Nepal

Rondreis

Op maat

10 dagen hiken en yoga in Nepal

Bijzondere ervaringen in Nepal

Hier volgt een reisverslag van Elise, die met haar man en 2 vrienden op een bijzonder avontuur zijn gegaan met Kumar, onze lokale Travel Specialist in Nepal. Hier lees je haar dagboek wat zij online bij heeft gehouden.

Dag 1: Nepal here we come.

Veilig aangekomen! Super mooi weer… indrukwekkend… Mooi ontvangst. Namaste 🙏

Dag 2: Kathmandu

Eerste dag… foto’s vertellen heel veel!! Woorden te kort …🙏😘 Gelukkig heb ik (Elise) lieve vrienden bij me die mooie foto’s maken.

Mijn ❤️ brak op deze dag. Pfft wat indrukwekkend. Volledige rust over me. Allemaal waren we sprakeloos.

Dag 3: Suabrubensi

Onze rit vanmorgen vroeg gestart. De rit was spectaculair, spannend met 9 personen in de auto. De wegen waren er niet of zo slecht dat je geen weg mag noemen. De sfeer in auto is kalm en zeer vriendelijk. Een aantal controle punten onderweg voor auto en/ of onze bagage.

Een land met boeddhisme en hindoeïsme samen… alles in harmonie. Geweldig zo kan het ook.
Leerzame dagen voor ons allemaal. We lachen veel en hebben mooie gesprekken over ons leven en de wereld.

Dag 4: Yoga en hiken

We starten deze ochtend met Yoga.
Daarna begint onze mooie wandeltocht. Alleen maar trappetjes op. Naar 2400 meter. Het is pittig. Sfeer is gezellig. Temperatuur fantastisch wandelweer. Genieten met elkaar.

We mogen allemaal verschillende dieren ontmoeten, apen, rode panda, wild cat, verschillende vogels, yak, wilde paarden.

Dag 5: Langtang village 2400 – 3400 meter

We gaan vandaag lopen van 2400 meter naar 3400 meter wederom trappetjes omhoog. Locatie was gezellig druk.
Wc zullen we maar niet teveel over zeggen … iets met een gat en heel vies…. Maar de omgeving is zo prachtig. Rustig, smalle wandelroute. Nepal wat ben je geweldig. Mooie yoga sessie gekregen in de natuur. Op dit moment voor ons de mooiste plek waar we ooit yoga hebben mogen ervaren. Deze avond overnachten we met eigen douche en wc. De avonden zijn koud. Houtkachel gaat aan bij het eten. Heerlijk gegeten en genoten met zijn allen. We lachen wat af. Lichaam is moe en voldaan.
We gaan vroeg slapen. Onder de mooie volle maan.

Dag 6: Kyanjin Gompa 4970 meter

De nachten zijn koud. De wind gierde rondom ons huisje. Eetlust is een stuk minder op deze hoogte. Onze ademhaling zit vele malen hoger als vorige locatie. Duidelijke instructie is vandaag afgesproken iedereen loopt echt op zijn eigen tempo. Gaat het niet op deze hoogte, hoofdpijn, longen, bloedneus, dan ga je terug. Langzaam zijn we begonnen met lopen naar zijn eigen top.
De hoogste top van 4970 meter heb ik (Elise) gehaald. Trots! Meditatie gedaan. Wat een mooie looptocht. Allemaal smalle paden omhoog met los zand. Maar zo de moeite waard. Iedereen heeft het zwaar. De vlaggetjes hangen voor ons uit op verschillende hoogtes.
Paul heeft de Himalaya adelaar gezien. De top was prachtig erg rustig om te lopen. Bovenaan de top heeft de telefoon bereik… onze kinderen gesproken! Geweldig dat je dan toch zo dichtbij elkaar mag zijn. Love it!
De terugweg was echt heel spannend. Down Hill op zand is glad. Andere weg terug gelopen met zonsondergang in de Himalaya…. ongelooflijk dat we dit mogen meemaken. Eenmaal terug op locatie, gebroken voldaan gevoel! Eetlust nauwelijks, veel gember thee en noodle soep. Lichaam hersteld! slapen op 3850 meter is erg raar gevoel voor je lichaam.

Dag 7: Starten met onze terugreis

Koud zo in de ochtend! We gaan starten met naar beneden lopen …. zo we voelen onze benen wel.
Vanaf 3850 meter naar 2450 meter. Heel gezellig en relaxed met elkaar. Mooie gesprekken! Nepal is zo puur. Geluk is.. als je je realiseert hoe gezegend je bent met alles wat je hebt.

Dag 8: Laatste loodjes naar beneden

De laatste dag ongeveer 7 uur naar beneden lopen. Temperatuur stijgt wederom. Heerlijk thee onderweg gedronken.
Genoten van de schitterende natuur. Mooie bruggen. Mooie uitdagingen gehad. Wat een geweldige reis. We eindigen bij ons hotel waarvandaan we ook zijn vertrokken dag 3.
We krijgen voor onze SUP School ( sup&beach) een klankschaal als dankbaarheid dat we daar onze eigen sound healing mogen gaan geven. Heerlijk gegeten met zijn allen.

Dag 9: Terugreis naar Kathmandu

Na ons ontbijt vertrekken we om 07:00 terug naar Kathmandu met negen personen in de auto. Alles bij elkaar ongeveer een rit van 7 uur. Wat een chaos, geen wegen, onrustige chauffeur.
Oké dan maar slapen en geen ergernis. Om 10:15 zitten we al aan onze lunch. Langzaam rijden we de drukte weer in.
Eenmaal aangekomen in ons hotel. Tassen naar onze kamers … heerlijk een douche met een goede waterstraal en een wc. Zacht bed en geen slaapzak te hoeven gebruiken.
We gaan met zijn vieren even de stad in. Heel vies en druk… er is een feestdag. Ongelofelijk hoeveel mensen in 1 straat kunnen lopen. De Kalverstraat op zaterdag is er niks bij. Om 17:15 is onze gids bij ons hotel. Hij heeft een afspraak voor ons kunnen regelen met de directie van een school/ kinderhuis. De poort gaat open en alle kinderen van 3-16 jaar zijn aan het spelen, sommige zitten in de klas. We krijgen thee en koekjes aangeboden in haar kamer en de uitleg hoe en wat ze betekenen voor deze kinderen uit de bergen. Iedereen stelt zijn vraag die we willen weten. Wij overhandigen het geld wat vanuit Sup&Beach dit jaar is verkregen door Wendy Peelen. Tevens loopt ons hart over dus Steve & Sally en Paul & ik doneren ieder nog onze bijdrage. We nemen afscheid en een aantal kinderen gaan nog voor ons zingen. Pfff adembenemend mooi. Wat zingen deze kinderen vanuit hun hart.

Dag 10: tussenstop op vliegveld Muscat

We zijn al veilig in Muscat! Perfecte vlucht Hiervandaan vliegen we door naar London. Wederom perfecte vlucht gehad. Laatste stukje door naar Amsterdam. Around The World Travel …… wat een mooie reis. Dankbaarheid voelen we naar jullie.
Vorig jaar Peru, nu Nepal ….Volgend jaar hebben we al iets nieuws bedacht. Jullie gaan wederom van ons horen. Reizen is een avontuur die wij graag met zijn vieren delen en vieren.
Geniet van je leven NU!

Liefs

Paul & Elise en 

Steve & Sally

Alle tekst en foto’s zijn van Elise. Wil je nog meer foto’s zien, klik dan hier.

Zelf zo’n mooie reis naar Nepal maken? Dat kan uiteraard.

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken, dan kan dat natuurlijk ook. Deze reis van Elise staat online en is eventueel aan te passen aan jouw wensen. Bekijk de reis hier: Rondreis Nepal | Hiken & yoga

Aanbevolen reizen

 • Reis op maat door Nepal

  ONTWERP JOUW RONDREIS DOOR Nepal SAMEN MET Kumar, ONZE LOKALE REISAGENT in nepal
  • Jouw eigen unieke rondreis door Nepal
  • Samengesteld samen met Kumar, onze lokale Travel Specialist
  • Jouw wensen, onze kennis, jouw avontuur
  • Uiteraard voor een eerlijke prijs
  Bepaal zelf het aantal dagen
  vanaf1250,00
  Bekijk de reis