Compleet op avontuur

Naar Argentinië

Praktische reisinformatie Argentinië

PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Argentinië

Hier lees je alle praktische reisinformatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Argentinië. Wij doen uiteraard onze uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan ook contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Argentinië

In Argentinië is het in onze wintertijd 4 uur vroeger dan in Nederland en België. In onze zomertijd bedraagt het tijdsverschil vijf uur (vroeger).
* Argentinië heeft zelf geen zomer- of wintertijd.

PASPOORT & VISUM VOOR Argentinië

Je hebt voor je reis een paspoort nodig. Met alleen een ID-bewijs kun je niet reizen. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na de terugkomst.

Voor deze bestemming heb je geen visum nodig als je niet langer dan 90 dagen in Argentinië verblijft, wel moet je in het bezit zijn een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS

VEILIGHEID EN REISADVIES Argentinië

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kunt u terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Argentinië

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Argentinië

Waar je zult slapen  is helemaal afgestemd op de reis die samen is gesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilde gaan organiseren die wij zelf zouden maken; een fijn accommodatie is dan dus ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Argentinië

Je gebruikt in Argentinië de Argentijnse Peso, afgekort ARS.

Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een bankpas.
Een creditcard, Visa en Mastercard, als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk.

Dollars en Euro’s kunnen ter plaatse goed gewisseld worden, probeer altijd voor kleingeld te zorgen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Argentinië

De netspanning is 220 volt. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. In de meeste stopcontacten in Argentinië passen stekkers met twee of drie (geaarde) platte polen en stekkers met twee dunne ronde polen. Nederlandse stekkers met dikke polen zijn niet direct bruikbaar.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Argentinië

De beste tijd om Argentinië te bezoeken, is tijdens het voorjaar van Argentinië (in september en oktober) of in hun najaar (in april en mei).

VLIEGTICKETS NAAR Argentinië

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Argentinië

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en makkelijk te wassen is.

Wij raden aan om warme kleding mee te nemen. Wind- en waterdichte kleding is ook zeker een aanrader. In de Argentijnse bergen kan het flink koud worden namelijk.

In het zuiden van Argentinië is het klimaat echt onberekenbaar. Hier moet je zelfs met sneeuw rekening houden. Wij raden dan vooral aan om laagjes over elkaar te dragen

Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN voor Argentinië

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisdingen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Argentinië

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Dit zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.