Beste reistijd

Indonesië

Beste reistijd Indonesië

Beste reistijd Indonesië

Wij hebben onze lokale Travel Specialist Jenny gevraagd wat volgens haar de beste reistijd is voor Indonesië. Voor beste reistijd kijken de meeste mensen uiteraard naar het weer. Maar wij hebben Jenny ook gevraagd wanneer het wel en niet druk is met andere toeristen in Indonesië. Want ook al zoekt Jenny naar de nog vrij onontdekte parels, Indonesie is al jarenlang een zeer populaire reisbestemming. 

Onze Around The World Travel Reisexpert Jenny, geeft je graag haar advies over de beste reistijd voor jouw/jullie Indonesië vakantie.

Beste reistijd Indonesië – Drukte

De drukste maanden qua toerisme  in Indonesië zijn de maanden juni, augustus en september, dan komen veel Europeanen naar de vele eilanden. Daarnaast is het in de periode rond het Suikerfeest in veel delen van Indonesië juist enorm druk met vakantie vierende Indonesiers. Ook in de periode tussen kerst en nieuwjaar kan het erg druk zijn, dan komen vooral veel Australiërs vakantie vieren op Bali.

Beste reistijd Indonesië – Klimaat

De eilandengroep van Indonesië bestaat uit 17.508 eilanden en bedekt een enorm gebied. Dit land in Azië beschikt dus ook over verschillende klimaten en dus ook verschillende beste reistijden voor wat betreft het klimaat. Maar, voor bijna heel Indonesië gelden de maanden juni t/m oktober als beste reistijd. In Indonesië ligt het hele jaar door de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Dus voor het klimaat, kijken we vooral naar de hoeveelheid neerslag om de beste reistijd voor Indonesië te bepalen. Het regenseizoen loopt ongeveer van december tot maart. De maanden april, mei en november gelden als tussenseizoen qua regenval, maar zijn zeker nog prima maanden om in te reizen.

Let op; Papua en de Molukken (voornamelijk het zuiden) hebben omgekeerde seizoenen. Wat betekent dat november tot april het droge seizoen is en juni t/m september het natte seizoen is en de andere maanden als tussenseizoen gelden.

Ook voor Indonesië geldt overigens dat het regenseizoen niet betekent dat je er niet kunt reizen. Het is juist een bijzonder fenomeen; een tropische stortbui meemaken is echt niet te vergelijken met een regenbui bij ons.

Onze Travel Specialist zal altijd rekening houden met de drukte en het klimaat en het reisprogramma daarop aanpassen.

Samenvattend en gecombineerd; wat is de beste reistijd voor Indonesie:

April t/m oktober in INdonesië

Deze maanden vormen de beste reistijd qua klimaat voor Indonesië. Er valt de minste regen (op Papua en de Molukken na) en temperaturen zijn goed. Let op: dit resulteert dus wel in een flinke drukte (met name juli en augustus) en mogelijk verhoogde prijzen. Idealiter reis je dus voor of na de topdrukte; in april, mei en oktober.

Maart en september in INdonesië

Er is niet echt een tussenseizoen in Indonesië. De maanden maart en september liggen net na en voor het hoogseizoen dus je hebt vaak goed weer en lage prijzen.

November t/m maart in INdonesië

In de maanden november tot en met maart valt er in heel Indonesië meer regen. Voor Papua en de Molukken is dit juist weer de beste tijd omdat er minder regen valt. Reizen is goedkoper en makkelijker. En bijkomend voordeel, de natuur is prachtig groen!


Aanbevolen reizen

 • Reis op maat door Indonesië

  ONTWERP JOUW RONDREIS DOOR Indonesië SAMEN MET Jenny, ONZE LOKALE REISAGENT
  • Jouw eigen unieke rondreis door Indonesië
  • Samengesteld samen met Jenny, onze lokale Travel Specialist
  • Jouw wensen, onze kennis, jouw avontuur
  • Uiteraard voor een eerlijke prijs
  Bepaal zelf het aantal dagen
  vanaf1250,00
  Bekijk de reis
 • Reis op maat door Bali

  ONTWERP JOUW RONDREIS DOOR Bali, Indonesië SAMEN MET ONZE LOKALE REISAGENT
  • Jouw eigen unieke rondreis door Bali
  • Samengesteld samen met onze lokale Travel Specialist
  • Jouw wensen, jouw reis, jouw avontuur
  • Bepaal helemaal zelf wat je wilt zien of wat je wilt doen
  Bepaal zelf het aantal dagen
  vanaf1250,00
  Bekijk de reis
 • Rondreis Indonesië | Sumatra, Java & Bali

  Alle hoogtepunten van Indonesië in één reis
  • Wildlife spotten op Sumatra
  • Bezoek aan het de magische tempels Prambanan en Borobudur
  • Bromo en Ijen vulkaan
  • Snorkelen bij Menjangan Island
  (exclusief internationale vlucht) 24 dagen
  vanaf2250,00
  Bekijk de reis