Tanzania tips

van een local

deel 2

De beste culturele activiteiten in Tanzania – deel 2

Tanzania heeft meer dan 46 miljoen inwoners en meer dan 120 stammen. Door die enorme hoeveelheid en de grote etnische verschillen is de cultuur in dit land zeer divers. Van eeuwenoude tradities tot moderne landbouwprojecten.

dit is deel 2 met de leukste en interessantste uitstapjes op een rij.

Deel 1 van de beste culturele activiteiten in Tanzania vind je hier.

* Bezoek de Chagga, de stam van de Kilimanjaro

Kilimanjaro Tanzania - rondreis Around The World TravelAan de voet van de Kilimanjaro, net buiten de ingang van het Kilimanjaro National Park, liggen de prachtige dorpjes Mamba en Marangu. Hier hebben lokale mensen van de Chagga-stam wandeltochten opgezet door valleien en watervallen die u door het leven in de bergdorpen leiden. Deze dag is gevuld met wandelingen, historische en culturele bezoeken, en een lokale lunch. Samen met een Chagga-gids bezoekt u het Chagga-museum, wandelt u door vruchtbare valleien met indrukwekkende watervallen, dichte koffie- en bananenplantages naar een mooi uitkijkpunt, een ideale plek om de majestueuze Kilimanjaro te fotograferen. U ervaart de cultuur, tradities en het dagelijks leven van de lokale Chagga-bevolking tijdens een actieve dag in de buitenlucht.

* Koffie, bananen en kaas op de hellingen van Mount Meru

In het gehuchtje Mulala stuit u op een unieke coöperatie, waar vrouwen door het maken van heuse Hollandse kaas en het verbouwen van koffie en bananen voor extra inkomen zorgen. Ze nemen u vrolijk lachend mee om trots hun biogasinstallatie te laten zien en u de kaas te laten proeven. Ook maakt u een wandeling tussen de koffiestruiken door en ziet u overal bananentrossen aan de bomen hangen. Kinderen spelen op de stoffige paden en begroeten u met een big smile, en de koeien en geiten grazen vredig tussen de huisjes in. Dit is het échte Afrika!

* Een dagje bij de Maasai

Maasai Tanzania- rondreis Around The World TravelOp de Maasai steppe of bij Lake Natron bent u van harte welkom in een traditionele “boma”. Een boma bestaat uit verschillende hutjes gemaakt van klei en hout, gegroepeerd rondom de kraal voor het vee. Hier kunt u ontdekken hoe de Maasai echt leven en krijgt u ook veel uitgelegd over hun gebruiken en tradities. Samen met een medicijndokter maakt u een wandeling door de omgeving waarbij u uitgelegd wordt hoe bepaalde planten en kruiden gebruikt worden als geneesmiddelen. U ziet hoe de vrouwen er koken en hoe de mannen bezig zijn met het vee, de kindertjes laten trots hun kleine geitjes zien en er zal ook een traditionele dans uitgevoerd worden. U krijgt ook de mogelijkheid om uw speerwerpkunsten te laten zien samen met de “krijgsmannen” van het dorpje. Speren werden vroeger gebruikt om de bevolking te verdedigen en om leeuwen te vangen als inwijdingsritueel. Nu zijn de leeuwen beschermd en zijn de speren vooral een symbool en worden ze gebruikt in wedstrijden. ‘s Avonds bij het kampvuur worden de mooiste verhalen verteld, een van oudsher gebruik om de traditie in stand te houden. Liefhebbers kunnen ook een rituele slachting van een geit bijwonen en het heerlijke vlees van de BBQ proberen.

* Smeltkroes van culturen in Stone Town

Stonetown Zanzibar - rondreis Around The World TravelTijdens een stadswandeling door het oude hart van Zanzibar proeft u overal de mix van Swahili, Indiaase, Arabische en Europese culturen. Ook de Taraab, de traditionele muziek van Zanzibar, getuigt weer van alle culturele invloeden door de eeuwen heen and is erg populair geworden begin 19e eeuw. Gedurende een privé workshop van de Dhow Countries Music Academy, de enige muziekschool op het eiland, maakt u kennis met de geschiedenis en betekenis van Taraab, krijgt u uitleg over de instrumenten die u zelf ook kunt proberen te spelen, en kunt u naar een korte voorstelling luisteren. ‘s Avonds nodigt Salim u van harte uit voor een unieke avond in zijn woonhuis, waar u comfortabel achterover geleund op tapijten en kussens allerlei authentieke Arabische gerechten voorgeschoteld krijgt. Salim, zijn vrouw en dochter hebben dit speciaal voor u bereid en kunnen u ook heel veel mooie verhalen vertellen over hun wortels in Oman en het leven op Zanzibar.

 

BEN JE OVERTUIGD? VRAAG DAN (VRIJBLIJVEND) JOUW RONDREIS OP MAAT AAN VOOR Tanzania?

Wil je een unieke rondreis door Tanzania maken? En wil je een rondreis eventueel op maat laten maken? Laat je bijzondere vakantie in Tanzania dan samenstellen door Tineke; onze specialist ter plaatse voor een mooie en bijzondere vakantie; vrijblijvende aanvraag reis op maat Tanzania.

Aanbevolen reizen

 • Rondreis Tanzania | Safari, cultuur en strand

  Leer in 16 dagen Tanzania & Zanzibar kennen
  • Wild spotten in beroemde natuurparken
  • Ontmoet de Maasai en Hadzabe
  • Privé gids en chauffeur in Tanzania
  • Zanzibar: zoveel meer als zon, zee en strand
  (exclusief internationale vluchten) 16 dagen
  vanaf3999,00
  Bekijk de reis
 • Rondreis op maat door Tanzania

  ONTWERP JOUW RONDREIS SAMEN MET ONZE LOKALE REISAGENT in Tanzania
  • Jouw eigen unieke rondreis door Tanzania
  • Samengesteld samen met Tineke, onze lokale Travel Specialist
  • Jouw wensen, onze kennis, jouw avontuur
  • Uiteraard voor een eerlijke prijs
  Bepaal zelf het aantal dagen
  vanaf1250,00
  Bekijk de reis