Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Managua, Nicaragua

Je komt aan op de luchthaven van Managua en je wordt opgehaald door onze contactpersoon. Hij of zij brengt je naar je hotel in het centrum van Managua.

Extra informatie:

Managua is de hoofdstad van Nicaragua en is met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad van Nicaragua. De stad heeft veel te bieden zoals theaters, restaurants, barretjes en bioscopen. Op de Roberto Huembes markt kun je de authentieke Nicaraguaanse markt meemaken en zijn er handgemaakte souvenirs te koop.
Managua is een goede uitvalsbasis voor dagtrips naar de westkust of een van de natuurparken rondom de stad.

Overnachting:

Hotel Mansión Teodolinda. Het hotel is gelegen in het centrum van   Managua, dichtbij Plaza Inter shopping en meerder restaurants. Alle kamers hebben airconditioning en een zwembad.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 2: Van Managua naar León

Vandaag reis je van de hoofdstad Managua naar de spaans-koloniale stad León. Hier heb je een stadstour langs de hoogtepunten van León verzorgt door een van onze gidsen.

Extra informatie:

León is een cultureel-historische studentenstad met een unieke, authentieke sfeer. In de avond komt deze stad helemaal tot leven en kun je kiezen uit een grote hoeveelheid gezellige barretjes. Daarnaast biedt León historische, koloniale gebouwen met een rijk verleden. León laat nog veel van zijn bewogen geschiedenis zien. Bezoek bijvoorbeeld het museum van de revolutie (alleen Spaanstalig).

Overnachting:

Hotel Austria. Hotel Austria is de perfecte basis om León te ontdekken. Centraal gelegen stelt dit hotel je in staat de stad eenvoudig en snel te ontdekken. Het hotel biedt airconditioning, warm water en is sinds kort overgegaan op duurzame energievoorzieningen.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 3: Vanuit León excursie Juan Venado

Vanuit León reis je naar reservaat Juan Venado waar je per boot op verkenning gaat met een gids. Je verkent de mangrovebossen en komt uit aan de westkust waar je een verfrissende duik kunt nemen. Deze activiteit duurt een halve dag en de rest van de dag heb je vrije tijd in León.

Extra informatie:

Juan Venado is bekend voor zijn diverse flora en fauna. Dit 22 km lange eiland aan de kust bij León kent mangrovebossen aan de ene kant en brede stranden aan de andere kant. Het mangrovebos is het enige bos dat zich staande houdt in zoutwater en huisvest vele soorten wildlife waaronder exotische vogels en zelfs kaaimannen en schildpadden!

Overnachting:

Hotel Austria

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen

Dag 4: Van León naar community San Rámon via Matagalpa

Vanuit León vertrek je op tijd richting het in de bergen gelegen Matagalpa. Een stukje buiten Matagalpa ligt de community van San Rámon. Hier heb je in de middag een koffie tour en hier zal je de nacht doorbrengen.

Extra informatie:

San Ramón ligt in het heuvelachtige noorden van Nicaragua en kent een meer aangenaam klimaat. De regio staat bekend om zijn hoge kwaliteit koffieproductie. De lokale community laat je graag zien hoe het leven er in deze regio uitziet en neemt je graag mee in de productie en verwerking van op de koffieplantages.

Overnachting:

San Ramón community gastgezin. Deze verblijfplaats zal qua luxe behoorlijk standaard zijn en kan ervaren worden als een stap terug in de tijd. Dit is echter wel de puurste manier van de lokale gemeenschap ervaren en daarmee de echte cultuur van Nicaragua.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Alle maaltijden zitten inbegrepen bij deze accommodatie.

Dag 5: Matagalpa stads- en chocoladetour, overnachting in Aguas del Arenal

Vroeg in de ochtend ga je onder leiding van een gids door naar Matagalpa waar je een stadstour gecombineerd met een bezoek aan de chocoladefabriek doet. Hierna reis je door naar Aguas del Arenal, een hotel in de bergen van Matagalpa. Hier heb je de rest van de dag om uit te rusten.

Extra informatie:

Matagalpa wordt ook wel de “parel van het Noorden” genoemd. Het aangenaam koele klimaat biedt de ideale locatie voor massale koffieproductie. Matagalpa wordt vaak vergeten maar is meer dan de moeite waard. Met vele hotels, bars en restaurants is Matagalpa de ideale uitvalsbasis om de omliggende koffievelden en natuurreservaten te ontdekken.

Overnachting:

Hotel Aguas del Arenal is een familie gerund hotel gelegen in een natuur reservaat te midden van koffie plantages. Het hotel heeft een rustgevende sfeer en biedt voornamelijk gerechten gemaakt van producten van eigen productie. De energievoorziening is zo veel mogelijk eco-friendly.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 6: Van Aguas del Arenal naar Granada

Vandaag vertrek je richting de Spaans-koloniale stad Granada waar je de dag vrij af hebt om deze historische stad te ontdekken. Extra tours zijn apart bij te boeken, zoals een tour door deze historische stad.

Extra informatie:

Granada is de tweede oudste stad van Centraal Amerika gesticht in 1524. Tegenwoordig is de stad goed gerenoveerd en biedt het een fijne sfeer aan zijn bezoekers. Granada heeft een brede selectie aan bars en restaurants, vooral aan de boulevard die van het centrale park naar Lago de Nicaragua leidt. Breng een bezoek aan een van de vele kathedralen, vergeet niet dat deze op zondag meestal diensten hebben en niet open zijn voor publiek. Het chocolademuseum in Granada is ook het bezoeken waard.

Overnachting:

Hotel El Almirante. Het hotel is ingericht in traditionele koloniale stijl en ligt ongeveer 5 minuten lopen bij het centrale plein vandaan. Dit moderne hotel biedt je alle gemakken tijdens je verblijf, zoals een restaurant, zwembad, airconditioning en het hotel is ook nog eens eco-vriendelijk ingericht.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 7: Granada, bezoek aan de markt en kookcursus

De zevende dag staat in het teken van culinaire ontdekking, halverwege de ochtend bezoek je aan de hand van een gids de lokale markt waar je inkopen doet voor de traditionele kookcursus. De rest van de middag breng je in de keuken door met het bereiden van typische Nicaraguaanse gerechten.

Extra informatie:

Nicaragua is bekend om unieke smaakcombinaties. Dit gaat terug naar de historische combinatie van Spaans-koloniale invloeden gecombineerd met de lokale Mayan keuken. Tijdens de kookcursus leer de verschillende lokale gebruiken kennen en werk je met ingrediënten waar je normaal helemaal niet mee kookt.

Overnachting:

Hotel El Almirante. Het hotel is ingericht in traditionele koloniale stijl en ligt ongeveer 5 minuten lopen bij het centrale plein vandaan. Dit moderne hotel biedt je alle gemakken tijdens je verblijf zoals een restaurant, zwembad, airconditioning en is ook nog eens eco-vriendelijk ingericht.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 8: Van de stad naar de kust van San Juan del Sur

Vanuit Granada reis je vandaag door naar de populaire badplaats San Juan del Sur. Deze dag staat dan ook in het teken van ontspanning en geeft de mogelijkheid om een frisse duik te nemen of juist een fijne strandwandeling te maken.

Extra informatie:

San Juan del Sur is een van de populairste bestemmingen in Nicaragua. Ooit was dit een stil vissersdorpje maar tegenwoordig is dit dé strand bestemming. Het dorpje heeft echter het meeste van zijn charme en rustige karakter behouden. Door de vele vraag biedt San Juan del Sur vele opties op het gebied van watersport en natuur excursies.

Overnachting:

Hotel Barrio Cafe is een comfortabel en luxe hotel. Gelegen dichtbij het strand biedt dit hotel een ontspannen uitvalsbasis voor vele strand bezoekjes. De kamers zijn ingericht met airconditioning en ventilator. Het hotel heeft kamers met uitzicht op zee en op de stad.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 9: Barrio Planta community bezoek

Vandaag staat in het teken van delen en ervaren. Barrio Planta is een project dat schoolkinderen de kans geeft Engels te leren en biedt hulp vanuit vrijwilligers. Daarnaast bieden ze culturele uitstapjes zoals dans en kunst aan voor hun bezoekers. Je zult de dag besteden met workshops in kunst en cultuur. Barrio Planta biedt ook andere tours aan, extra informatie is verkrijgbaar.

Extra informatie:

De tour die je zult volgen bestaat uit twee dagdelen met in het midden een lunch met de medewerkers van Barrio Planta. De ochtend zal een creatieve invulling krijgen terwijl de middag meer cultureel zal zijn met traditionele dansen of het delen van culturele tradities. Mocht je interesse hebben om te assisteren bij Engelse lessen vraag dan naar de andere mogelijkheden van deze dag binnen de Barrio Planta community.

Overnachting:

Hotel Barrio Cafe

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 10: Ontspannen dag in San Juan del Sur

De laatste dag kan je zelf besteden in alle vrijheid. Relaxen aan het strand of een extra activiteit boeken is beide mogelijk.

Overnachting:

Hotel Barrio Cafe

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen

Dag 11: Terugreis naar het vliegveld van Managua

Dit is alweer de laatste dag van Cultureel Nicaragua. Vanaf San Juan del Sur word je naar het vliegveld van Managua gebracht waar de reis zal vanuit ons zal eindigen.