Goed verzekerd op reis

Alles over jouw Reis- en Annuleringsverzekering

Het is raadzaam om goed verzekerd te zijn. Zeker voor een reis naar het buitenland is een reisverzekering geen overbodige luxe. Er kan al van alles gebeuren tijdens je reis of voorafgaand aan je reis, waardoor de reis misschien niet door kan gaan. Verloren bagage, een gemist vliegtuig, een ongeluk of andere vervelende zaken kunnen je zo maar overkomen.

Rondreizen op verre bestemmingen brengen altijd risico’s met zich mee. Wij stellen daarom in ieder geval een reisverzekering verplicht voor al onze reizen. Of je ook een een annuleringsverzekering afsluit bepaal je zelf, maar wij raden het wel aan. Wij leggen je hieronder meer uit over beide verzekeringen. Een verzekering is vaak niet heel duur en scheelt een hoop zorgen als er iets onverwachts gebeurt.

Een reisverzekering verplicht tijdens mijn reis, waarom?

Wij stellen een reisverzekering verplicht voor alle reizen en activiteiten die jij via ons boekt. Wij stellen deze verplichting omdat reizen naar verre bestemmingen altijd risico’s met zich mee brengt. Al proberen wij  de risico’s natuurlijk zoveel mogelijk te beperken. Wij willen graag dat jij met een goed gevoel op reis kunt gaan en mocht er iets mis gaan dan is het fijn dat er een goede partij is die ons helpt bij het oplossen van de eventuele problemen.

De meeste verzekeraars hebben een alarmcentrale waarmee je contact kan opnemen bij eventuele problemen. bijv. bij verlies of diefstal van je bagage, onverhoopte medische kosten of andere onvoorziene zaken. Mocht er iets gebeuren, dan zullen ook wij je uiteraard zo goed mogelijk van dienst zijn. Onze Travel Specialisten staan tijdens je reis altijd klaar om je bij te staan.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Je hebt twee soorten reisverzekeringen waaruit je kunt kiezen; een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Het verschil zit in de de duur en de kosten. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van jouw geboekte reis.  Ga jij daarna weer op reis zal je opnieuw een reisverzekering moeten afsluiten. Mocht je vaker dan één keer per jaar op vakantie gaan, dan is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger. Zolang je de doorlopende reisverzekering hebt ben je voor al je verzekerd.

Een Annuleringsverzekering niet verplicht voor mijn reis, hoe zit dat?

Jij bepaalt zelf of je naast de verplichte reisverzekering ook een annuleringsverzekering wilt afsluiten. Dit stellen wij niet verplicht omdat deze verzekering zaken dekt die los staan van de reis zelf. Wij raden je wel aan om een dergelijke verkering af te sluiten. Een rede om te moeten annuleren schuilt immers in een klein hoekje. Denk aan het overlijden van een familielid of bijvoorbeeld het breken van je arm. Als door onvoorziene omstandigheden jouw reis niet door kan gaan is het natuurlijk fijn als de kosten gedekt worden.

Dekking van je verzekerinig

Wij raden je aan altijd goed na te kijken waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Niet elke verzekeraar vergoedt het zelfde. Er zijn vele verschillen op dit gebied. Denk aan risico dragende activiteiten tijdens je reis of bijvoorbeeld een eventuele terugkeer bij het overlijden van een familielid. Het is goed om te kijken of de dekking past bij jou situatie.

Een verzekering afsluiten

Hierbij enkel verzekeraars waar wij goede ervaringen mee hebben en kwalitatieve reis- en annuleringsverzekering aanbieden.

 


* Sluit je een reis- of annuleringsverzekering af via bovenstaande link, dan help je daarbij Around The World Travel ook direct.  Waarvoor uiteraard onze dank.