Beste reistijd

Vietnam

Beste reistijd Vietnam

Beste reistijd Vietnam

Wij hebben onze lokale Travel Specialist Dani gevraagd wat volgens hem de beste reistijd is voor Vietnam. Voor beste reistijd kijken de meeste mensen uiteraard naar het weer. Maar wij hebben Dani ook gevraagd wanneer het wel en niet druk is met andere toeristen in Vietnam. Dit valt in Vietnam gelukkig nog mee, maar we informeren jou er uiteraard graag over. Wij doen er alles voor om jou een mooie en geslaagde rondreis door Vietnam te kunnen laten maken. 

Onze Around The World Travel Reisexpert Dani, geeft je graag zijn advies over de beste reistijd voor jouw/jullie Vietnam vakantie. Je kunt Vietnam overigens het hele jaar rond prima bezoeken.

 • Beste reistijd Vietnam – Drukte

Van november tot en met maart en van juli tot en met augustus is het over het algemeen wat drukker in Vietnam. De maanden april tot en met juni en september tot en met oktober zijn rustiger. In deze maanden is het weer vaak nog steeds prima om een (rond)reis te maken.

Beste reistijd Vietnam drukte | Around The World Travel

Waar je het wel zult merken, is de prijs van een vliegticket, deze zijn in de drukkere periodes vaak duurder.

 • Beste reistijd Vietnam – Klimaat

Vietnam is een langgerekt land, daardoor kent het land verschillende klimaatzones. Het weer in Vietnam is bijna het gehele jaar warm, de temperaturen schommelen gemiddeld tussen de 20°C en 35°C.

Beste reistijd Vietnam weer | Around The World Travel

Beste reistijd – NOORD VIETNAM

Kenmerkend voor het noorden van Vietnam zijn de grote groene rijstvelden, indrukwekkende valleien en watervallen. In noord Vietnam is het over het algemeen goed weer van oktober tot en met december. Van december tot en met februari is het een stuk kouder en kan het zelfs sneeuwen. Vanaf maart stijgen de temperaturen weer en kan het tussen mei en augustus soms tot wel 40°C worden.

In de zomermaanden is ook het regenseizoen in Vietnam, een tropische storm kan een gave ervaring zijn, mocht je geen regenbuien willen en toch in de zomermaanden naar Vietnam gaan is het aan te raden naar het noorden te gaan.

Beste reistijd – CENTRAAL VIETNAM

In het centrale gedeelte van Vietnam heb je gedurende het gehele jaar de meeste kans op zon. Hou er wel rekening mee dat vanaf eind augustus de kans op cyclonen toeneemt. De beste reistijd voor centraal Vietnam is dan ook van februari tot en met half augustus. De temperaturen bereiken van juni tot en met augustus het hoogtepunt.

Beste reistijd – ZUID VIETNAM

In zuid Vietnam is het van december tot en met april eigenlijk altijd droog. Regen valt vooral van mei tot en met november, dit hoeft echter geen probleem te zijn, er komen in zuid Vietnam weinig tot geen tropische regenbuien voor. De temperaturen overdag zakken zelden tot onder de 20°C en af en toe gaat de temperatuur zelfs richting de 40°C tijdens de warmste maanden. De warmste maanden zijn maart, april en mei.

Het klimaat voor de hoger gelegen gebieden is eigenlijk hetzelfde, alleen de temperaturen kunnen wat lager zijn, vooral ’s nachts.


BESTEMMING Vietnam

Aanbevolen reizen

 • Reis op maat door Vietnam

  ONTWERP JOUW RONDREIS DOOR Vietnam SAMEN MET Dani, ONZE LOKALE REISAGENT
  • Jouw eigen unieke rondreis door Vietnam
  • Samengesteld samen met Dani, onze lokale Travel Specialist
  • Jouw wensen, onze kennis, jouw avontuur
  • Uiteraard voor een eerlijke prijs
  Bepaal zelf het aantal dagen
  vanaf1250,00
  Bekijk de reis