Compleet op
Avontuur

Reizen door Nicaragua – 5 tips

De 5 niet te missen highlights tijdens je reis naar Nicaragua

Begin 2018 is onze medewerker productmanagement, Jelle, voor 3 maanden naar Nicaragua geweest. Onder begeleiding van Lucía, Travel Specialist Nicaragua, heeft hij het land voor jullie ontdekt! Lees de 5 hoogtepunten van zijn reis naar Nicaragua hieronder.

Tijdens mijn 3 maanden durende reis in het land van vulkanen en meren heb ik de natuur, de bevolking en de toeristische markt leren kennen van een van de minst ontdekte landen van Midden-Amerika. Reizen naar Nicaragua is nog relatief onbekend bij het massatoerisme wat mij de ultieme kans gaf het land in zijn puurste vorm te ontdekken. Elke backpacker en toerist brengt een bezoek aan Isla de Ometepe en San Juan del Sur. Maar wij willen verder kijken dan het grote publiek, daarom raad ik je zeker aan de onderstaande plekken niet over te slaan tijdens een reis naar Nicaragua, het land van de Pinoleros!

Chickenbussen

Laat de privé shuttle een keer voor wat het is en reis per “Chickenbus”. Deze oude Amerikaanse schoolbussen worden door het hele land als lokaal vervoer ingezet. Gemiddeld betaal je per rit 1 á 2 euro en daarvoor krijg je een unieke, overvolle, ervaring voor terug! Het is de normaal om alles mee te nemen in deze bus, zoals bijvoorbeeld kippen. En een bushalte, wat is dat? Mijn advies is om dit vervoer voor korte afstanden te gebruiken, ik ben zelf bijna 2 meter en was na een uur weer erg gelukkig als ik weer rechtop kon staan.

 Museo de la Revolucion

Het Museo de la Revolucion in León is echt het bezoeken waard. De bij elkaar geraapte collectie van foto’s, krantenartikelen en oorlogsattributen staan tentoon in een oud statig gebouw aan Parque Central de León. Spaans spreken is wel een must want je wordt rondgeleid door oude oorlogsveteranen, één van mijn meest bijzondere herinneringen!

Kosten? 100 Cordoba/ €2,70- per persoon.

Cerro Negro

In de buurt van León ligt naar mijn mening de mooiste vulkaan van Nicaragua, de Cerro Negro (Zwarte vulkaan). Deze vulkaan is maar 728 meter hoog maar doet zijn naam meer dan eer aan. Het pikzwarte vulkaanzand doet buitenaards aan tijdens de klim naar boven. In totaal ben ik twee keer bij deze vulkaan geweest, voor een hike naar de top van de vulkaan en om naar beneden te boarden. Mijn persoonlijke tip; regel een tour rond de zonsondergang, dan wordt het landschap rond de Cerro Negro bedekt door een magische gloed.  Mijn favoriet!!!

Gallo Pinto

Nicaragua staat niet echt bekend om zijn typische gerechten. Flor de Caña (rum) en koffie uit Nicaragua hebben de wereld wel veroverd maar het eten blijft een beetje achter. Tijdens mijn tijd daar ben ik toch verzot geraakt op twee gerechten in het bijzonder. Nacatamal, in Zuid-Amerika bekend als Tamales, en Gallo Pinto. Dit laatste is een mix van rijst en bonen die in Nicaragua bij zo’n beetje iedere maaltijd gegeten wordt maar toch vooral populair is als ontbijt. Wat? Rijst en bonen als ontbijt? In Nicaragua zijn rijst en bonen alles!

Dit was maar een greep uit de vele hoogtepunten die Nicaragua mij heeft opgeleverd. Ik zou nog uren door kunnen gaan over Isla de Ometepe, Islas del Maíz, Poneloya en Las Peñitas maar dat laat ik graag over aan jouw verbeelding.

Ben jij benieuw wat Around The World Travel aanbiedt in Nicaragua? Bezoek onze reizen naar Nicaragua of laat onze Travel Specialist jouw reis samenstellen, stel Lucía een vraag!