Compleet op avontuur

Naar Myanmar

Praktische informatie Myanmar

PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR myanmar.

Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Myanmar. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Myanmar

Myanmar kent geen zomertijd. Het tijdsverschil met Nederland is 5,5 uur. Het is er 5,5 uur later in de wintertijd en 4,5 uur later tijdens onze zomertijd.

PASPOORT & VISUM VOOR Myanmar

Voor je reis naar Myanmar heb je een paspoort nodig. Je kunt niet reizen op een ID-bewijs. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst in Myanmar.

Voor Myanmar heb je een visum nodig. Een visum voor Myanmar kun je makkelijk aanvragen via CIBT VISAS.

! De regelgeving voor een visum kan wel eens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Myanmar

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Myanmar

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Myanmar

Waar je slaapt in Myanmar is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen willen organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Myanmar

Je gebruikt in Myanmar de Myanmarese Kyat, afgekort MMK. Pinnen is inmiddels mogelijk in de grotere steden met een Maestro/ Cirrus bankpas en Visa creditcards. Een creditcard als betaalmiddel is niet mogelijk, wel om geld op te nemen. Dollars en Euro’s zijn een veel geaccepteerd betaalmiddel. Houd er rekening mee dat het in- en uitvoeren van Kyats bij wet verboden is in Myanmar.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Myanmar

De netspanning in Myanmar is 230 volt. Myanmar gebruikt stopcontact type C, D, F en G. Voor stekker D en G heb je een wereldstekker nodig, op stopcontact C en F past je Nederlandse stekker.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Myanmar

Myanmar heeft voornamelijk te maken met het regenseizoen, de Moesson. Vanaf december tot en met februari is het land het beste te bereizen, temperaturen zijn aangenaam en het is droog. Dit is de drukste en duurste periode maar Myanmar is dan op zijn top!

Onze andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

VLIEGTICKETS NAAR Myanmar

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Myanmar

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Het kan ‘s avonds afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Myanmar dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of  sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan en regenkleding/poncho tijdens het regenseizoen. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Myanmar

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.