Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Rio de Janeiro, Brazilië

Je komt aan op de luchthaven in Rio de Janeiro, waar je wordt opgehaald door een transfer en naar het hotel wordt gebracht.

Extra informatie:

Reizigers die met het vliegtuig landen in Rio de Janeiro, kunnen vanuit de lucht reeds zien waarom Rio ‘de mooiste stad ter wereld’ wordt genoemd: het panorama is er werkelijk adembenemend. Een Braziliaans spreekwoord zegt dat God in de 7 dagen dat hij de wereld schiep er 2 besteedde aan Rio de Janeiro.
De stad zelf biedt een oneindige waaier aan mogelijkheden…De prachtige stranden van Copacabana, Ipanema en Leblon, de tropische regenwoudparken in het noorden, de talrijke musea, historische gebouwen, shoppingcenters, voetbalgekte in het Maracana stadion (de grootste voetbaltempel ter wereld) en het unieke temperament van zijn fiere bewoners “de Carioca” zorgen voor een bruisend uitgangsleven op het ritme van de samba.

Overnachting:

Je slaapt in Hotel South America Copacabana, een 4-sterren hotel gelegen op 150 meter van het gelijknamige strand.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 2: Fietstocht langs Copacabana en Ipanema

Je begint jouw kennismaking met Rio met een fietstochtje in de voormiddag langs de beroemde stranden van Copacabana en Ipanema.

Extra informatie:

Deze dag krijg je de kans om activiteit en ontspanning te combineren terwijl je geniet van de mooiste stranden van Rio de Janeiro.

Overnachting:

Je slaapt wederom in Hotel South America Copacabana.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 3: Bezoek aan het Christusbeeld

Na het ontbijt vertrek je voor een bezoek aan het Christusbeeld. Dit alles met een Engelstalige privé gids. Dit bezoek duurt een halve dag.

Extra informatie:

Het beeld van Christus dat staat op de ruim 700 meter hoge berg Corcovado staat symbool voor de universaliteit van de Christelijke boodschap. Tevens is het een icoon van de warmhartigheid van de Braziliaanse bevolking.

Overnachting:

Je slaapt wederom in Hotel South America Copacabana.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 4: Bezoek aan de Suikerbroodberg

Vandaag is het de beurt om de beroemde rots Suikerbroodberg te bezoeken. Ook hierbij geleid door een Engelstalige privé gids. Dit bedoek duurt een halve dag.

Extra informatie:

Met de kabelbaan bestijg je de Suikerbroodberg die prachtige uitzichten op nabijgelegen stranden, plaatselijke regenwouden, aangrenzende heuvels en het iconische standbeeld van Christus de Verlosser biedt. De weelderige regenwouden vormen een scherp contrast met de omliggende granieten heuvels. Historici schrijven de naam van de berg toe aan het 16e-eeuwse gebruik om suiker in een kegelachtige vorm te kneden. Deze ‘suikerbroden’ werden algemeen gebruikt tijdens de bloei van de Braziliaanse suikerriethandel.

Overnachting:

Je slaapt wederom in Hotel South America Copacabana.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 5: Van Rio de Janeiro naar Iguazu

Je wordt door een transfer naar het vliegveld van Rio de Janeiro gebracht. Vanaf daar vlieg je naar Iguazu, waarna je met een Engelstalige gids de Braziliaanse zijde van de watervallen bezoekt.

Extra informatie:

De watervallen van Iguazu zijn een natuurwonder van wereldformaat. Grote en kleine watervallen storten over een breedte van ruim twee kilometer in twee etappes naar beneden. De rivier stroomt door tropisch regenwoud met ontelbare vlinders, vogels en reptielen. Door de aanwezigheid van de eeuwige wolk van waterdruppels vormen de zonnestralen prachtige regenbogen.

Overnachting:

Je slaapt in Hotel Intercontinental, een 4-sterren hotel.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 6: Bezoek aan de Iguazu watervallen

Na een stevig ontbijt ga je op pad om de Argentijnse zijde van de indrukwekkende Iguazu watervallen te bezoeken. Dit doe je samen met een Engelstalige gids.

Extra informatie:

Het bezoek doe je met een treintje door de jungle: een speciale manier van het aanschouwen deze bijzondere watervallen!

Overnachting:

Je slaapt wederom in Hotel Intercontinental.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 7: Van Iguazu naar Campo Grande (Pantanal)

Per transfer word je naar de luchthaven gebracht. Vanaf daar vlieg je naar Campo Grande, waar je wordt opgewacht door een chauffeur die de 3 uur durende rit naar de pousada zal verzorgen. Bij aankomst in de pousada zal je worden verwelkomd door een Engelstalige gids die je de komende dagen wegwijs zal maken in de omgeving. Afhankelijk van de aankomsttijd in de pousada kan je deelnemen aan één van de activiteiten aan het eind van de middag, waarna een heerlijke diner wordt opgediend in het restaurant.

Extra informatie:

Het bijzondere natuurgebied van de Pantanal verken je te voet, per kano of te paard. De Pantanal is een enorm groot, vrijwel vlak gebied dat een overblijfsel is van een miljoenen jaren oude binnenzee. Het is bijna zes keer zo groot als Nederland.
Tijdens de regentijd (oktober – maart) treden de rivieren buiten hun oevers en ontstaat een gigantisch moerasachtig landschap (Pantano = moeras), waar de iets hoger gelegen stukken als eilandjes bovenuit steken. In de droge tijd trekt het water zich grotendeels terug en blijven vele meertjes en modderpoelen over.
Deze jaarlijks terugkerende seizoenen creëerden unieke ecosystemen. Het landschap bestaat uit afwisselend grasland en bos, waar een ongelooflijk rijk dierenleven is ontstaan.
De Pantanal heeft de hoogste concentratie wild van heel Amerika! De perfecte vakantiebestemming voor de avonturier die reizen wil combineren met de natuur. Tijdens je verblijf is de kans groot dat je papegaaien, ijsvogels, jabiru’s (reusachtige ooievaars), capibara’s (grootste knaagdier ter wereld), miereneters, en verschillende soorten apen tegenkomt. Met een beetje geluk zie je zelfs gordeldieren, anaconda’s, tapirs, en misschien wel een jaguar!

Gedurende het verblijf worden de volgende tours geprogrammeerd in de omgeving, afhankelijk van de weersomstandigheden en seizoen: wandelingen, paardrijden, piranha vissen, bootsafari’s, en kanoën.

Overnachting:

Je slaapt in Pousada Aguape.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Verblijf in de pousada is op basis van volpension. Alle activiteiten zijn inclusief.

Dag 8 + 9: Op avontuur in de Pantanal

Deze dagen neem je deel aan bovengenoemde activiteiten, die begeleid worden door een lokale Engelssprekende gids, gespecialiseerd in de flora en fauna die deze plaats zo uniek maken.

Extra informatie:

Om de intense hitte van de dag te ontwijken, worden de activiteiten vroeg in de morgen en vanaf halverwege de middag gepland. De kans om wilde dieren tegen te komen, is dan ook veel groter, omdat die tijdens de heetste uren van de dag de schaduw opzoeken.

Overnachting:

Je slaapt wederom in Pousada Aguepe.

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Verblijf in de pousada is op basis van volpension. Alle activiteiten zijn inclusief.

Dag 10: Van de Pantanal naar Bonito

Na het ontbijt vertrek je richting Bonito, onderweg maak je de Boca da Onça Eco Tour, gelegen in de heuvels van Bodoquena. Hierna volgt de transfer naar het hotel.

Extra informatie:

Bonito is een plaats waar de natuur, en zijn ecosystemen, puur en onaangetast is. Het is daarom ook het centrum van het ecotoerisme in Brazilië in een regio waar 550 miljoen jaar geleden nog een zee lag.
Bonito is het meest fascinerende waterrecreatie gebied ter wereld, een vakantieparadijs gelegen ten zuiden van de Pantanal, die iedereen met zijn mond openlaat van verbazing. Hier vindt men honderden watervallen, meren en riviertjes met kristalhelder water, meer dan 80 grotten en een eindeloos aantal soorten vis en andere soorten dieren.
De Boca da Onça Eco Tour is een stevige wandeling van ongeveer 5.5 km door de echte jungle! Je ziet een paar unieke en interessante bomen en 12 watervallen (de hoogste van de staat Mato Grosso: 156 meter) in een schitterende omgeving… Daarna is het tijd om te verkoelen! Duizenden jaren geleden kwamen de Indianen hier al plonzen in hun natuurlijke zwembaden.

Overnachting:

Je slaapt in Hotel Olho D’Agua.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Tijdens de tour is de lunch inbegrepen. Het hotel is basis op volpension.

Dag 11: Op avontuur in Bonito

Na het heerlijke ontbijt bezoek je de Gruta do Lago Azul. In de namiddag breng je een bezoek aan Rio da Prata, waar de lunch zal plaatsvinden. Hierna start de snorkeltour aan de East of Olho D’Agua River. Na een mooie wandeling in een beschermd Atalantisch regenwoud bereik je de oevers van de Da Prata rivier, vanaf waar je de mooie onderwaterwereld kan gaan bewonderen met je snorkel.

Extra informatie:

De meest bekende attractie is misschien wel de Gruta do Lago Azul. Dit is een grot met geologische formaties op het plafond en de bodem, en beschikt over een prachtig blauw gekleurd meer, die te zien is als je afgedaald bent. Wanneer in de ochtend de zonnestralen het 120 meter diepe water raken, geeft dit een intens blauwe kleur aan het meer.
Langs een paadje en na een korte wandeling daal je 350 meter af, de grot in. Hier ontdek je het fameuze kristalheldere water, een echt wonder van de natuur.
Eén van de meest uitgeoefende activiteiten is het snorkelen/duiken in de riviertjes van Bonito, waar u letterlijk oog in oog kom te staan met verschillende prachtige soorten vis in een onderwaterwereld die adembenemend te noemen is.
Aan de oevers van de Da Prata rivier vind je de lokale fauna en flora, wilde dieren zoals de bruinde hokko, de toekan, de bruine kapucijnaap, en de pekari’s. Het water is extreem transparant en helder. Het wordt gezegd dat deze rivier een van de helderste ter wereld is.

Overnachting:

Je slaapt wederom in Hotel Olho D’Agua.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Tijdens de activiteiten is lunch inbegrepen. Het hotel in basis op volpension.

Dag 12: Van Bonito naar Manaus

Na het ontbijt word je door een gids naar de luchthaven gebracht, vanaf daar vlieg je naar Manaus. Door middel van een transfer word je naar het hotel gebracht.

Overnachting:

Je slaapt in Hotel Lord Manaus.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 13 + 14 + 15: Op avontuur in de Amazone

Door middel van een transfer word je naar de Amazone lodge gebracht: hier start het grote jungle avontuur!
Elke dag worden er een aantal activiteiten georganiseerd, zoals kanovaren door de Igapos en Igarapes, nachttochten, hiken op het droogland in de bossen, vissen op piranha’s, en uitzicht op de zonsopgang in de Amazone.

Extra informatie:

De Amazone, werelds grootste regenwoud, is misschien wel het bekendste gebied van Brazilië. Dit regenwoud beslaat meer dan 40% van het totale landoppervlak en is het leefgebied van onder andere meer dan 1.800 soorten vogels en 250 soorten zoogdieren. Daarnaast is het Amazone regenwoud verantwoordelijk voor 50% van de totale zuurstofproductie in de wereld. Het is een paradijs voor wetenschappers, fotografen en vissers.

De Amazone rivier en zijn zijrivieren bezitten meer dan 20% van het totale zoetwateraanbod ter wereld. Van de 20 grootste rivieren ter wereld lopen er 10 in het Amazone basin. De Amazone rivier zelf is meer dan 6.500 kilometer lang, waarvan ongeveer 3.600 kilometer door Brazilië loopt. Niet verassend dus, dat de meeste aanvoerroutes via de rivieren lopen en boten het belangrijkste vervoersmiddel zijn.

Overnachting:

Je slaapt in een bungalow met uitzicht op het bos.

Aantal Overnachtingen: 3
Opmerking:

Het verblijf in de bungalow is op basis van volpension.

Dag 16: Van de Amazone naar Salvador de Bahia

Nadat je naar de luchthaven wordt gebracht, vlieg je naar Salvador de Bahia. Daar word je verwelkomd door een plaatselijke gids die je naar de charmante pousada brengt.

Extra informatie:

Salvador is zonder enige twijfel de meest levendige, bruisende en muzikale stad van Brazilië en tevens de bakermat van de Capoeira. Een stad die iedereen iets te bieden heeft.

Overnachting:

Je slaapt in Pousada da Mangueira.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 17: Bezienswaardigheden in Salvador de Bahia

Vandaag nemen we je mee naar het oude stadsgedeelte Pelourinho, de kathedraal, de “Mercado Modelo”, en tal van interessante bezienswaardigheden, vergezeld door een Engelstalige gids. Rond de middag weer een transfer terug naar het hotel.

Extra informatie:

De gids zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk verschillende kanten van deze bruisende stad meekrijgt.

Overnachting:

Je slaapt wederom in Pousada da Mangueira.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 18: Zelf op ontdekking in Salvador de Bahia.

Deze vrije dag bepaal jij wat je gaat doen: hét moment om zelf op ontdekking te gaan in deze fascinerende stad!

Overnachting:

Je slaapt wederom in de Pousada da Mangueira.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 19 + 20: Van Salvador de Bahia naar Praia do Forte

Door middel van een transfer word je naar Praia do Forte gebracht, waar je incheckt bij de pousada. Deze 2 dagen kun je gebruiken om lekker bij te komen op het strand.

Extra informatie:

Deze supergezellige badplaats met zijn prachtige stranden en palmbomen is de ideale afsluiter voor de rondreis. Aan te raden is een bezoek aan het Projeto Tamar, die zich bezighoudt met bescherming van de schildpadden.

Overnachting:

Je slaapt in Pousada Casa de Praia.

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 21: Terugreis vanaf Salvador de Bahia.

Op deze laatste dag word je met een transfer naar de luchthaven van Salvador de Bahia gebracht, vanaf waar eventueel de internationale vlucht plaatsvindt.

Opmerking:

Internationale vlucht is niet inbegrepen.

(exclusief internationale vlucht) 21 dagen
vanaf4085,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.