Compleet op avontuur

Naar Thailand

Praktische reisinformatie Thailand

HIer vind je alle PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Thailand.

Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Thailand. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Thailand

Thailand kent geen zomertijd. Het tijdsverschil met Nederland is 6 uur. Het is er 6 uur later in de wintertijd en 5 uur later tijdens onze zomertijd.

PASPOORT & VISUM VOOR Thailand

Je hebt voor je reis naar Thailand een paspoort nodig. Op alleen een ID-bewijs kun je niet reizen. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Thailand.

Voor een bezoek van maximaal 30 dagen heb je geen visum nodig en je mag twee keer per jaar kosteloos Thailand betreden. Bij een verblijf langer dan 30 dagen is een visum wel vereist.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Thailand

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Thailand

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Thailand

Waar je slaapt in Thailand is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen willen organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Thailand

Je gebruikt in Thailand de Thaise Baht. Pinnen is goed mogelijk in de grotere steden en toeristische plekken met een Maestro/ Cirrus bankpas en Visa creditcards. Een creditcard als betaalmiddel is vaak ook mogelijk, tevens ook om geld op te nemen. Houd er rekening mee dat op de verlaten Thaise eilanden en binnenlanden pinnen minder vanzelfsprekend is. Dollars en Euro’s zijn een veel geaccepteerd betaalmiddel en in ieder geval overal te wisselen voor Thaise Bahts.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Thailand

De netspanning in Thailand is 220 volt. Thailand gebruikt stopcontact type A, B, C, F en O. Voor stopcontact A en B heb je een wereldstekker nodig, op stopcontact C, F en O past je Nederlandse stekker.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Thailand

Thailand is een bestemming voor het hele jaar rond. November en december zijn echter dé maanden om naar Thailand te reizen. Dit is het begin van de koele, droge en drukke periode maar door de regen van de voorafgaande maanden is de natuur prachtig groen en in top conditie.

Onze andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

VLIEGTICKETS NAAR Thailand

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Thailand

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Het kan ‘s avonds afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Thailand dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of  sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan en regenkleding/poncho tijdens het regenseizoen. Vergeet geen bedekkende kleding mee te nemen voor je bezoek aan tempels. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Thailand

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.