Reisprogramma

Dag 1 Aankomst en door naar Antigua

Bij aankomst in Guatemala stad (busstation/vliegveld) wordt je opgehaald door onze chauffeur. Hij brengt je naar de gastfamilie waar je de komende 3 dagen zult verblijven. Afhankelijk van de aankomsttijd is er tijd om op eigen gelegenheid het mooie stadje te verkennen.

Overnachting:

homestay bij een lokale gastfamilie in Antigua met 2 maaltijden per dag (ontbijt en diner).

Aantal Overnachtingen: 3

Dag 2 Koffie tour en lunch bij lokale koffieboer

Samen met de gids(vertaler) en de boer breng je een ochtend door op het land waar alle aspecten van het telen van koffie worden uitgelegd. Bezoek daarna het huis van de koffieboer om koffie van zijn land te roosteren, malen, brouwen en drinken. Ook geniet je samen van een heerlijke lunch gemaakt door de familie. Een zeldzame kans om over koffie te leren vanuit het perspectief van een kleine lokale teler.

In de middag een culturele wandeling door Antigua. Bezoek de  belangrijkste bezienswaardigheden, de kerken, parkjes en uiteraard zal de gids je niet vergeten je de cafeetjes aan te wijzen waar je de lekkerste cappuccino kunt drinken.

Dag 3 Fietstocht naar San Juan del Obispo en lunch bij een Macademia farm

Vandaag staat geheel in teken van chocola. Maak een fietstocht langs dorpjes ten zuiden van Antigua. In San Juan del Obispo stop je bij een ambachtelijke werkplaats voor het tradionele wijze van chocolade maken. Je mag hier meehelpen een chocola te maken op de typische wijze de Guatemaalteken er de voorkeur aangeven. Meestal wordt deze chocola gebruikt voor het maken van warme chocolademelk.

Daarna fiets je door naar een Macadamia farm waar je van een lekkere luch geniet. Op de macadamia boerderij krijg je ook een korte tour en als je wilt een gezichtsmassage met het gebruik van hun eigen geproduceerde gezichtscremes op basis van macadamia olie.

In de middag volgt een workshop in het maken van je eigen truffiels in een leuk chocolade museum in Antigua. Uiteraard kan je al dat heerlijks wat je hebt gemaakt meenemen!

Dag 4 Hobbittenango

Ver in de heuvels die boven Antigua, met een prachtig uitzicht op de vallei, vind je Hobittenango. Met huisjes geïnspireerd door de hobbithuisjes van Lord of the rings. Hier is het heerlijk rustig vertoeven in de natuur, een mogelijkheid om tot rust te komen. Het avondeten is inclusief. Dit is tevens een eco-lodge die geheel op zonne-energie runt.

Dag 5 Transport naar Antigua

Transport terug van Hobbittenango naar Antigua. Hier eindigt de tour. We helpen je graag het transport te regelen naar de volgende bestemming!

(exclusief internationale vlucht) 5 dagen
vanaf415,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.