Compleet op avontuur

Naar Tanzania

Praktische reisinformatie Tanzania

Hier vind je alle PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Tanzania en/of Zanzibar.

Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Tanzania en/of Zanzibar (Zanzibar is een prachtig eiland voor de kust van Tanzania en hoort ook bij Tanzania, vandaar dat wij deze 2 bestemmingen gezamenlijk beschrijven hier).

Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.


TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN
Tanzania

Tanzania is een goed te bereizen bestemming als je weinig last van een jetlag wilt hebben. Tanzania kent geen zomertijd en in de zomer is het er 1 uur vroeger dan in Nederland/België. In de wintertijd is het in Tanzania 2 uur vroeger.

PASPOORT & VISUM VOOR Tanzania

Voor je reis naar Tanzania heb je een paspoort nodig. Je kunt niet reizen op een ID-bewijs. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je terugkomt uit Tanzania.

Daarnaast is een visum verplicht in Tanzania, deze is makkelijk aan te vragen via CIBT VISAS.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Tanzania

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Tanzania

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Tanzania

Waar je slaapt in Tanzania is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen willen organiseren die wij zelf zouden willen maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Tanzania

Je gebruikt in Tanzania de Tanzanian shilling, afgekort Tsh. Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een Maestro/ Cirrus bankpas bij de Stanbic bank. Een creditcard (vooral Visa) als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk. Dollars kunnen ter plaatse goed gewisseld worden en worden vaak ook geaccepteerd als betaalmiddel; probeer altijd voor kleingeld te zorgen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Tanzania

De netspanning in Tanzania is 230 volt. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. De stekkers in Tanzania (D en G) zijn vaak onderdeel in een wereldstekker die je hier al zou kunnen kopen.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Tanzania

De beste reistijd voor Tanzania is in de maanden juni en juli. Tijdens deze maanden vindt de grootste verplaatsing van wildlife plaats over de Serengeti en biedt de natuur weinig beschutte plekken!

Onze andere bestemming per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

VLIEGTICKETS NAAR Tanzania

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Tanzania

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen. Wij raden je aan om ook een set nettere kleding mee te nemen voor bijzondere gelegenheden en religieuze aangelegenheden. Het kan ‘s avonds flink afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Tanzania dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of  sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisdingen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Tanzania

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.