Compleet op avontuur

Met mijn dochter naar thailand

Drie weken Thailand – Familiereis

Thailand – familiereis; op reis met mijn dochter.

Het is zomervakantie en tijd om mijn dochter (en mijzelf) weer wat van de wereld te laten zien. De bestemming dit keer is Thailand. Een relatief goedkoop te bevliegen land in Azië, zeker voor deze periode van het jaar. Het is daarnaast ook een land dat makkelijk te bereizen is. Cultuur, natuur en strand behoren inThailand bovendien allemaal tot de mogelijkheden en daarnaast is het eten ook nog eens heerlijk. Kortom een goede bestemming voor mij en mijn 14 jarige dochter.

We vliegen vanaf Düsseldorf. Een vliegveld dat vanuit hier eenvoudig te bereiken is en met de rit door Duitsland begint de vakantie al een beetje.

We hebben in Thailand samen een route uitgekozen die ons een groot deel van het land laat zien en ons een goede indruk zal geven van de diversiteit van dit mooie land in Azië. Van reizen van het midden naar het noorden en door tot aan het “zuiden” oftewel van Bangkok naar Chiang Mai, Khao Sok en we gaan relaxen op één van de vele mooie eilanden die Thailand rijk is; Koh Phanghan.

In Bangkok komen we in de ochtend aan en pakken de taxi naar de stad. De hectiek is er direct. Sowieso vind ik links rijden, wat ze dus doen in Thailand, altijd al een extra dimensie geven aan een vakantie. Waar wij een driebaansweg keurig gebruiken, is het hier meer dan gewoon om soms met vijf auto’s naast elkaar te rijden.

Treinreis Ayuttaya thailandOmdat wij al een keer in Thailand zijn geweest en al flink wat van Bangkok hebben gezien, hebben wij gekozen om Ayutthaya te bezoeken. We gaan erheen met de trein. Het is een rit van een uur met de “stoptrein”. Het is hele belevenis en je moet niet vergeten te zeggen dat je graag wilt zitten in de trein, want anders koop je automatisch staanplaatsen. De treinreis is relatief kort, maar toch proberen verschillende dames minimaal 25 keer of we nu wel trek hebben in voor ons onbekend voedsel. We slaan het alle 25 keer af.

In Ayutthaya regelen we, na wat onderhandelen, een tuktuk die ons in 4 uur door de oude hoofdstad van Thailand rijdt. De warmte zorgt er snel voor dat het zweet op onze rug staat. De stad staat vol met oude tempels, met her en der een door boomwortels ingegroeid Buddha hoofd. Ik was vergeten dat mijn 14 jarige dochter er allang niet meer uitziet als een kind, maar echt een jongedame begint te worden en ze mag dus niet (overal) naar binnen in haar korte broek. Met wat frisse tegenzin van haar kopen we op de lokale markt een sarong en we kunnen weer verder.

De treinrit terug is volgeboekt dus vragen naar zitplaatsen had deze keer ook geen zin. De trein voert ons door de landbouw om Bangkok heen en we doen er zeker twee keer zo lang over om het het station weer te bereiken. Kennelijk stopt de trein 10x zo vaak in de spits. De regen zal ook niet geholpen hebben.

(We reizen in de maand augustus, wat regenseizoen is voor Thailand. Wij hebben er verder geen enkele last van gehad in de 3 weken tijd dat we door Thailand trokken).

We zitten alweer in het vliegtuig, op weg naar Chiang Mai, waar we een druk programma hebben; we gaan een dag wakeboarden, 2 dagen op pad met een gids om te gaan “raften” op een bamboe vlot, te Olifanten wassen Thailandgaan zwemmen bij een waterval, te hiken door rijstvelden, olifanten te voeren en wassen in de rivier en te slapen bij een bergstam. En oja, we gaan ook nog een dag wakeboarden en we willen de avondmarkt ook nog bezoeken.

Het wassen en voeren van olifanten is uitgeroepen tot het hoogtepunt van de vakantie, aldus dochterlief.

(Er wordt op sommige plekken nog steeds de mogelijkheid geboden om op olifanten te rijden, doe dit ajb nooit. Er zijn genoeg mogelijkheden om deze mooie dieren van dichtbij te mogen meemaken, zonder hen te degenereren tot vervoermiddel.)

Het wakeboarden was ook leuk om te doen. In “the Grand Canyon” van Chiang Mai hebben ze een waterpark aangelegd waar je de hele dag actief bezig kan zijn. Het was een leuk break op een unieke locatie. Het water is lekker warm en het is leuk om binnen een paar uur te leren wakeboarden.

De avondmarkt van Chiang Mai was een leuke mogelijkheid om souvenirs op de kop te tikken, maar zeker ook om te genieten van al het heerlijke Thaise eten. Het eten in het noorden is weer net iets anders dan in Bangkok. Samen met dochterlief gerechten proberen op zo’n avondmarkt is iets waar ik heel erg van kan genieten.

(Je kunt in Thailand heel goed “op straat” eten. Kijk goed waar het druk is met lokale mensen en je weet dat het eten goed is. Zorg altijd voor schone handen door bijvoorbeeld hand sanitizer mee te nemen. Ga zitten op een plastic stoel of krukje en laat je verrassen door de lekkere mogelijkheden die er zijn. Let op: de Thaise keuken kan heet zijn.)

Het was alweer tijd om door te vliegen. Dit keer naar Surat Thani, vanwaar we doorreden naar Khao Sok.
(Thailand kent veel vliegmaatschappijen en ik heb met verschillende gevlogen en ik vond ze allemaal prima. Let wel op dat je soms maar 15kg mee mag nemen. Maar ik heb gemerkt dat je niet veel meer dan dat nodig hebt. Je kleren kun je overal in Thailand laten wassen voor weinig en verder is er alles te koop wat je maar nodig kunt hebben.)

Khao Sok Thailand met kinderenKhao Sok is een groot (aangelegd, voor elektriciteit) meer met prachtige natuur er omheen. Op de open boot hebben we onze enige echte tropische regenbui gehad. Een kwartier lang kwam het met bakken tegelijk uit de hemel. We hadden een poncho gekregen en het was een bijzondere ervaring om zoveel regen op zo’n plek te mogen ervaren.

Na een uurtje varen zagen we onze hutjes in de verte opdoemen. We hadden natuurlijk al plaatjes gezien maar dit was echt wonderschoon. Bamboe hutjes, drijvend op het water met kano’s voor de deur. Het water was warm en we hebben wat gezwommen en een rondje gemaakt in de kano. Wat een overweldigende herrie kan de natuur maken. We gingen die nacht zacht kabbelend slapen. De volgende dag hebben we een jungle tocht gemaakt, op boot safari geweest en lekker nog gezwommen en gekanood.

De volgende ochtend was het helaas alweer tijd om dit natuurgeweld te verlaten, maar gelukkig duurde de boottocht nog zeker een uur. Onderweg nog ergens bij een ander hutje geluncht en door naar Surat Thani voor de boottocht van de volgende dag.
Surat Thani is echt een stad waar geen enkele toerist lang lijkt te blijven. Wij blijven 1 nacht en wij zagen op de leuk aangeklede eetmarkt maar 1 andere westerling.

De volgende ochtend door naar 1 van de vele prachtige eilanden die Thailand rijk is: Koh Phanghan. Wij zaten hier omdat dit historisch gezien in het regenseizoen het meest zon en de minste regen zou hebben. Dat klopte. We hebben geen regen gezien en zijn op dag 1 al flink verbrand!

Deze dagen stonden in het teken van relaxen en nog 1 nieuwe activiteit voor mijn dochter: duiken.
Na een 1e introductie van de spelregels en spullen in een zwembad was het de volgende dag tijd voor het echte werk: de boot op, varen, spullen aan en je laten verbazen door de schoonheid van de onderwaterwereld. Alles ging goed tijdens de twee duiken die we die dag gemaakt hebben en ze heeft haar ogen uitgekeken.Fietsen in Bangkok Thailand

Toen was het alweer tijd voor de laatste dagen Bangkok, waar we nog zijn gaan fietsen door “de groene
long” en we hebben ‘s avonds de laatste cadeautjes en souvenirs gekocht.

Nu, terug in het vliegtuig, kijk ik terug op een mooie vakantie in een fascinerend land waar je je kunt laten verrassen door de geuren, het eten, de cultuur, de hectiek van de hoofdstad, de vriendelijk mensen, de diversiteit, de relaxte eilanden en ik raad ook iedereen aan om minimaal 1x naar Thailand te gaan. Het is makkelijk te bereizen en wij regelen graag de mooiste plekken voor je. Neem een kijkje of er al een reis voor jou bij zit of stel jouw reis samen met onze lokale Travel Specialist.

(Alle foto’s zijn genomen tijdens de reis door mij of mijn dochter.)

Aanbevolen reizen

 • Reis op maat door Thailand

  ONTWERP JOUW RONDREIS DOOR Thailand SAMEN MET Dani, ONZE LOKALE REISAGENT
  • Jouw eigen unieke rondreis door Thailand
  • Samengesteld samen met Dani, onze lokale Travel Specialist
  • Jouw wensen, onze kennis, jouw avontuur
  • Uiteraard voor een eerlijke prijs
  Bepaal zelf het aantal dagen
  vanaf1250,00
  Bekijk de reis
 • Rondreis Indonesië | 24 dagen met de familie op avontuur

  Geniet in 3 weken van enkele van de vele highlights van Indonesië
  • Orang oetangs in Tanjung Puting
  • Komodo Nationaal Park
  • Authentiek Lombok
  • Surfen bij Balangan
  (exclusief internationale vluchten) 24 dagen
  vanaf2395,00
  Bekijk de reis