AROUND THE WORLD TRAVEL

PRAKTISCHE REISINFORMATIE ECUADOR EN DE GALAPAGOS EILANDEN

Praktische reisinformatie Ecuador

Wij gevEN JOU EEN OVERZICHT VAN Praktische reisinformatie naar Ecuador en de Galapagos eilanden

Hier lees je alle praktische reisinformatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Ecuador en de Galapagos eilanden. Wij doen uiteraard onze uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktisch reisadvies per land, neem dan ook contact op met jouw eigen Travel Specialist.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Ecuadoren de Galapagos eilanden

Tijdens onze wintertijd is de tijd in Ecuador 6 uur vroeger
Tijdens onze zomertijd is de tijd in Ecuador 7 uur vroeger
Ecuador valt in 1 tijdzone met daarbij geen tijdsverschillen in het land

Let op: op de Galápagos eilanden is het nog een uur vroeger dan in Ecuador.

PASPOORT & VISUM VOOR Ecuador en de Galapagos eilanden

Je hebt voor je reis een paspoort nodig. Met alleen een ID-bewijs kun je niet reizen. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst.

Voor deze bestemming heb je geen visum nodig, wel moet je in het bezit zijn een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.

! De regelgeving voor een visum en paspoort kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de reisinformatie naar Ecuador van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Ecuador en de Galapagos eilanden

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor reisadvies naar Ecuador kunt u vooraf terecht op de website Ministerie van Buitenlandse Zaken voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Ecuador en de Galapagos eilanden

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Ecuador en de Galapagos eilanden

Waar je zult slapen  is helemaal afgestemd op de reis die samen is gesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilde gaan organiseren die wij zelf zouden maken; een fijn accommodatie is dan dus ook een belangrijk gegeven.

GELD EN PINNEN 

Je gebruikt in Ecuador en de Galapagos eilanden de Amerikaanse Dollar, dit is ook de nationale munteenheid van Ecuador en de Galapagos eilanden.

Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een visa bankpas. Een creditcard, Visa en Mastercard, als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk. Euro’s kunnen ter plaatse goed gewisseld worden, probeer altijd voor kleingeld te zorgen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK. Gebruik deze belangrijke praktische reisinformatie voor Ecuador.

ELEKTRICITEIT

De netspanning is 110 volt. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers. Daarnaast is een spanningsbeveiliger raadzaam.

Taal

Spaans is de officiële taal in Ecuador.

Internet en telefoneren

In Ecuador heb je op de meeste plaatsen bereik met je mobiele telefoon en veel hotels beschikken over wifi. Dit is ook afhankelijk van je toestel en je provider. Neem voor meer informatie over bereikbaarheid en kosten contact op met je provider. 

Telefoneren kan gemakkelijk vanuit de Andinatel-kantoren die in elke stad te vinden zijn, maar dit is duur. Er zijn telefoonkaarten te koop van verschillende telefoonmaatschappijen. Niet allemaal geven ze toegang tot internationale telefoonnummers. 

Tegenwoordig zijn in bijna alle plaatsen internetcafés te vinden. Voor een uur internetten betaal je gemiddeld € 1.  In Quito is het zelfs mogelijk in een aantal van deze café’s via het internet te bellen tegen beduidend lagere tarieven.

De keuken

Voor de Ecuadorianen is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Veel restaurants en marktstalletjes bieden een menú del día. Bij zo’n lunch krijg je een voorgerecht, vaak een gevulde soep, en een hoofdgerecht met vlees of vis, rijst en/of aardappelen en groente. ’s Avonds kun je in de restaurants terecht voor een merienda (ook een vast menu) of voor de cena, waarbij je kunt kiezen uit allerlei gerechten à la carte. In de grotere steden van Ecuador zijn ook restaurants waar je westers voedsel zoals pasta’s en pizza’s kunt krijgen.

Probeer eens een populair gerecht, churrasco genaamd. Het is een vleesgerecht dat meestal geserveerd wordt met gebakken eieren en frites. Een typisch visgerecht is ceviche, in limoen gemarineerde vis, garnalen of schelpdieren met rode ui en chilipepers. Een lekker tussendoortje is  llapinggachos, een soort tortilla’s met gebakken gestampte aardappel en kaas. 

Het water uit de kraan kun je beter niet drinken. Wij adviseren om water uit flessen te drinken. Je voorkomt dat je daar ziek wordt. Verse vruchtensappen zijn er in vele smaken: mora (bramen), naranja (sinaasappel), naranjilla (lokaal fruit), maracuya (passievrucht) en piña (ananas). Wijn wordt minder vaak bij het eten gedronken dan bier, maar het is vrijwel overal verkrijgbaar. Lokale biermerken zijn Club en Pilsener.

Feestdagen

Ecuador is door zijn verleden katholiek en heeft dus ook de religieuze feesten, die wij ook in Nederland hebben zoals kerst en Pasen. De Semana Santa ( de week voor Pasen maart/april) wordt in alle Spaanstalige landen uitbundig gevierd en zo ook in Ecuador. Heel indrukwekkend om erbij te zijn.

Andere nationale feestdagen zijn Nieuwjaar (1 januari), wat gevierd wordt met parades en dansen in het hele land, Carnaval (februari), Dag van de Arbeid (1 mei) en de geboortedag van Simon de Bolívar (24 juli). Religieuze feestdagen in Ecuador

Klimaat en BESTE REISTIJD 

Het is belangrijk om te weten wanneer voor jou de beste reisperiode is om naar een bepaald land toe te gaan.’ Je ziet niet graag jouw vakantie letterlijk in het water vallen of dat het te heet is om een stap vooruit te zetten tijdens je reis.

Voor het geven van een  goed advies betreft de beste reisperiode, proberen we rekening te houden met zaken als temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Om een overweging te maken wanneer voor jou de beste reisperiode is, kan het tarief van vliegtickets en lokale kosten ook een rol spelen. In het laagseizoen kunnen de kosten aanzienlijk lager liggen ten opzichte van het hogere seizoen. Elk seizoen heeft zijn eigen charme, waarbij jij de voor- en nadelen persoonlijk mag afwegen tegenover jouw vakantieplannen. 

De beste reistijd voor Ecuador en en de Galapagos eilanden is de droge periode die loopt van juli tot en met november. In deze periode van het jaar is het meestal droog/droger in het hoogland van Argentinië en niet al te warm in het kustgebied.

Onze andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar

Alle landen op de wereld hebben diverse soorten seizoenen, zoals wij in Nederland de 4 seizoenen hebben. Vooral rondom de evenaar, het tropische gebied, heb je vaak te maken met heftige regenseizoenen maar ook zeer warme droge periodes. 

Dit land kent veel verschillende klimaten. De lager gelegen delen in het zuidwesten hebben een subtropisch klimaat, het noordwesten heeft een tropisch klimaat. Meer landinwaarts is er een zeeklimaat met relatief droge winters (op het zuidelijk halfrond vallen die in de periode juni-augustus) en de hoogst gelegen gebieden hebben een hooggebergteklimaat.

Regen

Er is langs de kustgebieden een grote variatie in de hoeveelheid gemeten neerslag. Bijna de totale hoeveelheid neerslag die op jaarbasis valt, wordt gemeten in de periode februari tot en met mei. Het wordt een heel stuk droger na de maand mei en zijn er plekken waar wekenlang geen druppel neerslag valt.

Uniek

Het klimaat, de ligging, de hoogteverschillen en de vulkanische gebieden maken van Ecuador een uniek en adembenemend land. Door deze unieke samenstelling vind je hier landschappen, planten en dieren die je elders niet ziet. Vooral in de hoger gelegen delen vind je schitterende verschijnselen die je met eigen ogen gezien moet hebben om te ervaren hoe indrukwekkend ze zijn.

De Galapagoseilanden liggen een eind uit de kust van Ecuador. De eilandengroep kent een warm en nat klimaat, dat onder invloed staat van de Humboldt stroom. Deze golfstroom zorgt voor de aanvoer van koude lucht, die de eilanden hun kenmerkende karakter geeft. 

De Galapagoseilanden zijn in de hele wereld bekend om hun unieke en diverse flora en fauna. Het unieke aan deze eilanden is dat er geen roofdieren voorkomen. Darwin heeft door het bestuderen van deze eilandengroep zijn evolutietheorie vorm gegeven. De complete eilandengroep en de zee eromheen staan op de Werelderfgoedlijst.

VLIEGTICKETS NAAR Ecuador en de Galapagos eilanden

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

Paklijst voor Ecuador en de Galapagos eilanden

Als je op reis gaat is het handig om een paklijst te hebben. Wij hebben voor jou het grootste voorwerk gedaan voor Ecuador en daar kan je uiteraard jouw eigen aanvulling aan toevoegen

Klik hier voor de paklijst voor Ecuador

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Ecuador en de Galapagos eilanden

Ons reisadvies voor Ecuador betreft het meenemen van kleding is, neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is. Het moet verder goed tegen een stootje kunnen en makkelijk te wassen zijn. Neem luchtige en lichte kleding mee voor als je naar de jungle gaat. Neem T-shirts met korte én lange mouwen mee en een dikke trui en/of fleece trui voor koude nachten. Daarnaast is een winddicht regenjack fijn om mee te nemen.

Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN voor Ecuador en de Galapagos eilanden

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal Essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze Essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel– klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

REISGIDS VOOR Ecuador en de Galapagos eilanden

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Dit zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.