Reisprogramma

Dag 1 - Aankomst in Tanzania

Karibu sana! Hartelijk welkom in Tanzania!

Op de luchthaven Kilimanjaro International Airport worden jullie opgewacht door onze vriendelijke chauffeur.
Jullie vakantie begint nu echt want hij brengt jullie naar het hotel in Arusha.

Overnachting:

Arusha Villa

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Arusha Villa bevindt zich aan de rand van Arusha. Met prachtig onderhouden tuin en en-suite kamers is het een ideale plek om bij te komen na de lange vlucht.

Het verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 - Amini Maasai

Vandaag zullen jullie een kijkje nemen in het leven van de Maasai.
Na een 1,5 uur durende rit komen jullie aan bij de kleinschalige lodge Africa Amini Maasai waar jullie 1 nacht zullen verblijven.

Extra informatie:

Tijdens jullie verblijf zullen jullie meer leren over de tradities en gewoontes van de Maasai. Jullie worden begroet op de traditionele wijze van de Maasai en ga de uitdaging aan tijdens een wedstrijd speerwerpen of leer meer over de natuurlijke medicatie van de Maasai.

De Maasai Lodge is een speciale plek en jullie kunnen er heerlijke wandelingen maken over de Maasai steppe.
De Maasai leven als nomade en maken nog gebruik van de oude Maasai tradities en gewoonten.

Overnachting:

Africa Amini Maasai Lodge

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

De Lodge bevindt zich midden in de wildernis van West-Kilimanjaro Maasai land. Na de traditionele begroeting neemt de Maasai jullie mee naar jullie verblijf op de heuvel.

De van klei gemaakte lodge is gemeubileerd met zelfgemaakte meubels en bieden een prachtig uitzicht op de hoogste berg van Afrika. Tijdens jullie verblijf steunen jullie de Maasai bevolking automatisch met water, voedsel, educatie, gezondheid en arbeid. Aan het einde van de dag kun je met een drankje genieten van het uitzicht bij het zwembad.

Het verblijf is op basis van volpension.

Dag 3 - Tarangire National Park

Vandaag begint jullie safari!
Tarangire National Park is het eerste park wat je zult bezoeken. Na een volle dag wild spotten op safari zullen jullie verblijven in Maramboi Tented Camp.

Extra informatie:

Heuvelachtig terrein, een diep gelegen rivier, kleine moerassen, de acasia’s en baobbomen vormen samen Tarangire National Park. Dit is het leefgebied van een relatief grote populatie olifanten.

Verder zullen jullie hier hyena’s, leeuwen, giraffen, zebra’s en verschillende soorten antilopen kunnen vinden. Dus open ogen en fototoestellen in de aanslag!

Overnachting:

Op een open grasvlakte in Tarangire National Park bevindt zich Maramboi Tented Camp. De sfeervolle ruime tenten zijn voorzien van een eigen badkamer en een comfortabel bed. Je kunt na de safari een drankje doen op de houten veranda of bij het zwembad en in de avond gezellig aan het kampvuur zitten.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Accommodatie: op basis van all inclusive.
Safari: er is geen kilometer limiet, je bepaalt zelf hoe lang jullie op safari gaan.

Dag 4, 5 & 6 - Serengeti National Park

Je vervolgt de reis naar Serengeti National Park. Een lange hobbelige weg brengt jullie naar de ingang van het park. de reis zal ongeveer 4-5 uur duren. Bij aankomst is er nog tijd voor een game drive.

De aankomende 2 dagen hebben jullie de tijd om dit bijzondere park te ontdekken, je bepaalt samen met de gids hoe laat jullie op safari gaan.

Een aanrader; sta vroeg op voor een bijzondere zonsopgang in de Serengeti.

Extra informatie:

Serengeti National Park bevindt zich langs de rift valley in het noorden van Tanzania.

Het grootste gedeelte bestaat uit grasvlakten. Je zult regelmatig de zogenaamde ‘kopjes’ zien, bergen kiezelstenen ontstaan door erosie. Het park staat bekend om zijn rijkdom aan leeuwen, cheeta’s en luipaarden.

In dit park bevindt zich ook de migratie plaats. Dit is een trek die gemaakt wordt door verschillende hoefdieren om genoeg water en eten te vinden. Miljoenen gnoes, honderdduizenden zebra’s en gazelles leggen deze afstand twee keer per jaar af. Het park is ook buiten de migratie periode zeker de moeite waard.

Overnachting:

Tortilis Tented Camp biedt jullie luxe en comfort midden in de Serengeti. De kingsize bedden en luxe badkamer faciliteiten geven jullie gelijk een fijn thuis gevoel. Kom na een lange dag tot rust in de lounge en geniet van het uitzicht op de Serengeti.

Aantal Overnachtingen: 3
Opmerking:

Accommodatie: Op basis van volpension.
Safari: er is geen kilometer limiet, je bepaalt zelf hoe lang je op safari gaat.

Dag 7 & 8 - Ngorongoro National Park

In de ochtend is een gamedrive optioneel.

Tegen het eind van de ochtend zullen jullie een 4 – 5 uur durende rit na het stadje Karatu maken waar jullie twee nachten verblijven.

Karatu ligt vlakbij de Ngorongoro Krater waar het avontuur verder gaat. De volgende ochtend maak je in de vroege ochtend tot eind van de middag een game drive in de Ngorongoro Krater.

Extra informatie:

De Ngorongoro krater is de woonplaats voor wel 30.000 dieren. De caledra, een krater die gevormd is door een vulkanische activiteit ontstond twee miljoen jaar geleden door een implosie.

Ngorongoro wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. In de krater leven onder andere een grote kuddes gnoes en zebra’s. Verder zijn er olifanten, leeuwen, nijlpaarden, jachtluipaarden en in het bijzonder de zwarte neushoorn te vinden.

Overnachting:

Farm House Valley Lodge

De kamers zijn voorzien van een en-suite badkamer en hebben een groot bed. Tijdens jullie verblijf kun je na een lange dag tot rust komen aan het zwembad of een wandeling maken door de tuinen.

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Accommodatie: Op basis van volpension.
Safari: er is geen kilometer limiet, je bepaalt zelf hoe lang jullie op safari gaan.

Dag 9-13 - Vlucht Arusha - Zanzibar

Vandaag vliegen jullie vanaf Arusha naar het eiland Zanzibar waar de laatste dagen van de vakantie genoten kan worden van de heerlijke Afrikaanse zon en het prachtige witte strand.

Extra informatie:

Zanzibar ligt aan de oostkust van Tanzania. Het eiland staat bekend om haar prachtige parelwitte stranden en heldere blauwe water. De temperatuur bevindt zich meestal tussen de 25 – 35 graden.

Kom tot rust op het strand, neem een duik in de oceaan en ga snorkelen of maak boottocht in een traditionele dhow. Zanzibar heeft een rijke geschiedenis. Stone Town, wat een voormalig slavenmarkt was is zeker het bezoeken waard.

Overnachting:

Op de heuvels in het noordoosten van Zanzibar bevinden zich vrijstaande villa’s van de accommodatie Kichange Lodge. De kamers zijn voorzien van grote bedden met een veranda en hebben uitzicht op zee. De villa’s bieden veel privacy en door het prive strand kunnen jullie genieten in alle rust.

Aantal Overnachtingen: 5
Opmerking:

Accommodatie: Op basis van half pension.

Dag 14 - Kichange Lodge - Zanzibar Airport

Vandaag word je door een chauffeur naar Zanzibar Airport gebracht.

Hier eindigt jullie reis met Around The World Travel en wij hopen dat jullie een mooie reis hebben gemaakt!

(exclusief internationale vluchten) 14 dagen
vanaf5365,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.