Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Denpasar, Indonesië

Na aankomst op Bali word je door chauffeur en auto opgewacht en rijd je in ca. 1,5-2 uur naar je prachtig gelegen accommodatie in Kanciana.

Overnachting:

Overnachting in Bali Eco Stay, Little Padi.
Prachtig gelegen eco resort op de zuidelijke hellingen van Mount Batukaru. Je kijkt richting de prachtige beboste hellingen van Batukara en naar rijstvelden. Er zijn slechts een beperkt aantal bungalows, alle met een ligging in de groene omgeving met voldoende privacy en prachtige uitzichten. De houten huisjes hebben allemaal deels open wanden waardoor je je echt één voelt met je omgeving! Een klamboe beschermt je tegen eventuele insecten en met een rolgordijn kan privacy bewaard blijven.
Er is geen zwembad, maar je kunt zwemmen en badderen in een nabijgelegen rivier.

Aantal Overnachtingen: 1

Dag 2: Vrije dag in Kanciana

Vrije dag om naar wens in te delen. Maak een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving of laat je verwennen in de spa. Je kan ook met verschillende workshops meedoen.

Overnachting:

Bali Eco Stay, Little Padi

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Je hebt vandaag geen eigen transport ter beschikking.

Dag 3: Transfer naar Pemuteran met stops

Vandaag rijd je noordelijk naar het plaatsje Pemuteran. Onderweg maak je nog stops bij verschillende bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld via de rijstveldterassen van Jatiluwih of via de Bratantempel en het gelijknamige meer. Je stopt onderweg ook bij Munduk om de prachtige omgeving te voet en met gids te verkennen. Je wandelt ongeveer 3 uur door rijstvelden en kruidnagelplantages en naar watervallen. Aansluitend rijd je verder naar Pemuteran, onderweg kan je nog een kleurrijk Boeddhistisch klooster bezoeken en de warmwaterbronnen van Banjar.

Overnachting:

Overnachting in Adi Assri, deluxe garden.
Aangenaam middenklasse hotel aan een langgerekt zwart zandstrand met comfortabele kamers. Er zijn enkele zwembaden, een restaurant en er zijn duikmogelijkheden.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Entrees en donaties komen voor eigen rekening. Gids bij Munduk is inbegrepen.

Dag 4: Pemuteran, snorkeltrip Menjangan Island

In de ochtend word je bij je hotel opgehaald door een lokale ranger van het Nationale Park West-Bali. Met de auto rijd je naar een kleine haven waar je aan boord stapt van een boot en naar het eiland Menjangan vaart. Je neemt een door je hotel klaargemaakte lunch mee. De boot is 3 uur lang tot je beschikking en je kan snorkelen en wandelingen maken op het eiland. Na de trip word je bij het hotel afgezet waar je kan genieten van een vrije middag.

Overnachting:

Adi Assri, deluxe garden

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Je betaalt een permit van Rp 200.000/300.000 per persoon (je betaalt het hogere bedrag op zondag en op Indonesische feestdagen). Snorkelsets zijn niet inbegrepen, maar je kan deze huren in de haven of op de boot.

Dag 5: Pemuteran, transfer Desa Bebetin

In de loop van de ochtend rijd je door naar Desa Bebetin, een rit van ca. 2,5 uur. Je passeert het plaatsje Lovina en het stadje Singaraja. Je kunt een stop maken bij de tempel Beji. In het achterland van Lovina zou je nog een stop kunnen maken bij de Secret Garden watervallen van Sambangan die je al wandelend en wadend kunt verkennen. Aangekomen bij het startpunt van de wandeling volg je een glad pad naar de eerste waterval, draag dus schoenen met profiel! Er zijn in totaal 7 watervallen die je kunt verkennen. Neem zwemkleding mee want je kunt zwemmen/badderen in poelen aan de basis van de watervallen.
Even na het stadje Singaraja sla je een secundaire weg in en rijd je langzaam omhoog naar Bebetin, deze fraaie rit duurt ongeveer 30-45 minuten. Bij aankomst in je guesthouse neemt de chauffeur afscheid en rijdt terug.

Overnachting:

Overnight in Villa Manuk, Villa Bambu.
Er zijn twee huizen met elk twee kamers (boven/onder): Villa Bambu en Villa Batu. Vanaf de bovenverdieping heb je een mooi vergezicht. De bovenkamer van Villa Bambu is deels open. Prachtig gelegen tussen rijstvelden, dorpjes en een valley. Geen andere toeristen en geen andere guesthouses of hotels in de buurt. Je buren zijn Balinese families. De geluiden om je heen zijn van varkens, kippen en de wind door de rijstaren. Kamers zijn eenvoudig maar ruim en hebben een groot balkon (bij de bovenkamer in Villa Bambu is het balkon bij de kamer getrokken). Er is een klein zwembad gevuld met natuurlijk bronwater (zonder chloor of ander chemische middelen). Het zwembad wordt een keer gereinigd en is dan gesloten. Het is mogelijk om te lunchen en te dineren, maar je dient je bestelling uiterlijk 2 uur van tevoren door te geven, het eten wordt namelijk bereid in Lovina.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Bij de Secret Garden watervallen is een gids aan te raden, deze kan je ter plaatse huren. Je betaalt hier ook een entree.

Dag 6: Desa Bebetin, tocht naar waterval Sekumpul

Vandaag maak je een prachtige tocht naar de Sekumpul watervallen, deze prachtige gelegen watervallen zijn de laatste jaren wat populairder bij bezoekers, maar je hebt er nog geen rijen eethuisjes, winkeltjes etc. zoals je dat bij verschillende andere watervallen wel hebt. Je rijdt eerst in ca. 15-20 minuten naar de parkeerplaats. Hier ontmoet je je gids en start je met de wandeling. Je volgt eerst een vrij steil pad door een bos en langs prachtige rijstvelden, daarna een flinke trap naar beneden tot aan de rivierbedding. Trap en pad kunnen glad zijn, draag dus schoenen met profiel. Bij de rivier aangekomen moet je deze enkele keren doorwaden totdat je de waterval bereikt. Het zicht op de waterval is spectaculair, bereid je erop voor dat je nat wordt als je dichterbij de waterval komt (pak camera’s etc. goed in!). Er zijn meerdere watervallen die je kunt bezoeken (een set van 3 en een set van 2 watervallen). Neem zwemkleding mee want je kunt zwemmen/badderen in poelen aan de basis van de watervallen.
Na afloop word je teruggereden en heb je de rest van de middag ter vrije besteding. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wandelingen te maken door de rijstvelden of de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.

Overnachting:

Villa Manuk, Villa Bambu

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Transfers en gids zijn inbegrepen.

Dag 7: Transfer naar Ubud met stops

Vandaag vertrek je richting Ubud, onderweg maak je verschillende stops. Een mooie route volgt het indrukwekkende Baturmeer en Baturvulkaan. Prachtige uitzichten. Je kunt verder nog stoppen bij de eeuwenoude monumenten van Gunung Kawi (gelegen in een prachtig dal) en de heilige bronnen van Tirta Empul. Bij aankomst in Ubud neemt de chauffeur afscheid.

Overnachting:

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden.
Prachtig gelegen hotel omringd door bossen en tropische tuinen. Net buiten het centrum op ca. 2,5 kilometer van de hoofdstraat in Ubud. Comfortabele kamers. Het hotel beschikt over verschillende zwembaden en een restaurant.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Entrees en donaties zijn niet inbegrepen.

Dag 8: Vrije dag in Ubud

Vrije dag om naar wens in te delen.

Overnachting:

Beji Ubud, deluxe garden

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Je hebt vandaag geen eigen transport ter beschikking.

Dag 9: Fietstocht met E-bikes rond Tegallalang, vrije middag

Vandaag verken je al fietsend het prachtige gebied rond de Tegalalang rijstvelden, een Unesco Heritage site. Je start direct vanaf Ubud en keert ook weer fietsend terug in Ubud. Deze trip start ten noorden van Ubud en brengt je naar Tegallalang. Hier bezoek je tempels en kun je je verbazen over de prachtige rijstveldterrassen. Maak kennis met een stukje echt Bali! Je krijgt een lekkere lunch kort bij het einde van de trip. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Extra informatie:

Er worden elektrische fietsen gebruikt waarbij je nog steeds moet trappen, maar het kost je minder inspanning, zo is het ook geen probleem om hier en daar een heuvel omhoog te rijden!

Overnachting:

Beji Ubud, deluxe garden

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. De fietstocht is een join-in trip, er kunnen dus anderen meedoen. Tegen extra kosten is het mogelijk om deze tocht privé te doen.

Dag 10: Naar Gili Asahan met fastboat

Je wordt in de ochtend opgehaald en naar de haven Serangan gereden in ca. 1,5 uur. Hier stap je aan boord van een fastboat die je in ca. 90 minuten overvaart naar de haven Gili Gede in Lombok. Vanaf hier word je door een lokale boot opgehaald en in een korte oversteek gebracht naar het eilandje Gili Asahan.

Extra informatie:

Gili Asahan is één van de minder bekende Gili eilanden, gelegen in het zuidwesten van Lombok. Overnachting op Gili Asahan betekent redelijk geïsoleerd zitten, geen restaurantjes en winkeltjes, maar rust en natuur. Je kunt er voor de kust goed snorkelen.

Overnachting:

Overnachting in Gili Asahan Eco Lodge, bungalow.
Mooi gelegen bungalows, elektriciteit wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. De vrij kleine maar toch comfortabele bungalows hebben een semi-open badkamer (geen warm stromend water) en een groot terras met een comfortabele bank. Er wordt Italiaans eten geserveerd.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 11 + 12: Vrije dagen op Gili Asahan

Snorkelen, duiken, of genieten op het strand? Vandaag is volledig naar jouw wens in te delen!

Overnachting:

Gili Asahan Eco Lodge, bungalow

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 13: Transfer Sanur met fastboat

Je vaart terug naar Bali en wordt afgezet in het plaatsje Sanur. Sanur is een vrij toeristische maar toch prettige badplaats. Er is een mooi zandstrand, verschillende hotels, en restaurants liggen direct aan het strand. Via een joggingpad dat langs het strand loopt kun je wandelingen maken. Er worden verschillende watersporten aangeboden, de zee is vrij rustig en je kunt bij vloed prima zwemmen.

Overnachting:

Overnachting in Griya Santrian, garden wing.
Een centraal gelegen, sfeervol en comfortabel hotel aan het strand.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Transfer is inbegrepen.

Dag 14: Transfer naar de luchthaven

Je wordt vandaag naar de luchthaven gebracht, tijd afhankelijk van je vlucht. Let erop dat je je kamer rond het middaguur dient te verlaten.

(exclusief internationale vlucht) 14 dagen
vanaf1218,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.