Around the world travel

de mooiste vakantie foto’s

6 tips voor de mooiste vakantie foto’s

6 tips om de mooiste vakantie foto’s te maken

tip 1!

Het gouden uurtje is hét moment om mooie foto’s tijdens een reis te maken. Meestal start het een uur voordat de zon ondergaat. Tijdens het gouden uurtje verspreidt zich een prachtige gouden gloed en dat geeft je foto’s zoveel extra sfeer.

Tip 2!

Na het gouden uurtje volgt het blauwe kwartiertje. Officieel heet het ‘het blauwe uurtje’, maar het is eerder een kwartier dan een uur zichtbaar. Wacht dus niet te lang, want voor je het weet is het moment voorbij. De lucht kleurt in deze periode vaak kobaltblauw, prachtig voor landschappen en architectuurfoto’s. Maak van deze vakantie foto’s een waar kunstplaatje!

Tip 3!

Gebruik ’s avonds een statief, zodat je zeker weet dat de foto’s scherp zijn. Heb je geen statief? Zorg ervoor dat je camera op een stevige ondergrond staat, waar hij veilig staat. Experimenteer met een lange sluitertijd, zodat je bijvoorbeeld bewegend verkeer onscherp in beeld krijgt.

Tip 4!

Wanneer je ’s avonds een klein diafragma gebruikt, bijvoorbeeld F16 of F22, dan vormen lichtbronnen (zoals lantaarnpalen) een mooie ster. Gebruik ook hier een statief, uit de hand fotograferen geeft onscherpe vakantie foto’s en zeker geen sterren.

Tip5!

Portretten zijn vaak het mooist als je dichtbij de mensen bent. Probeer niet stiekem te fotograferen. Maak oogcontact of knoop een gesprek aan en vraag of je een portretfoto mag maken. Je zult zien dat je dan veel dichterbij de persoon kunt komen en dat komt de foto vaak ten goede.

Tip 5!

Fotografeer je landschappen? Laat een persoon figureren in de foto, zodat je het perspectief van het landschap beter ziet. Juist de verhouding klein persoon, weids landschap levert een prachtig schouwspel op.

Maartje Brockbernd – www.maartjebrockbernd.nl – www.instagram.com/maartjebrockbernd

Zoek je mooie bestemmingen om prachtige vakantie foto’s te maken? Ga naar onze homepage en bekijk al onze bestemmingen.