Compleet op avontuur

Naar Vietnam

Praktische reisinformatie Vietnam

HIer vind je alle PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR vietnam.

Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Vietnam. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN vietnam

Vietnam kent geen zomertijd. Het tijdsverschil met Nederland is 6 uur. Het is er 6 uur later in de wintertijd en 5 uur later tijdens onze zomertijd.

PASPOORT & VISUM VOOR vietnam

Je hebt voor je reis naar Vietnam een paspoort nodig. Je kunt niet reizen op een ID-bewijs. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst in Vietnam.

Voor Vietnam heb je ook een visum nodig. Een visum voor Vietnam kun je aanvragen via CIBT VISAS.

! De regelgeving voor een visum kan wel eens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES vietnam

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR vietnam

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN vietnam

Waar je slaapt in Vietnam is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen willen organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN vietnam

Je gebruikt in Vietnam de Vietnamese Dong. Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een Maestro/ Cirrus bankpas. Een creditcard als betaalmiddel is in de betere restaurants en luxere hotels bijna altijd mogelijk. Houd er rekening mee dat je in Vietnam altijd “grote” bedragen betaalt en dat niet elke Vietnamees bereid of in staat is wisselgeld terug te geven bij grote bedragen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN vietnam

De netspanning in Vietnam is 110/220 volt. Vietnam gebruikt stopcontact type A, C en D. Ondanks dat onze stekkers E en F op stopcontact C passen, raden wij aan altijd een wereldstekker mee te nemen.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR vietnam

Vietnam is het beste te bereizen in de maanden december tot en met maart. De temperatuur is in deze periode het meest aangenaam, de regenval is matig en het hele land is nog niet zo bedolven onder toeristen.

Andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

VLIEGTICKETS NAAR vietnam

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR vietnam

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Het kan ‘s avonds afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Vietnam dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of  sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan en regenkleding/poncho tijdens het regenseizoen. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR vietnam

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver