Reisprogramma

Dag 1: Aankomst Medan, transfer Bohorok

Na aankomst op het vliegveld van Medan word je door auto en chauffeur opgehaald en in ca. 4 uur naar Bohorok gebracht, aan de rand van het Gunung Leuser park. Je passeert onderweg kleine dorpen en uitgestrekte rubber- en olieplantages.

Extra informatie:

Gunung Leuser omvat een groot oerwoud gebied gelegen in de provincies Noord- Sumatra en Aceh. Het is een van de mooiste parken van Indonesië en het verblijf van een indrukwekkend aantal soorten zoogdieren zoals tijgers, orang-oetangs, gibbons, olifanten en neushoorns.

Overnachting:

Overnachting in Bukit Lawang Cottage / Eco Lodge, Thomas Leaf, Siamang of Orang Utan kamer (we kunnen het type kamer van te voren niet vastleggen).
Bukit Lawang Cottages heeft eenvoudige kamers die in groepjes bij elkaar staan midden in een mooi aangelegde tuin. Het hotel ligt prachtig tegen de rand van het oerwoud op de hoge oever van de rivier de Bohorok. De kamers hebben een eigen eenvoudige badkamer (douche met alleen koud stromend water). Boven de bedden hangt een muskietennet en er is een ventilator. Er is echter alleen elektriciteit op bepaalde uren.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Transfer is inbegrepen.

Dag 2: Bohorok, wandeling in het oerwoud en namiddag rit met jeep naar Tangkahan

In de vroege ochtend wandel je met een lokale gids het bos in. Gedurende 2-3 uur (het is ook mogelijk om te kiezen voor een wandeling van 5-6 uur) wandel je door het dichte tropische bos. In de vroege ochtend ontwaakt het bos en heb je een redelijke kans om dieren te zien. Sinds begin van 2016 wordt er niet meer gevoerd, je hebt daarmee niet een 100% kans om orang-oetangs te zien. Desondanks zullen de meeste bezoekers wel een of meerdere orang-oetangs tegenkomen tijdens de boswandeling. Je keert terug en maakt je klaar voor de rit naar Tangkahan.
De jeep rit neemt ca. 2,5- 4 uur in beslag (duur is met name afhankelijk van de conditie van de weg). Je rijdt binnendoor via plantagewegen die merendeels onverhard zijn, vandaar dat je deze rit met een jeep aflegt.

Overnachting:

Overnachting in Jungle Lodge, rivierzicht kamer
Heel eenvoudig guesthouse met simpele badkamer (kamar mandi achtig, geen warm water). Er is elektriciteit maar deze valt vaak uit.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Lokale gids en transfer zijn inbegrepen.
Voor wandelingen in het oerwoud betaal je een permit van Rp 150.000 per persoon per wandeling.

Dag 3: Tangkahan, vrije dag (optionele excursie)

Vrije dag in Tangkahan om naar wens in te delen. Leuk om te doen is het olifanten wassen in de rivier. Het is ook mogelijk om het bos in te trekken onder begeleiding van een ranger en te tuben op de rivier.

Extra informatie:

Op vrijdag en op enkele Indonesische vakantiedagen zijn er geen olifanten ter beschikking.

Overnachting:

Jungle Lodge, rivierzicht kamer.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Je hebt vandaag geen eigen transport tot je beschikking.

Dag 4: Transfer Tangkahan – Brastagi

In de ochtend verlaat je Tangkahan en rijd je dezelfde weg weer terug tot dichtbij Medan. Via de buitenwijken van Medan vervolg je je weg naar Brastagi, een grotendeels bochtige bergweg met fraaie uitzichten. Je arriveert in de namiddag in Brastagi, waar je voldoende tijd hebt om de leuke fruitmarkt te bezoeken. Brastagi ligt op een hooggelegen plateau omringd door de actieve vulkanen Sibayak en de Sinabung.

Overnachting:

Overnachting in Kalang Ulu, deluxe kamer
Vriendelijk, kleinschalig guesthouse in een groene omgeving enkele kilometers buiten de stad (je kunt de auto met chauffeur gebruiken om je naar het centrum van Brastagi te laten brengen en op te halen). Kamers met eigen badkamer en warm stromend water.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Transfer is inbegrepen.

Dag 5: Rit van Brastagi naar Prapat en oversteek naar Samosir

Een prachtige rit brengt je in een halve dag naar het plaatsje Prapat gelegen aan het Tobameer. Onderweg kun je enkele leuke stops maken, waaronder het traditionele Karo dorp Dokan, de Sipiso waterval en het openluchtmuseum Pemantang Purba.
Je kan lunchen in Prapat alvorens je met een kleine passagiersboot het meer oversteekt, de auto blijft achter. De boot brengt je in ca. 45-60 minuten bij je accommodatie op Samosir eiland.

Overnachting:

Overnachting in Tabo Cottage, junior suite kamer
Een sfeervol hotelletje direct gelegen aan de waterkant. De kamers zijn comfortabel ingericht en hebben een eigen badkamer met warm water. Er is een klein zwembad.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Transfer en boot overtocht zijn inbegrepen

Dag 6: Samosir, wandeling en lokaal diner

Je maakt in de ochtend een hele leuke wandeling door dorpjes en langs rijstvelden. Je wordt in ca. 1 uur naar een hoger gelegen punt gereden en wandelt vanaf daar naar beneden. Je passeert typische Toba Batak dorpjes met een opvallende architectuur. Een lekkere picknick lunch wordt naar een mooie plek gebracht. Na de lunch wandel je in korte tijd naar het plaatsje Tomok waar je eeuwenoude koninklijke graftombe kunt zien. Je rijdt vervolgens in 15 minuten terug naar je hotel.
De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt fietsen of bromfietsen huren om een stukje van het eiland te verkennen.
In de avond word je naar een lokaal huis gebracht waar je onder genot van wat muziek, van een heerlijke maaltijd kan genieten.

Overnachting:

Tabo Cottage, junior suite kamer

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Transfers zijn inbegrepen.
Bij de graftombe in Tomok betaal je een kleine donatie.

Dag 7: Van Samosir naar Medan

In de loop van de ochtend vaar je met een passagiersbootje naar Prapat. Hier staat de auto op je te wachten, deze rijd je door naar Medan. De rit naar Medan duurt ca. 5-6 uur. De rest van de middag heb je ter vrije besteding.

Overnachting:

Overnachting in Santika Dyandra, deluxe
Centraal gelegen stadshotel met ruime kamers. Er is een zwembad en restaurant

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Transfer en boot overtocht zijn inbegrepen.

Dag 8: Transfer naar het vliegveld, vlucht naar Yogyakarta via Jakarta; transfer Magelang via Prambanan

Je wordt vandaag in de vroege ochtend door een auto met chauffeur naar het vliegveld gereden. Je vlucht met Lion Air vertrekt om 07:35 uur naar Yogyakarta, waar je om 11:40 uur arriveert. Je maakt een korte tussenstop bij Pekanbaru.
In Yogyakarta staat er een auto en chauffeur je op te wachten om je naar je hotel in Magelang te rijden, een rit van ca. 1,5-2 uur. Onderweg maak je nog een stop bij het Prambanan complex.
Je overnacht in een sfeervol guesthouse tussen de rijstvelden op ca. 500 meter van het Borobudur complex, een prachtige omgeving! Je hebt de tijd om vandaag het complex te bezoeken.

Extra informatie:

De Borobudur is officieel geopend van 06.00-17.00 uur, als bijbetaald kun je echter ook tijdens de zonsondergang en zonsopkomst het terrein bezoeken.

Overnachting:

Overnachting in Rumah Dharma, standard bungalow
Eenvoudig guesthouse met slechts 7 kamers prachtige gelegen tussen de rijstvelden. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht. Er is een zwembad, en een klein restaurant.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Transfers zijn inbegrepen. Vliegtickets zijn niet inbegrepen.
Entrees zijn niet inclusief, voor het Prambanan complex en de Borobudur tempel betaal je ongeveer 25 US$ per persoon, bij de andere tempels is de entree veel minder: variërend van gratis tot ongeveer Rp 25.000 pp. Het is ook mogelijk om een combinatie ticket te kopen voor Prambanan en Borobudur. Deze is 2 dagen geldig en kost ca. 40 US$ per persoon.

Dag 9: Zonsopkomst en ontbijt Borobodur met fiets en wandeling Selogriyo, transfer Yogyakarta

In de zeer vroege ochtend word je naar het beginpunt van de fietstocht gereden en fiets je naar een kleine heuvel. Na een wandeling van 15 minuten sta je bovenop de heuvel en heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving en op de Borobudurtempel. Er hangt een mystieke sfeer. Hoewel de zonsopkomst zeker niet altijd perfect zal zijn, maakt de mystieke en bijzondere sfeer alles goed.
Je wandelt weer naar beneden en fietst nu terug naar je guesthouse of indien je de dag ervoor de Borobudur nog niet bezocht hebt, kun je in korte tijd naar de tempel fietsen, in de vroege ochtend is het er nog koel en niet druk (de tempel is al geopend vanaf 6.00 uur).
In de late ochtend rijd je samen met de gids met de auto naar het dorpje Selogriyo, het beginpunt van je wandeling. Een bezoek aan een ‘verborgen’ tempel is je goal, maar het is de reis er naartoe die de wandeling al zo speciaal maakt. Omgeven door heuvels en hellingen opgemaakt van beeldschone rijstterrassen volg je een pad met adembenemende uitzichten.
Aangekomen bij de tempel wordt er een welverdiende picknick lunch voor je klaargezet met heerlijke Indonesische gerechten. Aansluitend rijd je verder naar je verblijf in Yogyakarta. Indien er voldoende tijd is kun je nog een stop maken bij de Prambanan tempel.

Overnachting:

Overnachting in Dusun Jogja Village Inn, deluxe
Mooi boutique hotel dichtbij het toeristisch centrum van de stad. Sfeervolle kamers rond een tuin en zwembad gebouwd.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Transfer, gids, en fietsen zijn inbegrepen.
Entree bij de Prambanan tempel is 25 U$ p.p. en een lokale gids kost ca. Rp 100.000 per uur.

Dag 10: Yogyakarta, vrije ochtend; Javaanse cultuur tour Kota Gede

De ochtend is ter vrije besteding. In de vroege namiddag rond 14.00 uur word je opgehaald, waarna je naar de kleine plaats Kotagede rijdt, bekend om de zilverfabriekjes maar ook om de nog vele Nederlandse huizen die er staan. Hier start je Javaanse cultuur tour. Tijdens deze leuke tour wandel je door de smalle straten van het stadje, bezoek je een traditionele markt en ga je zitten bij een jamu kraampje (jamu = traditionele kruidendrankjes), je krijgt uitleg en kunt zelfs een drankje proberen.
Je bezoekt historische gebouwen en bij een lokaal huis krijg je een lekkere typische Yogya maaltijd, en kun je (indien gewenst) je verkleden in Javaanse kledij voor een paar mooie foto’s!
In de namiddag rijd je terug naar Yogyakarta met een andhong (paardenkoetsje) en bezoek je het plein voor het kraton dat op deze tijd een gezellige plek is waar lokale mensen zich verzamelen. In begin van de avond keer je terug naar je hotel.

Overnachting:

Dusun Jogja Village Inn, deluxe

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en snacks zijn inbegrepen. Transfer, gids en andhong zijn inbegrepen. ’s Ochtens heb je geen eigen vervoer tot je beschikking.

Dag 11: Met trein naar Malang

Je vervolgt vandaag je weg naar het oosten met de trein. Je wordt in de ochtend van je hotel naar het treinstation gereden. De Malioboro Ekspres trein vertrekt vanuit Yogyakarta om 07:45 uur en komt in Malang om 15:43uur aan. In Malang word je door een chauffeur opgehaald en naar je hotel gebracht.

Extra informatie:

We hebben comfortabele eerste klas ticket voor je gekocht waarbij je ruim gezeten in ac wagons zit. De trein stopt regelmatig bij tussenstations.

Overnachting:

Overnachting in Cozy guesthouse, deluxe
Eenvoudig koloniaal guesthouse in een rustige straat gelegen niet ver van het centrum.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Transfers en treintickets zijn inbegrepen.

Dag 12: Fietstocht, trip Tumpang / Bromo

Na het ontbijt rijd je door naar het dorpje Pakis in ca. 30 minuten. Het beginpunt van de fietstocht is de waterval Coban Jahe. De auto kan niet helemaal de waterval bereiken, vandaar dat de tocht begint met een wandeling van ca. 1 uur door een mooi bos en uitzichten op plantages. Bij de waterval stap je op de fiets en fiets je richting de Jago tempel, een route van ongeveer 10 km. Je volgt onverharde wegen, een asfaltweg en rijd door plantages. De route gaat merendeel naar beneden en onderweg zie je veldwerkers en kan je een bezoekje brengen aan huisindustrieën.
Na de Jago tempel vervolg je de weg naar de Kidal tempel. Je fietst veelal door de plantages en geniet van bergzichten en de natuur. Het laatste deel fiets je omhoog. Een picknick lunch gaat mee. Aansluitend maak je een prachtige tocht naar het Bromo-Semeru gebied. In het plaatsje Tumpang stap je over op een open jeep en rijd je door een werkelijk adembenemend landschap naar de zandzee die de Bromo vulkaan omringd. De jeep is open waardoor je goed om je heen kunt kijken. Onderweg kun je een wandeling maken naar een mooi gelegen waterval. Je vervolgt je weg en bij de oude kraterrand duik je dan als het ware de zandzee in die de Bromo omringt. Je hebt in de namiddag de tijd om de Bromo zelf te beklimmen, het is dan meestal rustig bij deze vulkaan.

Overnachting:

Overnachting in Lava View Lodge, deluxe
Eenvoudig hotel met simpele kamers, maar met een prachtige ligging op de rand van de moederkrater.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Transfer, gids, fietsen en jeep zijn inbegrepen. Permit bij de Bromo is niet inclusief en bedraagt Rp 220.000-320.000 per persoon per dag.

Dag 13: Sunrise Bromo (optioneel) en rit naar Kaliklatak, plantage tour

Je kiest er zelf voor of je de Bromo met zonsopkomst wilt aanschouwen, veel mensen kiezen er niet voor omdat ze de dag ervoor de vulkaan al zo mooi gezien hebben, en het tijdens de sunrise heel druk kan zijn met toeristen. Ondanks dit is het wel een echte aanrader om de vulkaan met het spectaculaire gouden zonlicht te bekijken. Als je de zonsopkomst wilt zien kun je een jeep huren naar het uitzichtpunt Penajakan of wandelend naar de Bromo krater.
Na terugkomst in het hotel en het ontbijt rijd je met auto en chauffeur door naar het oosten van Java, naar de koffieplantage Kaliklatak, een rit van ca. 7 uur. Je krijgt hier een rondleiding over de uitgestrekte koffieplantage.

Overnachting:

Overnachting in Kaliklatak, cottage
Eenvoudig guesthouse prachtig gelegen op een koffieplantage. Er is een groot zwembad vanwaar je de zee ziet liggen.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en diner zijn inbegrepen. Diner wordt geserveerd in de huiskamer van je cottage. Transfer en gids (plantage) zijn inbegrepen.

Dag 14: Bezoek Ijen vulkaan en Kemiren, transfer naar Pemuteran

In de vroege ochtend rijd je met een jeep in ca. 1,5 uur naar de parkeerplaats Paltuding. Hier start je met de beklimming van de Ijen vulkaan. Deze klim duurt ongeveer 1,5 uur, met name in het begin is het pad vrij steil, later wordt het pad vlakker. Zwaveldragers passeren je in een flink vaart. Je mag niet afdalen naar het kratermeer zelf, maar vanaf het hoger gelegen punt waar het wandelpad eindigt heb je een prachtig zicht op het meer en de omgeving. Bescherm je wel tegen de zwaveldampen. Je wandelt weer terug via hetzelfde pad naar Paltuding en rijdt nu met de jeep naar het plaatsje Licin, hier wacht auto met chauffeur op je en rijd je naar het dorpje Kemiren.
Door wandelingen door het dorpje onder begeleiding van een lokale gids en een begeleider leer je de gebruiken van de Suku Osing kennen, een cultuur die gevormd is door zowel de islam als het hindoeïsme. Vandaag krijg je in een traditioneel huis of in een open pondok met zicht op de rijstvelden een typisch Suku Osing gerecht als lunch voorgeschoteld.
Aansluitend rijd je naar de haven Ketapang waar je aan boord gaat van een veerboot die 24 uur lang heen en weer varen tussen Java en Bali. De auto gaat mee en zet je af in Pemuteran.

Extra informatie:

Er is een uur tijdsverschil tussen Java en Bali: het is een uur later op Bali

Overnachting:

Overnachting in Taman Sari, deluxe studio
Aangenaam en sfeervol hotel aan het strand met comfortabele villa’s en kamers. De nieuwere deluxe studio’s liggen wat verder van het strand en kijken richting de bergen (gebouw met twee verdiepingen). Er is een zwembad aan het strand en een tweede zwembad direct voor de deluxe studio kamers. Er is verder een restaurant en er zijn duikmogelijkheden.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Transfer, jeep en gids bij de Ijen vulkaan, en boot overtocht zijn inbegrepen.
Bij de Ijen vulkaan betaal je een entree van Rp 100.000/150.000 p.p.

Dag 15: Pemuteran, snorkeltrip Menjangan Island

In de ochtend word je bij je hotel opgehaald door een lokale ranger van het Nationale Park West-Bali. Met de auto rijd je naar een kleine haven waar je aan boord stapt van een boot en naar het eiland Menjangan vaart. Je neemt een door je hotel klaargemaakte lunch mee.
De boot is 3 uur lang tot je beschikking en je kan snorkelen en wandelingen maken op het eiland. Na de trip word je bij het hotel afgezet waar je kan genieten van een vrije middag.

Overnachting:

Taman Sari, deluxe studio

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Transfer en boot zijn inbegrepen.
Snorkelsets zijn niet inclusief, maar je kan deze huren in de haven of op de boot.
Je betaalt een permit van Rp 200.000 of Rp. 300.000 per persoon.

Dag 16: Transfer naar Kanciana met stops

Vandaag rijd je zuidelijk naar het plaatsje Kanciana. Onderweg maak je nog stops bij verschillende bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld via de rijstveldterassen van Jatiluwih en het Bratanmeer en tempel rijden.

Overnachting:

Overnachting in Bali Eco Stay, Little Padi
Prachtig gelegen eco resort op de zuidelijke hellingen van Mount Batukaru. Je kijkt richting de prachtige beboste hellingen van Batukara en naar de rijstvelden. Er zijn slechts een beperkt aantal bungalows, alle met een ligging in de groene omgeving en met voldoende privacy en prachtige uitzichten. De houten huisjes hebben allemaal deels open wanden waardoor je echt één voelt met je omgeving! Een klamboe beschermt je tegen eventuele insecten en met een rolgordijn kan privacy bewaard blijven.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Transfer is inbegrepen.
Entrees en donaties bij de bezienswaardigheden komen voor eigen rekening.

Dag 17: Kanciana, vrije dag

Vrije dag om naar wens in te delen. Maak een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving of laat je verwennen in de spa. Je kan ook met verschillende workshops meedoen.

Overnachting:

Bali Eco Stay, Little Padi

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Je hebt vandaag geen beschikking over eigen vervoer.

Dag 18: Transfer naar Ubud met stops

Vandaag vertrek je richting Ubud, zonder stops neemt deze rit zo’n 1,5-2 uur in beslag. Je gaat onderweg echter langs verschillende bezienswaardigheden en tempels die Bali te rijk is. Samen met de chauffeur kan je een geschikte route afspreken. Je kunt via een wat meer zuidelijker route rijden, en bijvoorbeeld stoppen bij Puri Taman Ayun, en de Batukara tempel. In de buurt van Ubud kun je bijvoorbeeld ook de prachtige gelegen monumenten van Gunung Kawi bezoeken, de heilige bron Tirta Empul en de olifantengrot Goa Gajah.

Overnachting:

Overnachting in Villa Sabandari, standaard kamer
Mooi gelegen villa met prachtige uitzichten op rijstvelden. Er is een spa, een infinity zwembad en zonneterras aanwezig. Alle kamers komen met een privé terras.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Transfer is inbegrepen.
Entrees en donaties betaal je zelf. Gemiddeld kost een entree voor een tempel ca. Rp 15.000-60.000 per persoon. Sommige grotere parken zijn veel duurder. Bij elke tempel dien je een sjaal om je middel te doen en vaak een sarong aan te trekken. Je kunt beiden huren bij de ingang (ca. Rp 10.000 per set, dit is dan tevens een tempeldonatie).

Dag 19: Ubud, vrije dag

Vrije dag om naar wens in te delen.

Overnachting:

Villa Sabandari, standaard kamer

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Je hebt vandaag geen beschikking over eigen vervoer.

Dag 20: Ubud, kookklas Oost Bali

In de ochtend word je door chauffeur en gids opgehaald en richting Klungkung gereden waar je eerst naar de markt gaat om inkopen te doen voor de kookklas. Hierna word je naar een klein dorp gebracht waar je les krijgt in het koken van enkele typische Balinese gerechten. De les eindigt uiteraard met een overheerlijke lunch!
Na afloop word je terug naar je verblijf in Ubud gereden, de rest van de middag is ter vrije besteding.

Overnachting:

Villa Sabandari, standaard kamer

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Transfer, gids en kookklas zijn inbegrepen.

Dag 21: Ubud, spirituele tour en transfer Sanur

Samen met je gids bezoek je een aantal verborgen tempels waar je geleerd wordt hoe een Balinees bidt, je kunt deze kennis dan zelf toepassen. Een priester voert een korte blessing en purification uit. Je bezoekt ook een shaman die je karakter kan lezen door het gebruik van het complexe Balinese kalendersysteem. Deze shaman zegent je meegebrachte offer bestaande uit allerlei eetbare cakejes en gerechten fraai verpakt in bladeren en bamboo. Dit offer vormt later een heerlijke lunch. Aansluitend rijd je door naar je verblijf in Sanur.

Extra informatie:

Samen met je gids bezoek je een aantal verborgen tempels waar je geleerd wordt hoe een Balinees bidt, je kunt deze kennis dan zelf toepassen. Een priester voert een korte blessing en purification uit. Je bezoekt ook een shaman die je karakter kan lezen door het gebruik van het complexe Balinese kalendersysteem. Deze shaman zegent je meegebrachte offer bestaande uit allerlei eetbare cakejes en gerechten fraai verpakt in bladeren en bamboo. Dit offer vormt later een heerlijke lunch. Aansluitend rijd je door naar je verblijf in Sanur.

Overnachting:

Sanur is een vrij toeristische, maar toch prettige badplaats. Er is een mooi lang zandstrand, verschillende hotels en restaurants liggen direct aan het strand. Via een joggingpad dat langs het strand loopt kun je wandelingen maken. Er worden verschillende watersporten aangeboden, de zee is vrij rustig en je kunt bij vloed prima zwemmen.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Transfer en gids zijn inbegrepen.

Dag 22 + 23: Vrije dagen in Sanur

Vrije dagen in Sanur die je naar wens in kunt delen.

Overnachting:

Griya Santrian, garden wing

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen. Je hebt deze dagen geen beschikking over eigen vervoer.

Dag 24: Transfer naar het vliegveld

Vandaag word je naar de luchthaven Denpasar gereden in ca. 30-45 minuten, tijd afhankelijk van je vertrektijd.

Opmerking:

Ontbijt en transfer zijn inbegrepen.

(exclusief internationale vlucht) 14 dagen
vanaf2250,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.