AROUND THE WORLD TRAVEL

PRAKTISCHE REISINFORMATIE ECUADOR

Praktische reisinformatie Ecuador

Wij gevEN JOU EEN OVERZICHT VAN Praktische reisinformatie naar Ecuador

Hier lees je alle praktische reisinformatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Ecuador. Wij doen uiteraard onze uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktisch reisadvies per land, neem dan ook contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Ecuador

Het tijdsverschil tussen Nederland/België en Ecuador is in onze zomermaanden zeven uur vroeger. In onze wintertijd is het in Ecuador zes uur vroeger. Let op: op de Galápagos eilanden is het nog een uur vroeger dan in Ecuador.

PASPOORT & VISUM VOOR Ecuador

Je hebt voor je reis een paspoort nodig. Met alleen een ID-bewijs kun je niet reizen. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst.

Voor deze bestemming heb je geen visum nodig, wel moet je in het bezit zijn een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de reisinformatie naar Ecuador van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Ecuador

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor reisadvies naar Ecuador kunt u vooraf terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Ecuador

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Ecuador

Waar je zult slapen  is helemaal afgestemd op de reis die samen is gesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilde gaan organiseren die wij zelf zouden maken; een fijn accommodatie is dan dus ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Ecuador

Je gebruikt in Ecuador de Amerikaanse Dollar, dit is ook de nationale munteenheid van Ecuador.

Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een visa bankpas. Een creditcard, Visa en Mastercard, als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk. Euro’s kunnen ter plaatse goed gewisseld worden, probeer altijd voor kleingeld te zorgen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK. Gebruik deze belangrijke praktische reisinformatie voor Ecuador.

ELEKTRICITEIT IN Ecuador

De netspanning is 110 volt. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers. Daarnaast is een spanningsbeveiliger raadzaam.

BESTE REISTIJD VOOR Ecuador

De beste reistijd voor Ecuador (en de Galàpagos) is de droge periode die loopt van juli tot en met november. In deze periode van het jaar is het meestal droog/droger in het hoogland van Argentinië en niet al te warm in het kustgebied.

VLIEGTICKETS NAAR Ecuador

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Ecuador

Ons reisadvies voor Ecuador betreft het meenemen van kleding is, neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is. Het moet verder goed tegen een stootje kunnen en makkelijk te wassen zijn. Neem luchtige en lichte kleding mee voor als je naar de jungle gaat. Neem T-shirts met korte én lange mouwen mee en een dikke trui en/of fleece trui voor koude nachten. Daarnaast is een winddicht regenjack fijn om mee te nemen.

Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN voor Ecuador

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal Essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze Essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisdingen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Ecuador

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Dit zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.