Compleet op
Avontuur

Reisvoorwaarden Around The World Travel

Op alle reizen en/of reisonderdelen van Around The World Travel, vluchten en/of autohuur zijn onze onderstaande reisvoorwaarden van kracht. Mocht je hierover een vraag hebben, neem dan contact op. 

1. Algemene voorwaarden
2. Boeken & betalen
3. Aanpassen van een geboekte reis
4. Annuleringsvoorwaarden
5. Hoe te annuleren
6. Verplicht verzekerd
7. Eigen verplichtingen
8. Vragen

1. Algemene voorwaarden
 Hieronder vind je onze algemene voorwaarden voor deelname aan een reis van Around The World Travel

2. Boeken & betalen

Wil je de reis definitief boeken, dan geef je dit door aan de Travel Specialist die het reisvoorstel voor je heeft samengesteld. De Travel Specialist stelt het definitieve voorstel voor je op en je ontvangt een link naar het online boekingsformulier. Na het invullen van het boekingsformulier ga je akkoord met onze voorwaarden, kan je online aanbetalen en ontvang je een bevestiging. De reis is nu officieel geboekt.

Wij verzoeken je binnen 7 dagen het formulier in te vullen en de betaling te voldoen. Je doet een aanbetaling van 25% van het totale boekingsbedrag plus boekingskosten. Het resterende factuurbedrag dient uiterlijk 8 weken voor vertrek te worden betaald middels de automatische restfactuur die per mail wordt toegezonden. Als je minder dan 8 weken voor vertrek boekt, dan betaal je het totale bedrag direct in één keer. Na de bevestiging ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de reis eventueel benodigde reisbescheiden.

Naast de reissom zal ATWT de volgende kosten in rekening brengen

  • Boekingskosten                       € 15,00 p.p.

3. aanpassen van een geboekte reis

Bij het aanpassen van een reeds geboekte reis worden er altijd wijzigingskosten in rekening gebracht van 30,- per boeking. In het geval van annuleren van onderdelen worden er altijd annuleringskosten in rekening gebracht. Eventuele kosten die hoger uitvallen bij wijziging van het reisprogramma worden vanzelfsprekend doorberekend.

4. annuleringsvoorwaarden

Indien een geboekte reis wordt geannuleerd hanteert ATWT de volgende voorwaarden. De reiziger zal naast de verschuldigde boekingskosten de volgende annuleringskosten moeten voldoen:

  • Tot en met 7 dagen na boeking 0% van de reissom.
  • Tot 56 dagen voor de vertrekdatum van de reis bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom met een minimum van € 250,-
  • Van 29 t/m 55 dagen voor de vertrekdatum van de reis is de cliënt een bedrag verschuldigd van 50% van de reissom, met een minimum van € 250,-.
  • Van 14 t/m 28 dagen voor de vertrekdatum van de reis is de cliënt een bedrag verschuldigd van 75% van de reissom met een minimum van € 250,-.
  • Van 0 t/m 13 dagen voor de vertrekdatum van de reis zullen we 100% van de reissom in rekening brengen.

Uitzonderingen: (Binnenlandse) vluchten die onderdeel zijn van een pakketreis zullen bij annulering altijd 100% in rekening worden gebracht. Voor boekingen van vliegtickets gelden standaard de boekingsvoorwaarden en de aanvullende vervoersvoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij. De annuleringsvoorwaarden kunnen per bestemming uitzonderingen bevatten. Eventuele uitzonderingen staan altijd vermeld in het reisvoorstel.

5. Hoe te annuleren?

Als je wilt annuleren neem je contact op met de betreffende Travel Specialist waarbij je geboekt hebt, om dit te melden. ATWT zal de verdere afhandeling verzorgen en je ontvangt een annuleringsbevestiging met een eventuele restfactuur voor de nodige annuleringskosten.

6. verplicht verzekerd 

Een geldige reisverzekering is voor alle personen die deelnemen aan een reis van Around The World Travel verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht maar raadzaam. Meer informatie vind je op deze pagina over reisverzekeringen op onze website.

7. eigen verPlichtingen

Paspoorten & visa
Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om tijdig bij de betrokken autoriteiten de nodige aanvullende informatie in te winnen over eventuele visa e.d. en tevens tijdig voor vertrek na te gaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd. Kijk voor meer informatie op [linm buza]  Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor de geldigheid van je reisdocumenten zoals paspoort en visa. Een visum, indien nodig, kun je aanvragen bij onze partner CIBT Visas.

Jouw gezondheid
Als je op reis gaat is het natuurlijk belangrijk dat je goed geïnformeerd en beschermd bent en de juiste vaccinaties krijgt. Zorg ervoor dat je goed weet wat de risico’s zijn en laat je infomeren! Onze partner, Thuisvaccinatie.nl, is een landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. Deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk en zij sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar je zorgverzekeraar! Maak direct een afspraak op de website van Thuisvaccinatie.

8. Vragen

Heb je nog vragen? kijk dan op de  pagina met Veel Gestelde Vragen. Staat je vraag of antwoord er niet bij? neem dan contact op met je Travel Specialist of  neem dan contact met ons op.