Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Zanderij, Suriname

Vandaag landen jullie op luchthaven Zanderij. Als je bovenaan de trap staat en de temperatuur en geuren waarneemt weet je al dat dit een bijzondere reis wordt!
De chauffeur staat buiten de aankomsthal te wachten op jullie met een naambordje, hij brengt jullie dan naar Hotel Holland Lodge. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar Paramaribo.

Extra informatie:

De internationale luchthaven is in WO II door de Amerikanen opgebouwd en ligt 1,5 uur rijden van Paramaribo.

Overnachting:

Hotel Holland Lodge Comfort kamer B

Hotel Holland Lodge is een knus en kleinschalig hotel en ligt in Paramaribo op korte afstand van diverse bars, restaurants en bezienswaardigheden. Het heeft een buitenzwembad en een bar en restaurant met terras rondom het zwembad. Verder is er gratis WiFi en gratis privé parkeergelegenheid.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 2: Cultural Markets Tour

Duik in de gezellige actie van de Surinaamse multiculturele samenleving door de zangvogelwedstrijden en de verschillende zondagsmarkten te bezoeken. Ontdek de grote variëteit op de Chinese markt waar we bijzondere snacks kunnen proeven en je je ogen uitkijkt naar dingen waarvan je je echt afvraagt wat het is. Hierna bezoeken we de gezellige Javaanse markt met groente, fruit, snacks en diverse lokale zoetigheden. Ook op het programma staat een straat/vlooienmarkt en de orchideeën markt in de groene Cultuurtuin. Ter afsluiting bezoeken we de Paramaribo Zoo waar we vooral kennis kunnen maken met de Surinaamse dieren.  Een zeer afwisselende ochtend waarbij je echt de geuren, kleuren en smaken van Suriname zult ontdekken.

Overnachting:

Hotel Holland Lodge Comfort kamer B.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 3: Van Paramaribo naar de Fredberg

Jullie vertrekken met een Jeep/busje vanuit Paramaribo richting het zuiden. Na 4 uur rijden komen jullie aan bij de Pikinsaamaka kreek, een zijtak van de Saramacca rivier. Hier ligt het basiskamp Zintete van waaruit jullie alle activiteiten ondernemen.
In het basiskamp worden de spullen gepakt voor de trip naar de Fredberg. Na nog een autorit van 5 kilometer volgt een wandeling van 2,5 uur naar de top van de Fredberg, waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht. Je slaapt de eerste nacht in een hangmat op de berg, back-to-basic in hangmatten, maar wel een prachtige ervaring!

Extra informatie:

Fredberg ligt 140 km ten zuiden van Paramaribo en is een nieuw paradijs voor echte avonturiers en liefhebbers van dieren. Het tropisch regenwoud in dit onbewoonde gebied aan de Boven-Saramacca is ongerept, waardoor er veel wilde dieren voorkomen. Een zeldzame vogelsoort die in het gebied voorkomt is de Cock of the Rock, oftewel het Rotshaantje. De mannetjes zijn feloranje en laten indrukwekkend gedrag (dans) zien met hun kuif om zo de vrouwtjes voor zich te winnen. De bergen bij Pikin Saamaka zijn pas recent ontdekt en voor het eerst beklommen door Fred (Fredberg ± 380m boven de zeespiegel). Vanaf deze bergen is er een fantastisch uitzicht over het Surinaamse oerwoud. Terwijl je kijkt naar de langs vliegende papagaaien (ara’s) en toekans hoor je in de verte de brulapen roepen.

Overnachting:

Hangmatten op de Fredberg in een basiskamp met primitief sanitair.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

‘s Nachts kan het koud zijn op de berg, dus neem warme kleding mee om in te slapen! Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 4: Terugtocht naar het basiskamp

De vroege vogels kunnen na het ontwaken genieten van een prachtige zonsopkomst vanaf de Fredberg. Na het ontbijt beginnen jullie aan de terugtocht naar het basiskamp Zintete. Bij het basiskamp is het gelegenheid om te zwemmen, vissen en varen in de kreek. Na de lunch vertrekken jullie weer naar het beginpunt, waar het vervoer terug voor jullie klaar staat.

Overnachting:

Twee slaapkamer appartement Bloemendaal, gebouwd in koloniale stijl. Appartementjes op neuten met een slaapkamer met tweepersoonsbed (of 2 éénpersoonsbedden), en zijkamer met 2 éénpersoonsbedden. Badkamer met warm en koud water, keuken en balkon. Geen airconditioning maar het is goed geventileerd. Inclusief beddengoed en handdoeken.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 5: Vrije dag in Bloemendaal

Nabij het landelijke dorpje Groningen ligt Appartementen Bloemendaal, een kleinschalige accommodatie aan de Saramaccarivier waar nog vele vogels en dieren makkelijk te spotten zijn. Bij het gedeeltelijk overkapte zwembad kun je gezellig zitten voor een drankje of (vooraf bestelde) maaltijd.

Overnachting:

Twee slaapkamer appartement Bloemendaal.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 6: Bloemendaal in het landelijke district Saramacca

Vandaag worden jullie vanaf Bloemendaal per gedeelde transfer in ongeveer anderhalf uur weer naar Paramaribo gebracht.

Overnachting:

Hotel Holland Lodge Comfort kamer B

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Inclusief ontbijt.

Dag 7: Commewijne boottour

Jullie varen langs de oude plantages, de meeste verlaten, maar sommige nog in werking. Onderweg stappen jullie een paar keer uit voor een bezoek, en met een beetje geluk spot je onderweg dolfijnen. De bezienswaardigheden die op het programma staan zijn Fort Nieuw Amsterdam, een strategisch gelegen fort op de hoek van de Commewijne- en de Surinamerivier.

Overnachting:

Appartement Bloemendaal

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 8: Transfer Paramaribo - Palulu Jungle Camping

Jullie worden opgehaald bij jullie accommodatie in Paramaribo en per gedeelde transfer in ongeveer een uur naar Jungle Camping Palulu in het district Para gebracht.

Overnachting:

Tentje met matras met lakens in een overdekte jungle hut, gedeelde badkamer met alleen koud water, gezamenlijke keukenhut en nachtlantaarns. Geen handdoeken.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 9: Vrije dag Palulu Camping

Deze sfeervolle natuurcamping ligt in het savanne gebied achter het vliegveld Zanderij en midden tussen het groen. De beheerders zijn zeer gastvrij en behulpzaam. ’s Avonds wordt er dan ook een heerlijke maaltijd op tafel gezet. Als je het leuk vindt mag je ook mee kijken bij het koken indien mogelijk. Tijdens je verblijf slaap je in een tent met een volwaardig matras. Jullie tent wordt geïnstalleerd onder open hutten zodat je boven de grond slaapt en tijdens een bui ook droog blijft. De gedeelde sanitaire voorzieningen zijn goed verzorgd, voorzien van douches, toiletten en wastafels. Het is de ideale plek om wakker te worden in de ontwakende natuur!

Opmerking:

Ontbijt en diner zijn inbegrepen.

Dag 10 - 12: 3 daagse tour Fredburg

Jullie worden opgehaald met een jeep/bus vanaf Palulu Jungle Camping. Na 3 uur rijden komen jullie aan bij de Pikin Saamaka kreek, een zijtak van de Saramacca rivier. Hier ligt het basiskamp Zintete van waaruit jullie alle activiteiten ondernemen. De eerste dag ga je de berg op. Vanaf het basiskamp rijd je nog 5 km naar het startpunt van de wandeling van ongeveer 2,5 uur. Het eerste deel gaat op en neer dwars door de jungle, waarna je het laatste stuk de berg op klimt en wordt beloond met een prachtig uitzicht. Vanaf verschillende kanten van de berg kijk je uit over het oneindige oerwoud. Jullie slapen backtobasic in een hangmat op de berg. In de avond maak je een kampvuur op de berg en kun je genieten van een unieke sterrenhemel. De volgende ochtend ontwaak je samen met de jungle en na het ontbijt maken jullie de terugtocht naar het basiskamp.

Overnachting:

Hangmat met klamboe op de Fredberg, primitief sanitair met alleen koud water. Gedeelde accommodatie met eenpersoonsbedden met lakens en klamboes, gedeelde douches en toiletten met alleen koud water. Geen wifi, airconditioning of ventilator.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 12 - 15: 4 daagse Tour Jungle Resort Pingpe

Vanaf het basiskamp bij de Fredberg rijd je per gedeelde transfer in ongeveer een half uur/drie kwartier naar het korjaalhaventje Atjoni, waar jullie overstappen in een korjaal voor een vaartocht van ongeveer 3,5 uur (afhankelijk van de waterstand) naar Jungle Resort Pingpe. Hoe dieper je de jungle in gaat, hoe minder mensen langs de oevers van de rivier wonen. Dit kleinschalige eenvoudige resort ligt diep in het binnenland tegenover het gelijknamige dorpje Pingpe, waar de eigenaar van het resort vandaan komt. Het is het laatste resort voor de Tapawatra stroomversnelling, waar de rivieren Pikin en Gran Rio samenvloeien.

Het programma is afwisselend met cultuur: met het dorpsbezoek en het bezoeken van de kostgrondjes van de bewoners, en natuur: met het bezoek aan de prachtige Tapa Watra stroomversnelling, de boswandeling en de avondboottocht om kaaimannen te spotten. Bij 4 personen of meer vind er in de avond een culturele zang- en dansavond plaats. Op de laatste dag vertrekken jullie weer met de boot naar Atjoni en verder naar Paramaribo (3,5 uur vanaf Atjoni).

Overnachting:

Eenvoudig houten huisje met veranda met bedden en lakens, klamboes, handdoeken, eigen douche en toilet, alleen koud water. Geen wifi.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 15: Overnachting Hotel Holland Lodge

Overnachting:

Comfort kamer: Slaapkamer met Queensizebed, Eigen badkamer met koud en warm water, airconditioning, televisie.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 16: Vertrek, transfer naar de luchthaven

Jullie worden vandaag opgehaald bij Hotel Holland Lodge en worden per gedeelde transfer in ongeveer anderhalf uur op tijd naar de luchthaven gebracht, waar jullie met mooie herinneringen het vliegtuig instappen!

Extra informatie:

In Suriname dien je ipv 2 uur al 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op Zanderij. Dit is in verband met extra veiligheidscontroles. Op Zanderij zijn nog een aantal winkels. Leuk zijn de winkel met nog heel veel vers fruit, groenten en Surinaamse eterijen. Op de 1e etage is ook een klein barretje waar je even een drankje kunt doen.

Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.