Beste reistijd

Zanzibar

Beste reistijd Zanzibar

Beste reistijd Zanzibar

Wij hebben onze lokale Travel Specialist Tineke voor Zanzibar gevraagd wat volgens haar de beste reistijd is voor het prachtige eiland Zanzibar. Voor de beste reistijd kijken de meeste mensen uiteraard naar het weer. Maar wij hebben ook gevraagd wanneer het wel en niet druk is met andere toeristen in Zanzibar want wij doen er alles voor om jou een mooie en geslaagde reis te kunnen laten maken. 

Onze Around The World Travel reisagent geven je graag hun advies over de beste reistijd voor jouw/jullie Zanzibar vakantie. Je kunt Zanziber overigens het hele jaar rond prima bezoeken en is een goede combinatie met een safari in Tanzania.

  • Beste reistijd Zanzibar – Drukte

Zanzibar is een populaire plek om vakantie te vieren. In de kustplaatsen zal het dan ook wat drukker zijn, maar er zijn ook rustigere traditionele dorpjes met in de buurt mooie baaien. De drukkere periodes zijn van januari tot en met maart door het goede weer en juli tot en met augustus door de vakantieperiode.

Beste reistijd Zanzibar drukte | Around The World Travel

Waar je het wel zult merken, is de prijs van een vliegticket, deze zijn in de drukkere periodes vaak duurder.

  • Beste reistijd Zanzibar – Klimaat

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan, dichtbij de evenaar. Het eiland heeft daarom een moessonklimaat. Dit betekent dat Zanzibar twee seizoenen kent: een regenseizoen en een droog seizoen. Het eiland kent twee regenseizoenen, daarin kan het een uurtje flink hard regenen maar is het vrijwel de gehele dag droog. Tijdens het regenseizoen regent het niet iedere dag, maar houdt er wel rekening mee dat de luchtvochtigheid hoger is. De twee regenseizoenen lopen van eind maart tot en met juni en van eind oktober tot januari. De drogen seizoenen duren van januari tot en met eind maart, daarin kan de temperatuur oplopen tot zo’n 33°C. De rest van het jaar ligt de temperatuur tussen de 22°C en 30°C.

De beste reistijd voor Zanzibar is tijdens het droge seizoen van januari tot en met eind maart. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen optimaal en is de luchtvochtigheid lager.

Beste reistijd Zanzibar weer | Around The World Travel


BESTEMMING Zanzibar

Aanbevolen reizen