Compleet op avontuur

Naar Thailand

Praktische reisinformatie Thailand

HIer vind je alle PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Thailand.

Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Thailand. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Thailand

Thailand kent geen zomertijd.

Tijdens onze wintertijd is de tijd in Thailand 6 uur later
Tijdens onze zomertijd is de tijd in Thailand 5 uur later
Thailand valt in 1 tijdzone met daarbij geen tijdsverschillen in het land

PASPOORT & VISUM VOOR Thailand

Je hebt voor je reis naar Thailand een paspoort nodig. Op alleen een ID-bewijs kun je niet reizen. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Thailand.

Voor een bezoek van maximaal 30 dagen heb je geen visum nodig en je mag twee keer per jaar kosteloos Thailand betreden. Bij een verblijf langer dan 30 dagen is een visum wel vereist.

! De regelgeving voor een visum en paspoort kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Thailand

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website Ministerie van Buitenlandse Zaken voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Thailand

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Thailand

Waar je slaapt in Thailand is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen willen organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een belangrijk gegeven.

GELD EN PINNEN IN Thailand

Je gebruikt in Thailand de Thaise Baht. Pinnen is goed mogelijk in de grotere steden en toeristische plekken met een Maestro/ Cirrus bankpas en Visa creditcards. Een creditcard als betaalmiddel is vaak ook mogelijk, tevens ook om geld op te nemen. Houd er rekening mee dat op de verlaten Thaise eilanden en binnenlanden pinnen minder vanzelfsprekend is. Dollars en Euro’s zijn een veel geaccepteerd betaalmiddel en in ieder geval overal te wisselen voor Thaise Bahts. Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Thailand

De netspanning in Thailand is 220 volt. Thailand gebruikt stopcontact type A, B, C, F en O. Voor stopcontact A en B heb je een wereldstekker nodig, op stopcontact C, F en O past je Nederlandse stekker. Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

Taal

Thai is de officiële taal in Thailand. Daarnaast komen er verschillende lokale talen voor.

Internet en telefoneren

Thailand heeft een uitgebreid mobiel netwerk.  Als je een simlockvrije mobiel hebt, is het voordelig een prepaid simkaart aan te schaffen waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internet. Die koop je bij een minimarkt of 7-Eleven en kost maar een paar euro voor 2 gigabyte. Ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp om te bellen en te chatten. Met een internetkaart ben je ook niet afhankelijk van wifi. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.

In veel hotels, cafés en restaurants is gratis WiFi. Houd er wel rekening mee dat hoe verder van Bangkok, hoe trager en onbetrouwbaarder de verbinding.

De keuken

In Thailand kan je overal en altijd eten. Het is een groot onderdeel van het sociale leven aldaar. Er zijn fijne restaurants, speciale eetmarkten, nachtmarkten en eetstalletjes op straat, waar je hele maaltijden of snacks kunt krijgen.

Rijst en rijstnoedels zijn de basisingrediënten van de Thaise keuken. Het zijn de verse kruiden die de Thaise keuken zo bijzonder maken. Er wordt veel gebruikgemaakt van koriander, citroengras, verse basilicum, limoen, knoflook, kokos en pepers. Heel typerend zijn de groene en rode curries. Erg lekker zijn de soepen zoals tom yam en tom khaa kai. Een delicatesse is som tam, een soort salade van onrijpe papaya-slierten. Vegetariërs hoeven zich in Thailand geen zorgen te maken, er zijn genoeg gerechten zonder vlees.

In Thailand heb je een uitgebreide keuze aan drankjes. Koffie (gafe), thee (cha ron), fris, bier (Singha of Chang) en sterke drank (Maekhong whisky of Saengthip whisky) zijn bijna overal verkrijgbaar. Bij stalletjes op straat wordt aan verse vruchtensapjes vaak fijngemalen ijs toegevoegd. Het water uit de kraan is niet geschikt voor consumptie. In de meer toeristische tentjes wordt wel veilig gekookt water gebruikt voor ijsblokjes. Flessen drinkwater zijn overal te koop.

Feestdagen

De feesten in Thailand zijn vaak gerelateerd aan het koningshuis en het boeddhisme en niet te vergeten de seizoenen. 

Enkele feesten en festivals in Thailand: Chakri-dag(april); Songkran, het traditionele Thaise nieuwjaar (april); geboortedag Koning Rama X (28 juli), Verjaardag van Koningin Sirikit/moederdag (12 augustus), Sterfdag van koning Bhumibol (13 oktober), Chulalongkorn-dag (oktober), verjaardag van Koning Bhumibol/vaderdag (5 december) en Dag van de Grondwet (10 december).

klimaat en BESTE REISTIJD VOOR Thailand

Het is belangrijk om te weten wanneer voor jou de beste reisperiode is om naar een bepaald land toe te gaan.’ Je ziet niet graag jouw vakantie letterlijk in het water vallen of dat het te heet is om een stap vooruit te zetten tijdens je reis.

Voor het geven van een  goed advies betreft de beste reisperiode, proberen we rekening te houden met zaken als temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Om een overweging te maken wanneer voor jou de beste reisperiode is, kan het tarief van vliegtickets en lokale kosten ook een rol spelen. In het laagseizoen kunnen de kosten aanzienlijk lager liggen ten opzichte van het hogere seizoen. Elk seizoen heeft zijn eigen charme, waarbij jij de voor- en nadelen persoonlijk mag afwegen tegenover jouw vakantieplannen. 

Je kan het gehele jaar reizen naar Thailand. November en december zijn echter dé maanden om naar Thailand te reizen. Dit is het begin van de koele, droge en drukke periode, maar door de regen van de voorafgaande maanden is de natuur prachtig groen en in top conditie.

Onze andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar

Alle landen op de wereld hebben diverse soorten seizoenen, zoals wij in Nederland de 4 seizoenen hebben. Vooral rondom de evenaar, het tropische gebied, heb je vaak te maken met heftige regenseizoenen maar ook zeer warme droge periodes. 

Thailand heeft een tropisch klimaat. Wie naar Thailand op vakantie gaat, moet er rekening mee houden dat het er altijd warm is. Het koelste wordt het in de wintermaanden in de bergen in het noorden, de temperaturen kunnen daar ‘s nachts dalen tot rond de tien graden. Overdag schiet de thermometer dan gewoon weer naar bijna tropische waardes van tegen de dertig graden, langs de kusten en in Bangkok wordt die grens vrijwel dagelijks gepasseerd.

In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 28 en 33 graden, in het voorjaar en in de zomer lopen die op naar maar liefst 30 tot 36 graden. De maand april is de warmste maand in Thailand, daarna begint in vrijwel het hele land het regenseizoen, waardoor de temperatuur iets getemperd wordt en de kans op temperaturen boven de 35 graden vrij klein wordt.

Orkanen & tsunami’s
Hoewel Thailand in een regio ligt waar de hoogste orkaanactiviteit ter wereld heerst, wordt het land zelf zelden door een orkaan getroffen. Als er al sprake is van een flinke tropische depressie, blijft de kracht vrijwel altijd beperkt tot hoogstens een tropische storm. De serieuze orkanen zetten meestal koers richting Filipijnen, Taiwan, China en Japan

VLIEGTICKETS NAAR Thailand

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

Paklijst voor Thailand

Als je op reis gaat is het handig om een paklijst te hebben. Wij hebben voor jou het grootste voorwerk gedaan voor Thailand en daar kan je uiteraard jouw eigen aanvulling aan toevoegen. Klik hier voor de paklijst voor Thailand

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Thailand

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Het kan ‘s avonds afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Thailand dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of  sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan en regenkleding/poncho tijdens het regenseizoen. Vergeet geen bedekkende kleding mee te nemen voor je bezoek aan tempels. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

REISGIDS VOOR Thailand

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.