around the world travel

informatie over reisvaccinaties

Vaccinaties en reizen

Als je op reis gaat, is het natuurlijk belangrijk om je goed te laten informeren over eventuele gezondheidsrisico’s. Je wilt niet ziek worden op vakantie! Er is een verschil tussen verplichte en aanbevolen vaccinaties om te reizen. Thuisvaccinatie.nl adviseert je graag over de benodigde vaccinaties voor jouw reis. Dit kunnen aanbevolen, maar ook verplichte inentingen zijn. Dit geeft soms wat onduidelijkheid daarom leggen we de verschillen graag uit.

Verplichte vaccinaties voor jouw reis

Sommige landen verplichten toeristen en reizigers om zich te laten vaccineren als ze het land willen bezoeken. Dit is dan meestal bij wet geregeld. Als een land aangeeft dat bepaalde vaccinaties voor de reis verplicht zijn, dan heeft dit niet altijd iets te maken met het risico op infectieziekten. Verplichte inentingen zijn namelijk vaak bedoeld om de inwoners van het land te beschermen tegen de import van infectieziekten.

Aanbevolen vaccinaties

Als je naar het buitenland reist is het aan te raden om je te laten vaccineren voor de landen waar dat voor wordt aanbevolen. De arts van Thuisvaccinatie.nl geeft je graag persoonlijk advies en kijkt of er sprake is van een gezondheidsrisico. Het kan zijn dat het land waar je naar toe reist de vaccinaties niet verplicht stelt maar dat je wel risico loopt op infectieziekten. In dat geval is het een aanbevolen vaccinaties.

 

Wil je weten of er je verplichte of aanbevolen vaccinaties nodig hebt? Maak dan eenvoudig een afspraak met de arts van Thuisvaccinatie.nl.

 

Nut van vaccinaties voor jouw reis

Vaccinaties zorgen ervoor dat ons lichaam zichzelf beter beschermt tegen infectieziekten. Door het vaccin worden er antilichamen aangemaakt die ons afweersysteem versterken. Bepaalde (reis)vaccinaties beschermen het lichaam levenslang tegen infectieziekten. Andere inentingen moeten regelmatig herhaald worden.

Het risico

Sommige mensen onderschatten het risico dat zij kunnen oplopen tijdens een vakantie. Vooral als er bijvoorbeeld een all-inclusive-vakantie wordt geboekt, wordt er vaak gedacht dat er geen sprake is van een gezondheidsrisico. Dit is echter niet het geval! In een land waar bepaalde infectieziektes voorkomen loop je op vele verschillende manieren risico. Een goede bescherming is dan ook erg aan te bevelen.

Malariagebieden

Malaria is een erg vervelende ziekte die u door een simpele muggensteek kunt krijgen. Muggen zijn vooral ’s avonds en ’s nachts actief en een muggensteek van een met malaria besmette mug is niet altijd te voorkomen. Bescherming d.m.v. een klamboe en antimuggen middeltjes is natuurlijk raadzaam maar niet altijd voldoende om je te beschermen tegen muggensteken. Reis je naar een Malaria gebied? Neem dan contact op met Thuisvaccinatie.nl. De arts kan je malariapillen voorschrijven. Lees hier ook meer over de ziekteverschijnselen van Malaria.

Thuisvaccinatie.nl komt naar je toe!

Thuisvaccinatie.nl vaccineert bij je thuis of op het werk. Onze arts komt langs wanneer het jou uitkomt: ook ‘s avonds en in het weekend. De kosten van vaccinaties verschillen, maar in de meeste gevallen worden ze (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Goed om te weten: Thuisvaccinatie.nl is een LCR-erkend vaccinatiecentrum.

Kijk op Thuisvaccinatie.nl voor meer informatie.