Jouw rondreis door

Guatemala

Begint hier

 

Vraag hier jouw reis op maat aan

5 redenen om Guatemala op je bucketlist te zetten

Wat een prachtige bestemming. Guatemala heeft zoveel te bieden voor een afwisselende, verrassende en unieke rondreis. Onze Travel Specialist Danielle woont en werkt er al jaren en weet ondertussen precies wat haar bestemming te bieden heeft. Ze heeft 5 redenen opgeschreven om jou te overtuigen om jouw volgende vakantie in Guatemala te vieren.

* De volgorde van de redenen zijn in willekeurige volgorde

Moderne Maya cultuur

redenen Guatemala | Around The World TravelHoewel de Maya bevolking zich uitstrekt van het zuiden van Mexico tot aan El Salvador en Honduras, vindt je de overgrote meerderheid van de Maya’s in Guatemala. De helft van  bevolking is van inheemse afkomst, onderverdeeld in 22 etnische groepen. Hoewel de moderne wereld zeker ook hier is binnengedrongen houden de meeste Maya zich toch ook nog vast aan hun tradities, klederdracht en taal. De Maya’s staan vooral bekend om hun prachtige felgekleurde kleding, met een eigen weef patroon voor elk dorp.

Vulkanen

Guatemala met zijn relatief kleine oppervlak telt maar liefs 35 vulkanen. Drie daarvan zijn actief.  Zowel Antigua als lake Atitlan, twee van de meest bezochte plaatsen in Guatemala, worden omringd door 3 vulkanen, wat super mooie uitzichten geeft. Wil je echter een vulkaan van dichtbij zien, doe dan een trek op de Pacaya vulkaan, met kans om lava te zien.

Het weer!

Guatemala wordt niet voor niets het land van de eeuwige lente genoemd. Hoewel de kust en jungle tropisch warm zijn, hebben de hoger gelegen gebieden een  uitzonderlijk mild klimaat, rond de 20 en 24 graden. Er zijn twee seizoen, het regen seizoen en het droge seizoen (van november tot mei). Maar zelfs tijdens het regen seizoen kan je gerust het land bezoeken, het regent over het algemeen niet heel de dag maar slechts enkele verkoelende buien in middag, geen probleem dus!

Archeologische schatten

In de provincie Peten, grotendeels overdekt door jungle, bevond zich het centrum van het oude Maya rijk. Slechts een fractie  van de duizenden oude tempels zijn opgegraven. En die wel zijn opgegraven zijn nog grotendeels bedekt  met planten. Tikal is uiteraard de bekendste archeologische site maar zijn nog zoveel andere, deze zijn soms enkel te bereiken met speciaal 4×4 transport of er is helemaal geen weg en kom je er alleen door dagenlang door de jungle te lopen.

Antigua, een mooie koloniale stad

antigua rondreis - guatemala - around the world travelWaan je je in de jungle van Peten als Indiana jones, als je door de geplaveide straten van Antigua loopt, voel je je enkel honderden jaren terug in de tijd verplaatst, naar het oude koloniale verleden. Antigua staat met recht op de UNESCO werelderfgoedlijst, de prachtig gekleurde huisjes, oude ruïnes van kerken en kloosters, en vele mooie parkjes, zijn een genot om doorheen te kuieren. Of het ook werkelijk dé mooiste koloniale stad is van Centraal Amerika, zoals sommige beweren, dat mag je zelf bepalen als je het mooie Guatemala zelf bezoekt.

Ben je overtuigd? Vraag dan (vrijblijvend) jouw Rondreis op maat aan voor Guatemala?

Wil je een unieke rondreis door Guatemala maken? En wil je een rondreis eventueel op maat laten maken? Laat je reis naar Guatemala dan samenstellen door onze specialist ter plaatse voor een mooie en bijzondere vakantie. Danielle is de auteur van deze top 5 voor Guatemala en zij is onze Travel Specialist in Guatemala en helpt je graag met een unieke en bijzondere reis door Guatemala!

Aanbevolen reizen

 • Rondreis Guatemala | Rondreis Vulkanen en meren

  Guatemala actieve rondreis
  • Prachtige landschappen en natuur
  • Voor de echte actieveling
  • Zeker geen doorsnee tour
  • Prive tour door Guatemala
  (exclusief internationale vlucht) 16 dagen
  vanaf1830,00
  Bekijk de reis