Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Buenos Aires, Argentinië

Vandaag kom je aan op de internationale luchthaven Ezeiza in Buenos Aires. In de aankomsthal staat onze chauffeur met een naambordje op je te wachten voor de transfer naar het hotel in het centrum van de stad.

Extra informatie:

Het internationale vliegveld Ezeiza ligt ongeveer 35 km verwijderd van het stadscentrum van Buenos Aires. De transfer zal ongeveer een 1 uur in beslag nemen.

Overnachting:

Je overnacht in het Esplendor Buenos Aires Hotel in hartje Buenos Aires. Het 4-sterren hotel is gevestigd in een klassiek monumentaal pand uit 1880 met een gevel in neorenaissance-stijl. Het hotel ligt naast het winkelcentrum Galerías Pacífico en de winkelstraat Florida vind je om de hoek.

Op korte loopafstand bevindt zich het meeting point voor deelname aan de in het programma opgenomen tours. Het hotel heeft een gastronomisch restaurant, een kunstgalerie en kamers met een stijlvolle eigentijdse inrichting met kabeltelevisie, minibar en gratis Wi-Fi. In het restaurant Mott wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd met vruchtensappen en lokale specialiteiten.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 2: Fietstour langs de Highlights in Buenos Aires

Vandaag loop je naar het meeting point voor deelname aan een fietstocht langs de Highlights in Buenos Aires. Onder begeleiding van een gids ontdek je deze wereldstad op een unieke typisch Nederlandse wijze! De ervaren local neemt je op de fiets mee door de Argentijnse hoofdstad en vertelt inspirerende verhalen die de stad zo bijzonder maken. Je fiets door oude en kleurige wijken zoals La Boca en San Telmo, en bewondert onder andere La Casa Rosada, La Bombonera en Plaza de Mayo. Ook fiets je natuurlijk door het nieuwe deel van de stad, de wijk Puerto Madero met zijn tientallen restaurants, terrassen en futuristische gebouwen!

Extra informatie:

De fietstocht start bij een meeting point dat op korte loopafstand van je hotel ligt. Tijdens de 3,5 uur durende fietstocht in een kleine groep (gemiddeld 8 deelnemers) maakt de gids stops voor fotomomenten en prachtige interessante stadsverhalen. Naast een comfortabele fiets (beach cruiser) krijg je ook een fietshelm in bruikleen. Tevens krijg je een flesje water en bij regen een wegwerp regenponcho om je enigszins droog te houden.

Overnachting:

Je overnacht wederom in het Esplendor Buenos Aires Hotel.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 3: Met de trein naar Delta Tigre met fiets- en kanotocht inclusief lunch

Vandaag loop je na het ontbijt in het hotel wederom naar het meeting point en ga je een dagje met de trein naar Delta Tigre. Onderweg stop je in het elegante en bosrijke plaatsje San Isidro. Je bezoekt het historische centrum, de kathedraal en de oevers van de rivier Río de la Plata met zijn sportcomplexen en restaurants.

De stad Tigre leer je kennen middels een fietstocht langs toeristische plekken zoals de Mercado de Frutas. Op deze markt verkoopt men onder andere handgemaakte rieten meubels en manden. In de middag vaar je peddelend met een kano door de Delta del Paraná en leer je de geschiedenis van deze natuurlijke schoonheid kennen.

Extra informatie:

De excursie start bij het meeting point dat op korte loopafstand van je hotel ligt. De totale excursie duurt ongeveer 8 uur. Je krijgt een fiets en fietshelm in bruikleen. Tevens zijn een flesje water, snack, lunch en treinkaartjes inbegrepen

Overnachting:

Je overnacht wederom in het Esplendor Buenos Aires Hotel.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 4: Van Buenos Aires naar Ushuaia

Vandaag verlaat je het bruisende Buenos Aires en vlieg je naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld.

Extra informatie:

Je wordt 2,5 uur voor vertrek van je vlucht door onze chauffeur opgehaald bij je hotel in Buenos Aires. Hij brengt je in een half uurtje rijden naar het vliegveld Jorge Newbery. Dit vliegveld wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het binnenlandse vliegverkeer en ligt in de wijk Palermo en aan de oevers van de rivier Río de la Plata.

Hoewel de rechtstreekse vlucht van Buenos Aires naar Ushuaia een binnenlandse vlucht betreft, duurt het ongeveer 3,5 uur voordat je voet op Patagonische bodem zet. Moet je na gaan hoe groot dit land wel niet is!

In de ontvangsthal van het vliegveld in Ushuaia word je door onze chauffeur ontvangen en samen met andere reizigers naar je accommodatie in het centrum van Ushuaia gebracht.

Overnachting:

Je overnacht in Posada Fueguina. Deze 3-sterren accommodatie ligt op korte loopafstand van het centrum van Ushuaia met uitzicht op het Beagle kanaal. De kamers zijn voorzien van vloerbedekking, stijlvol meubilair, kabeltelevisie en gratis Wi-Fi. In de koffiebar wordt dagelijks een continentaal ontbijt met fruit, yoghurt, ontbijtgranen en vleeswaren gereserveerd.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 5: Trekking en kanotocht in het nationaal park Tierra del Fuego inclusief lunch

Na het ontbijt word je bij je hotel opgehaald voor een actieve dag in het nationale park Tierra del Fuego. Eenmaal in het park is er een optie om een 3 uur durende trekking over Senda Costera of een 2,5 uur durende trekking over Sendero a Pampa Alta te doen. Tijdens de trekking onder begeleiding van een deskundige gids leer je veel over de geschiedenis, fauna, ecologie en de eerste bewoners van dit gebied.

‘s Middags wordt er een warme lunch met drankjes geserveerd in de buurt van het meer Lago Roca. Na een goede maaltijd bestaat het tweede deel van de dag uit een gemakkelijke 1,5 uur durende kanotocht, stroomafwaarts over de rivier naar de baai Lapataia. Kanovaren op opblaasbare kano’s is zeer veilig en biedt een gevoel van stabiliteit, waardoor je je volledig zult ontspannen en kunt genieten van de prachtige natuur. Nadat je de mooiste en relevantste plekken in het park hebt bezocht, keer je aan het eind van de middag terug naar je accommodatie.

Voor toetreding tot het nationaal park Tierra del Fuego moeten er ter plaatse entreegelden betaald worden in lokale valuta (Argentijnse Pesos). Deze zijn niet in de prijs inbegrepen!

Extra informatie:

Tijdens deze dagexcursie onder begeleiding van uitstekende gidsen zal je het bezoek aan het nationale park Tierra del Fuego op een compleet andere manier beleven. Je leert de verborgen geheimen van het einde van de wereld kennen als je de trekking en een kanotocht maakt. Voor deelname aan de kanotocht worden rubberen laarzen, een regenbroek en een zwemvest in bruikleen gesteld. De maximale groepsgrootte per gids is 15 deelnemers en de excursie duurt ongeveer 9 uur.

Overnachting:

Je overnacht wederom in Posada Fueguina.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 6: Off-Road 4x4 Adventure naar de meren Lagos Escondido Fagnano inclusief lunch

Na het ontbijt word je bij je accommodatie opgehaald voor een dag vol avontuur in het merendistrict van Tierra del Fuego. Met een deskundige chauffeur rijd je in een Land Rover Defender 4×4 richting het noorden van het eiland. Je rijdt door de prachtige vallei Valle Carbajal en stopt bij zijn panoramisch uitkijkpunt om foto’s te kunnen maken. Daarna steek je de bergpas Paso Garibaldi en het Andesgebergte over en stop je wederom bij een panoramisch uitkijkpunt. Hier heb je een prachtig uitzicht over het meer Lago Escondido.

Het 4×4 avontuur gaat nu echt pas beginnen als je de route verlaat en afdaalt richting de oevers van het meer.  Over modderige bospaden doorkruis je bossen en rivieren om uiteindelijk de oevers van het meer Fagnano te bereiken. In een boshut kun je heerlijk genieten van een Argentijnse barbecue met Patagonische rode wijn. Na de lunch rij je over de geasfalteerde route terug naar Ushuaia en word je naar je accommodatie gebracht.

Extra informatie:

De maximale grootte van de groep bestaat uit 8 deelnemers per 4×4 voertuig. De totale duur van deze excursie is ongeveer 8 uur. Het gedeelte dat je daadwerkelijk off-road bent zal ongeveer 1 uur van het totale programma zijn.

De lunch bestaat uit een barbecue met worstjes, vlees, salades en dessert. Ook voor de drank wordt gezorgd met keuze uit wijn, frisdrank en mineraal water. Er zijn ook mogelijkheden voor vegetariërs of mensen met coeliakie (vooraf te reserveren).

Overnachting:

Je overnacht wederom in Posada Fueguina.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 7: Van Ushuaia naar El Calafate

Vandaag verlaat je Ushuaia en vuureiland om naar de gletsjers in El Calafate te vliegen.

Extra informatie:

Je wordt ongeveer 2 uur voor vertrek van de vlucht bij je hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld. De vlucht naar El Calafate is een korte vlucht van ruim 1 uur. Bij aankomst in El Calafate word je middels een transfer naar je hotel gebracht.

Overnachting:

Je overnacht in Hotel Sierra Nevada. Het 3-sterren hotel ligt aan de hoofdstraat van El Calafate met uitzicht op de baai Bahia Redonda en het nationaal park Los Glaciares. Het centrum van El Calafate bevindt zich op korte loopafstand. De lichte kamers hebben een eigentijdse inrichting en zijn voorzien van kabeltelevisie en gratis Wi-Fi. In het restaurant wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd met een verscheidenheid aan lokale en internationale ingrediënten.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 8: Minitrekking over de Perito Moreno gletsjer

Na het ontbijt word je in de vroege ochtend bij je hotel opgehaald voor deelname aan een minitrekking over de Perito Moreno gletsjer. Nadat je ongeveer een uur de tijd hebt gekregen om de gletsjer te bekijken vanaf de pasarelas (loopbruggen), word je naar de haven Puerto Bajo las Sombras gebracht. Vanaf deze plek vaar je in twintig minuten langs de Perito Moreno gletsjer naar de overzijde van Brazo Rico. Daar word je opgevangen door ervaren berggidsen en naar de zogeheten refugio (schuilplaats) gebracht. Hier krijg je een persoonlijke gids toegewezen, waarna je in groepjes van maximaal 20 personen de tocht vervolgt.

Je loopt in 20 minuten via een bospad richting de gletsjer, waar onderweg door de gids een korte uitleg wordt gegeven over het ontstaan van de gletsjers. Eenmaal aangekomen bij de gletsjer worden je speciale stijgijzers ondergebonden en krijg je instructies over de te hanteren wandeltechniek op de gletsjer. Dan kan de anderhalf uur durende minitrekking over de uitgestrekte ijsmassa beginnen. De wandeling is niet erg zwaar, maar het ijs waar je op loopt is wel onregelmatig. Je bent echter verzekerd van een veilige wandeling.

Bovenop de gletsjer ervaar je de enorme massa’s van ijs, gletsjerspleten, watervallen en grotten. Een wereld die doet denken aan de ijstijd. Aan het eind van de minitrekking wacht je een glas whisky met ijs van de gletsjer, dat 400 jaar geleden is ontstaan!

Daarna vaar je terug naar de overkant, waar in de haven de bus voor de transfer terug naar het hotel op je staat te wachten.

Extra informatie:

De Perito Moreno gletsjer ligt 75 km verwijderd van El Calafate en de rit ernaar toe neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. De totale duur van de excursie is ongeveer 8 uur.

Het is raadzaam om handschoenen te dragen om je met name tegen de kou te beschermen. Een andere reden is om verwondingen aan je handen te voorkomen indien je op het scherpe ijs zou vallen. Handschoenen worden in bruikleen gesteld, maar i.v.m. hygiëne adviseren je om je eigen handschoenen mee te nemen. Verder raden we stevige wandel- of sportschoenen met warme sokken aan. Denk ook aan een warme winddichte jas, muts, zonnebril en zonnebrandcrème. Je kunt zelf een lunchpakketje mee nemen.

Deze minitrekking is vanwege de moeilijkheidsgraad en de vereiste inspanning, alleen geschikt voor mensen van 10 tot 65 jaar oud. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt!

Voor toetreding tot het nationaal park Los Glaciares moeten er ter plaatse entreegelden betaald worden in lokale valuta (Argentijnse Pesos). Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen!

Overnachting:

Je overnacht wederom in Hotel Sierra Nevada.

Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 9: Boottocht naar de Upsala gletsjer en Estancia Cristina

Ontdek de Upsala gletsjer en Estancia Cristina tijdens dit hele dagavontuur. Na het ontbijt word je in de vroege ochtend bij je hotel opgehaald en naar de haven Punta Bandera gebracht. Hier ga je aan boord en vaar je over het meer Lago Argentino langs ijsbergen en ijsschotsen naar de Upsala gletsjer. Vanaf de boot heb je een panoramisch uitzicht op deze gletsjer. Na ruim de tijd te hebben gehad om prachtige foto’s te maken, vaar je verder naar de historische schaaps- en veeboerderij Estancia Cristina. Hier ga je aan wal en maak je onder begeleiding van een gids een wandeling door de vallei en inheemse bossen van Ñires. Bij een uitkijkpunt heb je een fantastisch uitzicht over de vallei van Lago Argentino tot aan Lago Pearson. Uiteindelijk bereik je de ongerepte waterval Los Perros, waar het water met een donderend geluid naar beneden klettert.

Na de welverdiende lunch (niet inbegrepen) en vrije tijd breng je een bezoek aan het museum Costumbrista dat is gevestigd in een voormalige schaapskooi. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van de estancia en zijn bewoners. Daarna maak je een korte wandeling naar de rivier Caterina en bezoek je de waterradmolen en de kapel.

Geniet in de late namiddag nog een keer van de prachtige omgeving tijdens de boottocht terug naar Punta Bandera. Bij aankomst in de haven staat de transfer op je te wachten om je terug naar het hotel in El Calafate te brengen.

Extra informatie:

De haven Punta Bandera ligt 47 km verwijderd van El Calafate en de rit ernaar toe neemt ongeveer 1 uur in beslag. De totale duur van de excursie is ongeveer 13 uur. Hiervan zit je in totaal 5 uur op de boot en ben je 6 uur op de Estancia Cristina. De wandeling heen en terug naar de waterval Los Perros duurt ongeveer 2 uur, waarbij je ongeveer 6 km aflegt.

De lunch op Estancia Cristina is optioneel en kan ter plekke in het restaurant El Quincho betaald worden. Je mag ook zelf een eigen lunchpakket meenemen.

Overnachting:

Je overnacht wederom in Hotel Sierra Nevada.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 10: Van El Calafate naar El Chaltén

Vandaag word je na het ontbijt bij je hotel in El Calafate opgehaald en naar je accommodatie in het plaatsje El Chaltén gebracht.

Overnachting:

Je overnacht in Hostería El Paraiso. Deze gezellige herberg in alpine stijl biedt een panoramisch uitzicht op de berg Cerro Fitz Roy en ligt op korte loopafstand van het centrum. De kamers zijn eenvoudig ingericht met houten meubelen en beschikken over een eigen badkamer met bad en haardroger. In de openbare ruimtes is er gratis Wi-Fi beschikbaar. Er wordt dagelijks een continentaal ontbijt met regionale jam en zelfgebakken brood gereserveerd.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 11: Vrije trekking in het nationaal park Los Glaciares

Vandaag maak je vanuit El Chaltén een vrije trekking door de prachtige natuur in het nationaal park Los Glaciares.

Extra informatie:

In de accommodatie kunnen ze je voorzien van informatie over de vele trekkingsmogelijkheden met de daarbij horende afstanden, tijdsduur, hoogteverschillen en moeilijkheidsgraad. Trekkings die je leiden naar verschillende uitkijkpunten zoals Laguna Capri, Mirador Fitz Roy, Mirador Cerro Torre en Mirador de los Cóndores. Van alle mogelijkheden raden wij aan om voor de trekking naar Laguna Capri te kiezen. Deze trekking is makkelijk met een klein hoogteverschil en een totale afstand van 8 km, waar je tussen de 4 en 5 uur over doet (heen en terug).

Overnachting:

Je overnacht wederom in Hostería El Paraiso.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 12: Van El Chaltén naar El Calafate

Vandaag word je na het ontbijt bij je hotel in El Chaltén opgehaald en teruggebracht naar je hotel in El Calafate.

Extra informatie:

Na aankomst in je hotel in El Calafate heb je nog een vrije middag te besteden. Onze tip is om een bezoek te brengen aan het natuurreservaat Laguna Nimez. Het is een belangrijk toevluchtsoord voor vogels. De meest opvallende vogels die je er aan treft zijn de flamingo’s en de zwarthalszwanen, eenden en haviken. Het reservaat heeft handige informatieborden langs het uitgezette wandelcircuit. Deze korte wandeling rondom het meer Laguna Nimez kun je heel goed combineren met een bezoek aan het meer Lago Argentino en de baai Bahía Redonda.

Overnachting:

Je overnacht in wederom in Hotel Sierra Nevada.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 13: Van El Calafate naar Bariloche

Vandaag verlaat je El Calafate om naar het volgende avontuur in Bariloche te vliegen.

Extra informatie:

Je wordt ongeveer 2 uur voor vertrek van de vlucht bij je hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld. De vlucht naar Bariloche is een vlucht van bijna 2 uur. Bij aankomst in Bariloche word je middels een transfer naar je hotel gebracht.

Overnachting:

Je overnacht in Hotel Tres Reyes.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 14: Excursie naar Circuito Chico en de berg Cerro Campanario

In de middag word je bij je hotel opgehaald voor de excursie die het zogenaamde traject Circuito Chico aflegt. Een excursie die je laat kennismaken met Bariloche en zijn prachtige natuurlijke omgeving die bestaat uit bergen, groene bossen en diepblauwe meren. Rijdend langs de oevers van het meer Lago Nahuel Huapi passeer je het strand Playa Bonita en heb je uitzicht op het eiland Isla Huemul. De eerste stop is aan de voet van de berg Cerro Campanario. Hier krijg je ruim de tijd om met een stoeltjeslift naar de top van deze berg te gaan.

Het uitzicht over het lake district is fenomenaal en volgens National Geographic een van de 7 mooiste uitzichten ter wereld. Je vervolgd de rit over het Circuito Chico traject en maakt een stop bij een panoramisch uitkijkpunt. Vanaf hier worden de typische foto’s van de ansichtkaarten van Bariloche gemaakt. Maak een foto van de meren Lago Moreno en Nahuel Huapi met als middelpunt het beroemde Llao Llao hotel. De weg vervolgd zich en je passeert de voet van de berg Cerro Lopéz welke voor veel klimmers een uitdaging vormt.

In het gemeentelijk park Llao Llao rijd je langs de haven Puerto Pañuelo en maak je uiteindelijk van dichtbij kennis met het beroemde Llao Llao hotel. Alvorens de weg terug naar Bariloche wordt ingezet, maak je een laatste stop bij de kapel Capilla San Eduardo, een regionaal architectonisch juweeltje.

Extra informatie:

Ticket stoeltjeslift Cerro Campanario is niet in de prijs inbegrepen.

Overnachting:

Je overnacht in Hotel Tres Reyes. Het 3-sterren hotel ligt aan de oever van het diepblauwe meer Nahuel Huapi. Op korte loopafstand van het centrum en Centro Cívico van San Carlos de Bariloche. De kamers zijn voorzien van kluis en kabeltelevisie. In de openbare ruimtes is er gratis Wi-Fi beschikbaar. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd met uitzicht op het meer Nahuel Huapi.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 15: Kajaktocht over het meer Lago Gutierrez inclusief transfers

In de middag word je bij je hotel opgehaald en naar het meer Lago Gutierrez gebracht voor deelname aan een avontuurlijke kajaktocht. Bij aankomst volgen er korte veiligheidsinstructies en zal onze professionele gids je voorzien van adviezen. Daarna kan de 2 uur durende kajaktocht beginnen. Geniet al peddelend van de serene rust en de geweldige uitzichten.

Onderweg maak je een stop bij een van de prachtige stranden en geniet je van een heerlijke kop koffie, thee of chocolademelk.

Natuurlijk mogen de Argentijnse alfajores hierbij niet ontbreken. Aan het eind van de kajaktocht word je teruggebracht naar je hotel in Bariloche.

Extra informatie:

Het meer Lago Gutierrez ligt ten zuiden van San Carlos de Bariloche en de rit neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Wij zorgen uiteraard voor een reddingsvest en de volledige kajakuitrusting. Zorg zelf voor een pet, handschoenen, zonnebrandcrème en een flesje water. En vergeet natuurlijk je camera niet mee te nemen!

Overnachting:

Je overnacht in Hotel Tres Reyes.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 16: Van El Calafate naar Buenos Aires (Palermo)

Het avontuur in Patagonië zit er op. Vandaag word je bij je hotel opgehaald voor je transfer naar de luchthaven van El Calafate en vlieg je terug naar Buenos Aires.

Na aankomst in Buenos Aires staat onze chauffeur op je te wachten voor de transfer naar je hotel in de hippe en trendy wijk Palermo. Geniet van het zwembad en ga ’s avonds heerlijk op een terrasje zitten nagenieten van een fantastische rondreis.

Overnachting:

Je overnacht in Dazzler Palermo Hotel 4*. Het 4-sterren hotel ligt in de trendy wijk Palermo en beschikt over een buitenzwembad. De grote kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, kabeltelevisie en gratis Wi-Fi. Er wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 17: Vertrek uit Buenos Aires, einde van de rondreis

Vandaag word je bij je hotel opgehaald voor je transfer naar het internationale vliegveld Ezeiza. Vanaf hier vliegen jullie terug naar huis. Einde van een geweldige avontuurlijke rondreis.

Extra informatie:

Je wordt 3,5 uur voor vertrek van je vlucht door onze chauffeur opgehaald bij je hotel in Buenos Aires. Hij brengt je in een uurtje rijden naar het internationale vliegveld Ezeiza.

Goede terugvlucht en wellicht tot een volgende keer!

Exclusief internationale vluchten: 17 dagen
vanaf3000,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.