Tanzania tips

van een local

Deel 1

De beste culturele activiteiten in Tanzania – deel 1

Tanzania heeft meer dan 46 miljoen inwoners en meer dan 120 stammen. Door die enorme hoeveelheid en de grote etnische verschillen is de cultuur in dit land zeer divers. Van eeuwenoude tradities tot moderne landbouwprojecten.

dit is deel 1 met de leukste en interessantste uitstapjes op een rij.

Deel 2 van de beste culturele activiteiten in Tanzania vind je hier.

* De primitieve stammen van Lake Eyasi.

Lokale stam Tanzania - rondreis Around The World TravelDe Hadzabe en Datoga leven in de omringende bossen van het Eyasi meer en hebben veel weg van de bosjesmannen in zuidelijk Afrika: ze spreken een gelijksoortige klik-taal en leven nog van de jacht en wat de natuur ze nog meer te bieden heeft. De dag begint met een bezoek aan de Hadzabe die hier al meer dan 10.000 jaar wonen. De stam communiceert door middel van klik geluiden en leeft nog op traditionele wijze; ze jagen nog voor hun vlees, melken hun koeien, en eten de wilde vruchten uit de bossen rondom het meer. Deze dag kunt u daadwerkelijk beleven hoe de Hadzabe hun dagen besteden. De mannen jagen met pijl en boog voor hun dagelijkse maaltijden, die voornamelijk bestaat uit gevogelte en bavianen vlees. De vrouwen verbouwen groentes en melken de koeien. U kunt meegaan op jacht en nadien misschien wel mee eten van de gevangen prooi. Een Engelstalige gids vertelt over de gebruiken en gewoontes van deze unieke stam. Bij aankomst ‘s middags bij de Datoga stam staan de vrouwen al te wachten. Zij hebben allen dezelfde echtgenoot en wonen samen in een boma: diverse hutjes op een terreintje dat is omgeven door takken. Hier kan binnen in de hutjes gekeken worden hoe het is ingericht en hoe ze leven. De mannen beoefenen nog beroepen zoals het al een paar honderd jaar wordt gedaan, en u zult zien hoe ze op een vuurtje pijlpunten smeden die ze verkopen aan de Hadza.

* Een modern en kleurig Swahili dorpje

Tanzania contact met locals - rondreis Around The World TravelHet dorpje Mto wa Mbu (Muggenrivier….) Is een smeltkroes van culturen. Bijna alle stammen van Tanzania zijn hier wel vertegenwoordigd en het is dan ook een hele belevenis om in deze bedrijvigheid te duiken. Marktjes met handgemaakte spulletjes, vrouwen die alle soorten kleuren bananen verkopen, Tinga Tinga artiesten, veel kleine winkeltjes, drukbezochte terrassen… Bezoek het dorp te voet, op de fiets of in een tuk tuk, het ideale vervoermiddel om hier een tour te maken. Omdat het maar een klein wagentje is kan het handig tussen de huisjes en boerderijen door manoeuvreren. En de zijkanten zijn open zodat u alles goed kunt zien en makkelijk contact kunt maken met de lokale bevolking. De rit duurt ongeveer 2 uur. De drukke terrassen nodigen uit om het lokale eten te proberen. Dat hoort bij het avontuur! Op Tanzaniaanse wijze mag u vandaag met uw handen eten en zult u een aantal gerechten samen delen. Voor de vleesliefhebbers is de Nyama Choma het hoogtepunt. Maar ook de beroemde ugali (maismeelpuree), de lokale spinazie en de frisse kachumbari salade moet u zeker proberen! Lekker met een koud Kilimanjaro biertje!

*In de mooie buitenwijken van Arusha…

Heeft u u ooit afgevraagd hoe de eenvoudige koffieboon van struik naar kopje gaat? Arusha Coffee Lodge biedt een opwindende en informatieve ‘Coffee Tour’ voor iedereen die de fascinerende cyclus van de koffieboon wil leren kennen. De tour vindt plaats op het terrein van de lodge, die zelf is gevestigd in een van de grootste koffieplantages van Tanzania. Al wandelend door een labyrint van groen koffiestruiken legt de gids u uit hoe de boon groeit, wordt geoogst, gedroogd en uiteindelijk geroosterd om zo een ??groot aantal verschillende melanges te produceren. Een onmisbare tour voor de echte koffiekenner!

* “Vriendelijkheid is een taal die blinde mensen zien en dove mensen horen”

Tanzania Lokaal Contact - rondreis Around The World TravelShanga, ‘kraal’ in het Swahili, is een hartverwarmend project dat zich richt op het ondersteunen en versterken van mensen met een beperking. Shanga Shanga bestaat uit een kleurrijke en bedrijvige werkplaats waar mannen en vrouwen met een fysieke of mentale handicap sieraden en decoratie maken, vaak van gerecycled materiaal, en in een trendy boetiek verkocht worden. Wandel rond en kijk naar het glasblazen, weven, naaien, Tinga Tinga schilderen, kralen maken en metaalbewerking; krijg uitleg van de gidsen en probeer zelf uw eigen glas te blazen of een halsketting te maken met kleurrijke kralen.

 

BEN JE OVERTUIGD? VRAAG DAN (VRIJBLIJVEND) JOUW RONDREIS OP MAAT AAN VOOR Tanzania?

Wil je een unieke rondreis door Tanzania maken? En wil je een rondreis eventueel op maat laten maken? Laat je bijzondere vakantie in Tanzania dan samenstellen door Tineke; onze specialist ter plaatse voor een mooie en bijzondere vakantie; vrijblijvende aanvraag reis op maat Tanzania.

Aanbevolen reizen

 • Rondreis op maat door Tanzania

  ONTWERP JOUW RONDREIS SAMEN MET ONZE LOKALE REISAGENT in Tanzania
  • Jouw eigen unieke rondreis door Tanzania
  • Samengesteld samen met Tineke, onze lokale Travel Specialist
  • Jouw wensen, onze kennis, jouw avontuur
  • Uiteraard voor een eerlijke prijs
  Bepaal zelf het aantal dagen
  vanaf1250,00
  Bekijk de reis
 • Rondreis Tanzania | Safari, cultuur en strand

  Leer in 16 dagen Tanzania & Zanzibar kennen
  • Wild spotten in beroemde natuurparken
  • Ontmoet de Maasai en Hadzabe
  • Privé gids en chauffeur in Tanzania
  • Zanzibar: zoveel meer als zon, zee en strand
  (exclusief internationale vluchten) 16 dagen
  vanaf3999,00
  Bekijk de reis