Compleet op
Avontuur

Praktische reisinformatie Kenia

HIer vind je alle PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Kenia.

Hier lees je alle praktische reisinformatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Kenia. Wij doen uiteraard onze uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan ook contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Kenia

Kenia is een goed te bereizen bestemming als je weinig last van een jetlag wilt hebben. Kenia kent geen zomertijd en in de zomer is het er 1 uur later dan in Nederland/België. In de wintertijd is het in Kenia 2 uur later.

PASPOORT & VISUM VOOR Kenia

Voor je reis naar Kenia heb je een paspoort nodig. Enkel een ID-bewijs is voor Kenia niet voldoende. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je terugkomt uit Kenia.

Daarnaast is een visum verplicht in Kenia, deze is makkelijk aan te vragen via CIBT VISAS. Het visum voor Kenia  is 3 maanden geldig voor een periode van 90 dagen.  Een return ticket of een doorreis ticket is verplicht wanneer je naar Kenia reist.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Kenia

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kunt u terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Kenia

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Kenia

Waar je slaapt in Kenia is helemaal afgestemd op de reis die samen is gesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilde gaan organiseren die wij zelf zouden maken; een fijn accommodatie is dan dus ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Kenia

Je gebruikt in Kenia de Keniaanse shilling, afgekort Ksh. Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een Maestro bankpas bij de KCB bank of de Stanbic bank. Een creditcard, vooral Visa, als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk. Dollars kunnen ter plaatse goed gewisseld worden en worden vaak ook geaccepteerd als betaalmiddel, probeer altijd voor kleingeld te zorgen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Kenia

De netspanning in Kenia is 240 volt. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. De Keniaanse stekker (G) is vaak onderdeel in een wereldstekker die je hier al zou kunnen kopen.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Kenia

Omdat Kenia dicht tegen de evenaar aanligt kent het land een vrij constant klimaat, enkel de regenseizoenen bepalen wat de beste reistijd is. De maanden januari tot en met maart en juni tot en met oktober zijn het meest geschikt.

Onze andere bestemming per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

VLIEGTICKETS NAAR Kenia

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Kenia

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan, makkelijk te wassen. Wij raden je aan om ook een set nettere kleding meet te nemen voor bijzondere gelegenheden. Het kan s ‘avonds flink afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Kenia dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig voor het douchen), sandalen of  sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisdingen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Kenia

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Dit zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.