Compleet op
Avontuur

Voor de eerste keer in Bangkok, Thailand?

De meest iconische bezienswaardigheden van Bangkok liggen in het oude gedeelte van de stad. De beroemde paleizen en tempels zijn een must-do voor een eerste keer Bangkok.

1. Grand Palace en Wat Phrae Kaew

Bezienswaardigheden Bangkok Grand Palace

2. Wat Pho

Eerste keer bangkok bezienswaardigheden Wat Pho

3. Wat Arun


Bezienswaardigheden Bangkok: Wat Arun

4. Floating Market bezoeken

Veel mensen denken direct aan de beroemde floating markets van Bangkok. Bekijk ons lijstje met alle floating markets die zowel buiten, als IN Bangkok liggen. Desalniettemin een prachtig plaatje en ‘typisch Bangkok’.
Doen Bangkok: floating market

5. Street-food eten

Bangkok is een waar street-food paradijs. Je kunt niet naar Bangkok gaan zonder op straat te eten! Het is spotgoedkoop en overheerlijk. Ontvang onze gratis street-food gids om direct bekend te raken met het beste street-food van de wereld en hoe je dit moet bestellen.

streetfood bangkok

6. Chinatown

Bangkok’s Chinatown is misschien wel de grootste van de wereld. het is er zeer levendig en de chaos, smaken, geuren en lichten zijn een fenomeen om niet te missen! Tevens de plek voor misschien wel het beste street-food van Bangkok.

Bangkok chinatown

7. Fietstour: het Authentieke Bangkok ervaren

Een zeer populaire activiteit in Bangkok is een fietstour. Je gaat tijdens deze tours van de gebaande paden af. Zo fiets je door markten en huiskamers en kom je op plekken waar geen toerist te vinden is. In korte tijd maak je kennis met het dagelijkse leven in Bangkok dat achter de schermen plaatsvindt.

Co van kessel fietstours bangkok

8. Muay Thai wedstrijd bijwonen

Het bijwonen van een Muay Thai wedstrijd in Bangkok is een zeer unieke en bijzondere ervaring. Muay Thai is de nationale sport van Thailand en zit vol met culturele accenten. Er zijn in Bangkok diverse plekken waar je een Muay Thai wedstrijd kunt bijwonen. Van VIP-plekken via een reisbureautje of staand (gratis op zondag) tussen de fanatieke Thai.

Thai box bangkok

9. Drankje op een Rooftop bar

Bangkok heeft een adembenemende skyline. Er zijn tientallen rooftop bars waar je op grote hoogte kunt genieten van een drankje. De meeste populaire zijn Lebua’s Skybar (bekend van de film de Hangover) en Banyan’s Tree Vertigo bar, maar er zijn meer alternatieven! Desalniettemin is een drankje op een rooftop bar een uitstekend begin of einde van je vakantie.

Rooftop bar bangkok

10. Khao San Road ervaren

De beroemde (of beruchte) backpacker-straat is een beleving op zich. Verwacht hier niet het traditionele Thailand te ontdekken. Khao San Road staat bekend om de gekkigheid, feesten, drinken uit buckets en gekke insecten die je er kunt eten.

Khao san road bangkok

Andere eervolle vermeldingen

De vorige 10 zijn bezienswaardigheden en activiteiten die typisch zijn voor Bangkok. Er zijn nog enkele dingen die men graag doet in Bangkok maar die minder ‘Echt Bangkok’ zijn. Denk hierbij een het 11. Lumpini park (groot stadspark) en 12. Chatuchak Weekend markt (immense markt met duizenden stalletjes).

Aanbevolen reizen

 • Rondreis Thailand | Bangkok & Island hopping

  Geniet van de extremen die Thailand te bieden heeft
  • Ontdek de uitersten van Thailand
  • Bruisend Bangkok en schitterende stranden
  • Familietrip door Thailand
  (exclusief internationale vlucht) 15 dagen
  vanaf2230,00
  Bekijk de reis
 • Reis op maat door Thailand

  ONTWERP JOUW RONDREIS DOOR Thailand SAMEN MET Dani, ONZE LOKALE REISAGENT
  • Jouw eigen unieke rondreis door Thailand
  • Samengesteld samen met Dani, onze lokale Travel Specialist
  • Jouw wensen, onze kennis, jouw avontuur
  • Uiteraard voor een eerlijke prijs
  Bepaal zelf het aantal dagen
  vanaf1250,00
  Bekijk de reis