Cambodja - Around the World Travel⇒ De beste reisbestemmingen voor November

Cambodja is een perfecte bestemming voor november! Het moesson seizoen is voorbij, waardoor alle wegen weer goed begaanbaar zijn en het landschap tot leven komt. Of kies voor een Zuid-Amerikaans avontuur en vier de lente in de frisse natuur van Chili!

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor november!

beste bestemming augustus⇒ De beste reisbestemmingen voor December

Een goede afsluiting van het jaar kan natuurlijk het best op één van onze verrassende bestemmingen. Vier bijvoorbeeld de feestdagen eens in Zuid-Afrika. Onder het genot van een Zuid-Afrikaanse wijn met uitzicht op de Tafelberg, wie wil dat nou niet! Natuurlijk zijn er nog vele andere bestemmingen die goed te bereizen zijn in december.

Hier vind je al onze beste bestemmingen voor december!