Compleet op avontuur

Naar Panama

Praktische reisinformatie Panama

PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Panama.

Hier lees je alle praktische reisinformatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Panama. Wij doen uiteraard onze uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan ook contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Panama

Het tijdsverschil tussen Nederland en Belgie en Panama is in onze winter 6 uur vroeger. In onze zomertijd is het in Panama 7 uur vroeger dan in Nederland en België.

PASPOORT & VISUM VOOR Panama

Je hebt voor je reis een paspoort nodig. Met alleen een ID-bewijs kun je niet reizen. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst.

Voor deze bestemming heb je geen visum nodig, wel moet je in het bezit zijn een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS

VEILIGHEID EN REISADVIES Panama

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kunt u terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Panama

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Panama

Waar je zult slapen  is helemaal afgestemd op de reis die samen is gesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilde gaan organiseren die wij zelf zouden maken; een fijn accommodatie is dan dus ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Panama

Je gebruikt in Panama de Balboa, afgekort PAB. De waarde van deze munt is gelijk aan de Amerikaanse Dollar.

Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een bankpas.
Een creditcard, Visa en Mastercard, als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk. Dollars en Euro’s kunnen ter plaatse goed gewisseld worden, probeer altijd voor kleingeld te zorgen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Panama

De netspanning is 110 volt. Bij apparatuur zonder schakelaar (de meeste) heb je een adapter nodig. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Panama

Deze heerlijke bestemming kun je het hele jaar bezoeken. De Caribische kant van Panama is vochtiger en buien vallen hier het hele jaar door. Maar wees niet bang, ze zullen je vakantie echt niet beïnvloeden. De mooiste periode van het jaar om naar Panama te gaan is rond januari. Er valt dan zeer weinig regen en de temperatuur is heerlijk aangenaam.

VLIEGTICKETS NAAR Panama

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Panama

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan, makkelijk te wassen.

In de avonden is een shirt met lange mouwen fijn om je te beschermen tegen de muggen. Neem daarnaast een trui of een sweater mee en een regenjack.

Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN voor Panama

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisdingen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Panama

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Dit zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.