Reisprogramma

Dag 1 - Welkom in Indonesië

Aankomst Jakarta, transfer naar hotel:

Na aankomst in Jakarta rond 20:35 uur met CI 671 word je door een chauffeur opgehaald en naar je hotel gereden. Dit is een rit van ca. 1- 2 uur (duur sterk afhankelijk van de verkeersdrukte).

Overnachting:

The Colonnade Residence

Dag 2 - Bijkomen van de vlucht, vrije dag

Jakarta, vrije dag: Vrije dag om naar wens in te delen, je hebt geen vervoer tot je beschikking.

Wij hebben deze dag zelf een tour door Jakarta geregeld. Wij hebben hier veel geleerd over de historie van de stad en het land.

Overnachting:

The Colonnade Residence

Dag 3 - Vrije dag Jakarta

Vandaag heb je nog een vrije dag die je zelf mag indelen.

Wij hebben ervoor gekozen de ochtend nog een tour door Jakarta te regelen en de rest van de te relaxen bij het zwembad van het hotel.

Overnachting:

FM7 hotel, vlakbij het vliegveld.

Dag 4 - Met de klotok op weg naar de orang-oetangs

Vanaf Jakarta vlieg je in de ochtend in een kleine 1,5 uur naar Pangkalanbun. Bij aankomst in Pangkalanbun staat de transfer naar Kumai voor je klaar en ga je met de boot naar Tanjung Puting:

Bij aankomst in Pangkalanbun word je door je gids opgehaald en met de auto rijd je in 30 minuten naar Kumai waar je aan boord stapt van je zogenaamde klotok. Je vaart in ca. 2 uur naar het park en zult dan het park verder in varen op zoek naar een geschikte slaapplaats.

Het programma van de komende dagen kun je samen in overleg met je gids samenstellen. Er zijn 3 locaties waar orang-oetangs dagelijks gevoederd worden, elk op een ander tijdstip. Het grootste kamp is Camp Leakey, dit ligt het verste weg. Bij de verschillende voederlocaties kun je ook boswandelingen maken.

Maaltijden worden aan boord bereid en deze zijn inclusief, er is een voorraad aan drinkwater en soms is er ook een beperkt aantal softdrinks.

Er is vrijwel geen mobiel bereik gedurende je dagen in Tanjung Puting (slechts op een bepaald aantal locaties), je bent dus echt even van de wereld.

Overnachting:

Overnachting aan boord klotok (matrassen op dek, onder een klamboe)

Dag 5 - Ga op orang-oetangavontuur in Tanjung Puting

Tanjung Puting verkennen: Je vaart over de smalle rivieren, stopt bij een voederplaats en wandelt door het bos. Tijdens de wandeling kan je diverse dieren tegenkomen; van apen tot vogels en alles daar tussenin.

Je bent echt even in de natuur.

Overnachting:

Overnachting aan boord klotok (matrassen op dek, onder een klamboe)

Dag 6 - Vlucht naar Java

Terug naar Kumai, transfer Pangkalanbun:

Je vaart in de ochtend terug richting Kumai waar de auto je staat op te wachten om je terug te brengen naar Pangkalanbun.

Vlucht Pangkalanbun – Surabaya: Je vliegt vanaf Pangkalanbun naar Surabaya waar je een uur later aankomt.

Aankomst Surabaya, transfer Malang:

Na aankomst in Surabaya rijd je door naar Malang, een rit van ca. 2,5- 3,5 uur (afhankelijk van de verkeersdrukte).

Wij hebben in de middag nog een stadswandeling gemaakt door koloniaal Malang, waar onze driver/gids allerlei mooie plekjes wist en goed op de hoogte was van de historie.

Overnachting:

Cozy Guesthouse

Dag 7 - Beklim de adembenemende Bromovulkaan

Bezoek Wonosari:

Je rijdt in de ochtend naar de theeplantage Wonosari. De thee wordt van in de ochtend tot in de vroege middag geplukt en vanaf het middaguur verwerkt in de fabriek. Je wandelt over de uitgestrekte plantage en rijdt hierna door naar het plaatsje Tumpang.

Transfer naar Tumpang, jeep naar Bromo:

In Tumpang stap je over op een open jeep en rijd je door een werkelijk adembenemend landschap naar de zandzee die de Bromo vulkaan omringd. De jeep is open waardoor je goed om je heen kunt kijken. Onderweg kun je een wandeling maken naar een mooi gelegen waterval. Je hebt ook nog de tijd om de Bromo zelf te beklimmen, in de namiddag is het rustig bij deze vulkaan.

Overnachting:

Cafe Lava

Dag 8 - Aanschouw de Bromo bij zonsopgang

Zonsopkomst Bromo: Je kiest erzelf voor of je de Bromo met sunrise wilt aanschouwen. Als je de sunrise wel wilt zien kun je een jeep huren via het hotel naar het uitzichtpunt Penajakan of wandelend naar de Bromo krater.

Transfer Bromo – Surabaya met stops:

Je rijdt met de chauffeur door naar Surabaya, een rit van ca. 3-4 uur. Onderweg kun je enkele stops maken, waaronder een stop bij de Madakaripura watervallen. Hiervoor dien gedurende ongeveer 30 minuten een wandelpad te volgen, kan glad zijn. Het beste is ook om een regenponcho mee te nemen omdat het er dichtbij te de watervallen altijd ‘regent’. Een lokale gids kun je ter plekke regelen (ca. Rp 150.000), deze spreekt niet altijd Engels maar kan je de weg wijzen en je handje helpen tijdens de wandeling. Verder kun je stoppen bij de de oude haven Pasuruan, de traditionele vissersindustrie bij Bangil en de modderstromen van Porong/Sidoarjo.

Overnachting:

Arcadia Hotel

Dag 9 - Vlucht naar Flores

Vlucht Surabaya – Labuanbajo:

Je vliegt vanaf Surabaya rechtstreeks naar Labuanbajo. Houd rekening met het tijdsverschil, het is een uur later op Flores.

Aankomst Labuanbajo, transfer hotel:

Na aankomst in Labuanbajo word je door een chauffeur opgehaald en in een korte rit naar je hotel gereden.

De rest van de dag is er geen programma.

Overnachting:

Golo Hilltop

Dag 10 - Snorkelen en op zoek naar varanen in Komodo Nationaal Park

Komodo Nationaal Park – eerste dag boottocht:

In de ochtend word je door chauffeur en auto naar de haven gereden. Hier stap je aan boord van je boot. De route die je de komende dagen volgt is enigszins afhankelijk van stromingen en tijden. Je vaart of eerst naar Komodo eiland of eerst naar het dichterbijgelegen Rinca eiland. Op beide eilanden maak je een wandeling van ca. 2 uur op zoek naar varanen en andere wilde dieren.

Onderweg is er ook voldoende gelegenheid om te snorkelen. De bemanning spreekt weinig Engels maar is uitstekend op de hoogte van stops en locaties. Ze zullen voor je koken gedurende de tocht.

Op Komodo wandel je door een droog en laag bos. Je ziet en hoort hier vaak gecko’s en kakatoes.

Overnachting:

Op de boot.

Dag 11 - Wandel door het ruige landschap van Rinca-eiland

Onderweg naar Labuanbajo heb je tijd om te snorkelen op verschillende plaatsen en een ochtendwandeling te maken op het eiland Rinca.

In de middag vaar je terug naar het vasteland waar een chauffeur op je wacht om je naar het hotel te brengen.

Overnachting:

Golo Hilltop

Dag 12 - Vrije dag in Labuanbajo

Vrije dag in Labuanbajo om naar wens in te delen. Wij hebben gekozen voor een chill dagje bij het zwembad, gevolgd door een wandeling naar het dorp en daar lekker gegeten.

Overnachting:

Golo Hilltop

Dag 13 - Door naar Lombok

Transfer Labuanbajo – luchthaven:

In een korte rit word je naar de luchthaven van Labuanbajo gereden.

Vlucht Labuanbajo – Lombok:

Je vliegt rechtstreeks naar Lombok, deze vlucht duurt ongeveer 1,5 uur.

Aankomst Lombok, transfer Sekotong:

Na aankomst op de luchthaven van Lombok word je door een chauffeur opgehaald en naar je verblijf in Sekotong gereden in ca. 1,5 uur.

Daar heb je de rest van de dag vrij.

Overnachting:

Krisna Bungalows

Dag 14 - Wandel langs rijstvelden en watervallen in Rinjani

Transfer Sekotong – Senaru:

De rit van Sekotong naar Senaru via de prachtige westkust neemt ca. 3,5 uur in beslag, Senaru en omgeving is een van de meest traditionele gebieden van Lombok, hier hangen nog veel bewoners het Wetu Telu geloof aan. Veel dorpjes bestaan hier nog uit traditionele huizen.

Senaru ligt bijzonder fraai tegen de noordelijke helling van de Rinjaniberg en is omringd door rijstvelden.

Senaru, panorama wandeling: Onder begeleiding van een Engelssprekende gids maak je een hele leuke wandeling langs traditionele dorpjes en langs rijstvelden. Tegen het einde van de wandeling kun je nog één of twee watervallen bezoeken die verscholen liggen in het Rinjani nationale park.

Hiervoor dien je een klein en onregelmatig pad te volgen. De wandeling duurt ca. 3-4 uur, je stopt vaak onderweg om nader kennis te maken met de plaatselijke cultuur en bevolking. De wandeling start en eindigt bij je guesthouse.

Overnachting:

Rinjani Lighthouse

Dag 15 - Snorkel rond de eilandjes bij Labuan Pandan

Transfer Senaru – Labuan Pandan:

De rit van Senaru naar Labuan Pandan neemt ca. 2-2,5 uur in beslag.

Labuan Pandan, snorkeltrip: Je stapt aan boord van een kleine gemotoriseerde boot en vaart naar eilandjes voor de kust. Je kunt hier prachtig snorkelen, het koraal is hier nog in goede staat. Een heerlijke lunch wordt op een van de eilanden geserveerd. In de vroege middag vaar je terug.

Transfer Labuan Pandan – Tetebatu: In ca. 1,5 uur rijd je naar het kleine plaatsje Tetebatu op de zuidelijke hellingen van de Rinjani.

Overnachting:

Tetebatu Mountain Resort

Dag 16 - Korte vlucht naar Bali

Transfer Tetebatu – luchthaven:

In ca. 1,5 uur word je naar de luchthaven van Lombok gereden.

Vlucht Lombok – Denpasar:

Je vliegt in ca. 30 minuten terug naar Bali.

Aankomst Bali, transfer Ubud:

Na aankomst op Bali word je door een chauffeur opgewacht en in ca. 1,5 – 2 uur naar Ubud gereden.

Overnachting:

Beji Ubub

Dag 17 - 19 Ubud

De komende dagen heb je de gelegenheid om Ubud en omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.

Wat je bijvoorbeeld kunt doen: wandeling door de rijstvelden; rafting; purification excursie; Bali Herb walk; workshops, fietstochten, Monkey Forest, shoppen etc.

Ubud heeft verschillende spa’s waar je je zelf kan laten verwennen of volg een yoga les.

Dansvoorstellingen worden elke avond gehouden, je kunt gemakkelijk zelf kaartjes kopen, het hotel heeft een lijst waarop het schema van de voorstellingen wordt vermeld.

Overnachting:

Beji Ubud

Dag 20 - 23 Op naar de zuidelijke peninsula van Bali | Balangan

Transfer Ubud – Balangan:

Je wordt vandaag naar de zuidelijke Bukit Peninsula gereden, zonder stops een rit van ca. 2,5 uur. Je kan onderweg enkele bezienswaardigheden bezoeken rond Ubud of meer naar het zuiden. Een geschikte route kan je afspreken met de chauffeur.

Balangan, vrije dagen:

Vrije dagen in Balangan om naar wens in te delen.

Wil je een bezoekje brengen aan de drukke badplaatsen Canggu, Seminyak of Kuta dan kun je eventueel scooters of een auto huren of vervoer regelen via het hotel.

Wij hebben 2 dagen golfsurflessen genomen in Kuta.

Overnachting:

Flowerbud Bungalows

Dag 24 - Terug naar huis!

De laatste dag!

Transfer Balangan – Denpasar luchthaven:

De rit naar de luchthaven neemt ca. 1 uur in beslag.

We hopen dat je genoten hebt van Indonesië en hopelijk zien we je nog een keer terug.

(exclusief internationale vluchten) 24 dagen
vanaf2395,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.