Compleet op avontuur

Naar Zimbabwe

Praktische reisinformatie Zimbabwe

PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Zimbabwe.

Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Zimbabwe. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Zimbabwe

Dit is een perfect land om naar toe te gaan als je geen jetlag wilt hebben. In Zimbabwe is het gedurende onze zomertijd dezelfde tijd als in Nederland/België. In de wintertijd is het in Zimbabwe één uur later.

PASPOORT & VISUM VOOR Zimbabwe

Je hebt voor je reis een paspoort nodig. Met alleen een ID-bewijs kun je niet reizen. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na de terugkomst.

Voor deze bestemming heb je geen visum nodig, wel moet je in het bezit zijn een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming. Je visum voor Zimbabwe krijg je aan de grens en kost (op het moment van schrijven) 30 US Dollar.

De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS

VEILIGHEID EN REISADVIES Zimbabwe

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kunt u terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Zimbabwe

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Zimbabwe

Waar je zult slapen  is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen willen organiseren die wij zelf zouden willen maken. Een fijn accommodatie is dan ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Zimbabwe

Je gebruikt in Zimbabwe de X, afgekort X. Pinnen is alleen mogelijk in de grotere steden met een Visa bankpas. Een creditcard (Visa en Mastercard) als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk. Dollars en Euro’s kunnen ter plaatse goed gewisseld worden, probeer altijd voor kleingeld te zorgen.

Je kunt eventueel al wat Euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Zimbabwe

De netspanning is 220/240 volt. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. De  stekker in Zimbabwe (D,G of M) is vaak onderdeel in een wereldstekker die je hier al zou kunnen kopen. Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Zimbabwe

Wie naar Zimbabwe reist gaat natuurlijk om wildlife te spotten. De Nederlandse zomertijd is hier ideaal voor. Het regenseizoen is dan nog niet begonnen, de natuur is nog niet dicht begroeid en het spotten van wildlife is relatief makkelijk.

VLIEGTICKETS NAAR Zimbabwe

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Zimbabwe

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Wij raden je aan om met name in de periode mei t/m september een stel warme en winddichte kleren mee te nemen op je rondreis, want het kan ’s avonds behoorlijk afkoelen. Buiten die periode is een lichte sweater, fleece jas of blouse met lange mouwen voldoende voor de avonden. De zon is scherp in Afrika dus vergeet niet een hoofddeksel mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of  sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Vergeet je zwemkleding niet en houd er ook rekening mee dat felle kleding afschrikt tijdens safari’s. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN voor Zimbabwe

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Zimbabwe

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.