Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Buenos Aires, Argentinië

Vandaag kom je aan op de internationale luchthaven Ezeiza in Buenos Aires. In de aankomsthal staat onze chauffeur met een naambordje op je te wachten voor de privé transfer naar het hotel in het centrum van de stad.

Extra informatie:

Het internationale vliegveld Ezeiza ligt ongeveer 35 km verwijderd van het stadscentrum van Buenos Aires. De privé transfer zal ongeveer 1 uur in beslag nemen.

Overnachting:

Je overnacht in het Esplendor Buenos Aires Hotel in hartje Buenos Aires. Het 4-sterren hotel is gevestigd in een klassiek monumentaal pand uit 1880 met een gevel in neorenaissance-stijl. Het hotel ligt naast het winkelcentrum Galerías Pacífico en de winkelstraat Florida vindt je om de hoek. Op korte loopafstand bevindt zich het meeting point voor deelname aan de in het programma opgenomen tours. Het hotel heeft een gastronomisch restaurant, een kunstgalerie en kamers met een stijlvolle eigentijdse inrichting met kabeltelevisie, minibar en gratis Wi-Fi. In het restaurant Mott wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd met vruchtensappen en lokale specialiteiten.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 2: Fietstour naar Recoleta en de groene parken van Palermo

Vandaag loop je naar het meeting point voor deelname aan een fietstocht naar Recoleta en de groene parken van Palermo. Onder begeleiding van een gids ontdek je deze wijken en groene parken op een unieke typisch Nederlandse wijze! De ervaren local neemt je op de fiets mee en vertelt inspirerende verhalen die deze wijken zo bijzonder maken. Uiteraard bezoek je de wijk waar Máxima is geboren en opgegroeid.

De wijk Recoleta wordt gekenmerkt door zijn Franse stijl met groene pleinen, bars, restaurants en eersteklas winkels. Je fiets naar de mooiste begraafplaats van Zuid-Amerika en stopt bij het graf van Evita Perón. De bossen van Palermo zijn de longen van de stad met zijn prachtige bomen en grote meren. In het park Jardín del Rosendal vindt je meer dan 400 soorten rozenstruiken. In de wijk Barrio Parque fiets je langs herenhuizen, pleinen, ambassades en residenties in voornamelijk Franse Stijl.

Kortom een fietstour door de verrassende kant van Buenos Aires.

Extra informatie:

De fietstocht start bij een meeting point dat op korte loopafstand van je hotel ligt. Tijdens de 3,5 uur durende fietstocht in een kleine groep (gemiddeld 8 deelnemers) maakt de gids stops voor fotomomenten en prachtige interessante stadsverhalen. Naast een comfortabele fiets (beach cruiser) krijg je ook een fietshelm in bruikleen. Tevens krijg je een flesje water en bij regen een wegwerp regenponcho om je enigszins droog te houden.

Overnachting:

Je overnacht wederom in het Esplendor Buenos Aires Hotel.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 3: Met de trein naar Delta Tigre met fiets- en kanotocht inclusief lunch

Vandaag loop je na het ontbijt in het hotel wederom naar het meeting point en ga je een dagje met de trein naar Delta Tigre. Onderweg stop je in het elegante en bosrijke plaatsje San Isidro. Je bezoekt het historische centrum, de kathedraal en de oevers van de rivier Río de la Plata met zijn sportcomplexen en restaurants. De stad Tigre leer je kennen middels een fietstocht langs toeristische plekken zoals de Mercado de Frutas.

Op deze markt verkoopt men onder andere handgemaakte rieten meubels en manden. In de middag vaar je peddelend met een kano door de Delta del Paraná en leer je de geschiedenis van deze natuurlijke schoonheid kennen.

Extra informatie:

De excursie start bij het meeting point dat op korte loopafstand van je hotel ligt. De totale excursie duurt ongeveer 8 uur. Je krijgt een fiets en fietshelm in bruikleen. Tevens zijn een flesje water, snack, lunch en treinkaartjes inbegrepen.

Overnachting:

Je overnacht wederom in het Esplendor Buenos Aires Hotel.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 4: Van Buenos Aires naar Puerto Madryn

Vandaag verlaat je het bruisende Buenos Aires en vlieg je naar Puerto Madryn en het schiereiland Península Valdés.

Extra informatie:

Je wordt 2,5 uur voor vertrek van je vlucht door onze chauffeur opgehaald bij je hotel in Buenos Aires. Hij brengt je in een half uurtje rijden naar het vliegveld Jorge Newbery. Dit vliegveld wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het binnenlandse vliegverkeer en ligt in de wijk Palermo en aan de oevers van de rivier Río de la Plata.

Na een vlucht van 2 uur zet je voor het eerst voet op Patagonische bodem.

In de ontvangsthal van het vliegveld Trelew wordt je door onze chauffeur ontvangen en samen met andere reizigers naar je hotel in het centrum van Puerto Madryn gebracht. Het vliegveld Trelew ligt op ongeveer 70 km afstand van de uiteindelijke bestemming Puerto Madryn. De transfer zal ongeveer 1 uur in beslag nemen.

Overnachting:

Je overnacht in Hotel Bahia Nueva. Dit 3-sterren hotel ligt in het centrum en aan de boulevard van Puerto Madryn. In de baai Golfo Nuevo zie je de walvissen als ware duikboten voorbij komen. De kamers hebben een stijlvolle uitrusting en zijn uitgerust met moderne schilderijen, kabeltelevisie en gratis Wi-Fi. In de koffiebar wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd met uitzicht op zee.

In de gemeenschappelijke woonkamer met bibliotheek kun je heerlijk ontspannen en in de bar kun je genieten van een hapje en een drankje.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 5: Península Valdés 4x4 Adventure met trekking tussen de pinguïns en boottocht walvissen spotten

Na het ontbijt wordt je bij je accommodatie opgehaald voor een dag vol avontuur op het schiereiland Península Valdés. Met een deskundige chauffeur rijdt je in een 4×4 Overland Truck richting het noorden van het schiereiland. Onderweg kom je naast schapen ook guanaco’s (lama’s), maras (hazen met lange poten), grijze vossen, gordeldieren, nandoes (kleine struisvogels) en verschillende roofvogels tegen.

De eerste stop maak je bij het natuurreservaat van Estancia San Lorenzo. Onder begeleiding van een deskundige gids maak je een 2,5 uur durende trekking door een exclusief gebied en bezoek je een pinguïnkolonie bestaande uit meer dan 600.000 Magelhaen pinguïns. Bij terugkomst op de estancia is het tijd om aan de inwendige mens te denken en wordt er lamsvlees geserveerd, bereid volgens een traditionele Argentijnse barbecue (lunch is niet inbegrepen).

Na de lunch vervolg je de rit en breng je een bezoek aan het provinciaal reservaat Punta Norte. Hier kun je zeeleeuwen en zeeolifanten op het strand zien liggen.

De rit vervolgd zich richting het plaatsje Puerto Piramides, waar er als kers op de taart een boottocht walvissen spotten bij zonsondergang op het programma staat. De lichtinval is op dit moment van de dag het beste om de mooiste foto’s te kunnen maken. Tijdens de 2 uur durende adembenemende boottocht zie je de speelse Zuidkapers uit het water springen en spuiten als fonteinen. Het moment waarop ze dicht langs de boot zwemmen en ze je met een wuivende sierlijke staart bij wijze van gedag zeggen, zal je nooit meer vergeten! Na de boottocht rij je terug naar Puerto Madryn en wordt je naar je hotel gebracht.

Extra informatie:

De maximale grootte van de groep bestaat uit 20 deelnemers. De totale duur van deze excursie is ongeveer 12 uur. De totale te rijden afstand is ongeveer 420 km, waarvan 200 km over asfalt, 180 km over grindwegen en 40 km over gemarkeerde sporen. De lunch op Estancia San Lorenzo is niet in de prijs inbegrepen.

Voor toetreding tot het natuurreservaat Península Valdés moeten er ter plaatse entreegelden in lokale valuta (Argentijnse Pesos) betaald worden. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen!

Overnachting:

Je overnacht wederom in Hotel Bahia Nueva.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 6: Snorkelen tussen de zeeleeuwen bij natuurreservaat Punta Loma

Snorkelen tussen de zeeleeuwen is uniek ter wereld en mogelijk in Puerto Madryn. Deze fascinerende ervaring wil je dan ook zeker niet missen. Vandaag loop je naar het meeting point in het centrum van Puerto Madryn dat zich op loopafstand van je hotel bevindt. Hier krijg je voor vertrek naar het natuurreservaat Punta Loma theoretische snorkellessen en instructies.

Na een prachtige boottocht van een half uur kom je aan in de wateren van natuurreservaat Punta Loma. Dit is het leefgebied van een stabiele populatie zeeleeuwen die bestaat uit zo’n 600 exemplaren. Hier duik je het water in waar je snel bezoekt krijgt van deze aardige, nieuwsgierige en speelse dieren. Geniet van de interactie die je met de zeeleeuwen hebt en ontdek op een unieke wijze hun onderwaterwereld.

Aan het eind van de dag heb je leren snorkelen en ontvang je een snorkeldiploma.

Extra informatie:

De totale duur van deze excursie is ongeveer 3 uur, waarvan je 45 minuten in het natuurreservaat Punta Loma bent. Dit is de maximaal toegestane tijd die is vastgesteld door de lokale autoriteiten. Natuurreservaat Punta Loma bevindt zich op 15 km afstand van Puerto Madryn en waar je in 30 minuten naar toe vaart. Vertrektijd van de excursie is afhankelijk van diverse omstandigheden zoals de tijd van het jaar en windomstandigheden. Deelname vereist geen zwemkennis, de in bruikleen gestelde snorkeluitrusting biedt veilig drijfvermogen.

Overnachting:

Je overnacht wederom in Hotel Bahia Nueva.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 7: Van Puerto Madryn naar Ushuaia

Je wordt 3 uur voor vertrek van je vlucht door onze chauffeur opgehaald bij je hotel in Puerto Madryn. Hij brengt je in een uurtje rijden naar het vliegveld Trelew.

De rechtstreekse binnenlandse vlucht van Puerto Madryn naar Ushuaia duurt ruim 2 uur.

In de ontvangsthal van het vliegveld in Ushuaia wordt je door onze chauffeur ontvangen en samen met andere reizigers naar je accommodatie in het centrum van Ushuaia gebracht.

Overnachting:

Je overnacht in Posada Fueguina. Deze 3-sterren accommodatie ligt op korte loopafstand van het centrum van Ushuaia met uitzicht op het Beagle kanaal.

De kamers zijn voorzien van vloerbedekking, stijlvol meubilair, kabeltelevisie en gratis Wi-Fi. In de koffiebar wordt dagelijks een continentaal ontbijt met fruit, yoghurt, ontbijtgranen en vleeswaren gereserveerd.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 8: Trekking en kanotocht in het nationaal park Tierra del Fuego inclusief lunch

Na het ontbijt wordt je bij je hotel opgehaald voor een actieve dag in het nationale park Tierra del Fuego. Eenmaal in het park is er een optie om een 3 uur durende trekking over Senda Costera of een 2,5 uur durende trekking over Sendero a Pampa Alta te doen. Tijdens de trekking onder begeleiding van een deskundige gids leer je veel over de geschiedenis, fauna, ecologie en de eerste bewoners van dit gebied.

‘s Middags wordt er een warme lunch met drankjes geserveerd in de buurt van het meer Lago Roca. Na een goede maaltijd bestaat het tweede deel van de dag uit een gemakkelijke 1,5 uur durende kanotocht, stroomafwaarts over de rivier naar de baai Lapataia. Kanovaren op opblaasbare kano’s is zeer veilig en biedt een gevoel van stabiliteit, waardoor je je volledig zult ontspannen en kunt genieten van de prachtige natuur. Nadat je de mooiste en relevantste plekken in het park hebt bezocht, keer je aan het eind van de middag terug naar je accommodatie.

Voor toetreding tot het nationaal park Tierra del Fuego moeten er ter plaatse entreegelden in lokale valuta (Argentijnse Pesos) betaald worden. Deze zijn niet in de prijs inbegrepen!

Extra informatie:

Tijdens deze dagexcursie onder begeleiding van uitstekende gidsen zal je het bezoek aan het nationale park Tierra del Fuego op een compleet andere manier beleven. Je leert de verborgen geheimen van het einde van de wereld kennen als je de trekking en een kanotocht maakt. Voor deelname aan de kanotocht worden rubberen laarzen, een regenbroek en een zwemvest in bruikleen gesteld. De maximale groepsgrootte per gids is 15 deelnemers en de excursie duurt ongeveer 9 uur.

Overnachting:

Je overnacht wederom in Posada Fueguina.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 9: Bezoek aan Estancia Haberton, pinguïnkolonie en Isla Gable inclusief boottocht, trekking en lunch

Na het ontbijt wordt je bij je accommodatie opgehaald voor een actieve dag naar Estancia Haberton en het eiland Isla Gable. Rijdend door de Vuurlandse bossen bereik je de baai Bahía Brown. Een panoramisch punt met uitzicht op het Beagle kanaal waar je goed kunt zien hoe de bomen op een unieke wijze worden gevormd door de constante harde wind. De volgende stop is bij Estancia Haberton aan de oevers van het Beagle kanaal. Je maakt kennis met de eerste blanke Europese nederzetting van Tierra del Fuego en maakt een rondleiding door het zeezoogdierenmuseum Acatushún.

Aan boord van een motorboot vaar je over het mythische Beagle kanaal richting het eiland Isla Martillo. Dit eiland is de broedplaats van de pinguïns die je vanaf de motorboot eenvoudig kunt spotten. Je vaart verder naar de hoofdattractie van de dag, namelijk het enorme eiland Isla Gable. Hier stap je van boord en kun je eerst genieten van een welverdiende lunch, waarbij de Patagonische rode wijn natuurlijk niet mag ontbreken.

Na de lunch en een kop koffie maak je een trekking over het prachtige eiland. Ver weg van de toeristische drukte in een magisch oerlandschap omringd door zee en stilte, waar je alleen de vogels en wind hoort. Een gevoel één met de natuur te zijn midden in het Beagle kanaal en het einde van de wereld. Je maakt kennis met beverdammen, bossen en stranden die zich op het eiland bevinden.

Na de trekking vaar je terug naar de haven van Estancia Haberton en wordt je met de bus terug gebracht naar je accommodatie in Ushuaia.

Extra informatie:

De maximale grootte van de groep bestaat uit 20 deelnemers. De totale duur van deze excursie is tussen de 9 en 10 uur. De trekking over het eiland duurt ongeveer 2,5 uur waarbij je in totaal 4,5 km aflegt. Tijdens de lunch kun je kiezen uit vis of rundvlees. Ook voor de drank wordt gezorgd met keuze uit wijn, frisdrank en mineraal water. Er zijn ook mogelijkheden voor vegetariërs of mensen met coeliakie (vooraf te reserveren).

Overnachting:

Je overnacht wederom in Posada Fueguina.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 10: Van Ushuaia naar El Calafate

Vandaag verlaat je Ushuaia en vuureiland om naar de gletsjers in El Calafate te vliegen.

Extra informatie:

Je wordt ongeveer 2 uur voor vertrek van de vlucht bij je hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld. De vlucht naar El Calafate is een korte vlucht van ruim 1 uur. Bij aankomst in El Calafate wordt je middels een transfer naar je hotel gebracht.

Overnachting:

Je overnacht in Hotel Sierra Nevada. Het 3-sterren hotel ligt aan de hoofdstraat van El Calafate met uitzicht op de baai Bahia Redonda en het nationaal park Los Glaciares. Het centrum van El Calafate bevindt zich op korte loopafstand. De lichte kamers hebben een eigentijdse inrichting en zijn voorzien van kabeltelevisie en gratis Wi-Fi. In het restaurant wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd met een verscheidenheid aan lokale en internationale ingrediënten.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 11: Minitrekking over de bekende Perito Moreno gletsjer

Na het ontbijt wordt je in de vroege ochtend bij je hotel opgehaald voor deelname aan een minitrekking over de Perito Moreno gletsjer. Nadat je ongeveer een uur de tijd hebt gekregen om de gletsjer te bekijken vanaf de pasarelas (loopbruggen), wordt je naar de haven Puerto Bajo las Sombras gebracht. Vanaf deze plek vaar je in twintig minuten langs de Perito Moreno gletsjer naar de overzijde van Brazo Rico. Daar wordt je opgevangen door ervaren berggidsen en naar de zogeheten refugio (schuilplaats) gebracht. Hier krijg je een persoonlijke gids toegewezen, waarna je in groepjes van maximaal 20 personen de tocht vervolgt.

Je loopt in 20 minuten via een bospad richting de gletsjer, waar onderweg door de gids een korte uitleg wordt gegeven over het ontstaan van de gletsjers. Eenmaal aangekomen bij de gletsjer worden je speciale stijgijzers ondergebonden en krijg je instructies over de te hanteren wandeltechniek op de gletsjer. Dan kan de anderhalf uur durende minitrekking over de uitgestrekte ijsmassa beginnen. De wandeling is niet erg zwaar, maar het ijs waar je op loopt is wel onregelmatig. Je bent echter verzekerd van een veilige wandeling.

Bovenop de gletsjer ervaar je de enorme massa’s van ijs, gletsjerspleten, watervallen en grotten. Een wereld die doet denken aan de ijstijd. Aan het eind van de minitrekking wacht je een glas whisky met ijs van de gletsjer, dat 400 jaar geleden is ontstaan!

Daarna vaar je terug naar de overkant, waar in de haven de bus voor de transfer terug naar het hotel op je staat te wachten.

Extra informatie:

De Perito Moreno gletsjer ligt 75 km verwijderd van El Calafate en de rit ernaar toe neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. De totale duur van de excursie is ongeveer 8 uur.

Het is raadzaam om handschoenen te dragen om je met name tegen de kou te beschermen. Een andere reden is om verwondingen aan je handen te voorkomen indien je op het scherpe ijs zou vallen. Handschoenen worden in bruikleen gesteld, maar i.v.m. hygiëne adviseren je om je eigen handschoenen mee te nemen. Verder raden we stevige wandel- of sportschoenen met warme sokken aan. Denk ook aan een warme winddichte jas, muts, zonnebril en zonnebrandcrème. Je kunt zelf een lunchpakketje mee nemen.

Deze minitrekking is vanwege de moeilijkheidsgraad en de vereiste inspanning, alleen geschikt voor mensen van 10 tot 65 jaar oud. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt!

Voor toetreding tot het nationaal park Los Glaciares moeten er ter plaatse entreegelden betaald worden in lokale valuta (Argentijnse Pesos). Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen!

Overnachting:

Je overnacht wederom in Hotel Sierra Nevada.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 12: Boottocht naar de Upsala gletsjer en Estancia Cristina Classic

Ontdek de Upsala gletsjer en Estancia Cristina tijdens dit hele dagavontuur. Na het ontbijt wordt je in de vroege ochtend bij je hotel opgehaald en naar de haven Punta Bandera gebracht. Hier ga je aan boord en vaar je over het meer Lago Argentino langs ijsbergen en ijsschotsen naar de Upsala gletsjer. Vanaf de boot heb je een panoramisch uitzicht op deze gletsjer. Na ruim de tijd te hebben gehad om prachtige foto’s te maken, vaar je verder naar de historische schaaps- en veeboerderij Estancia Cristina. Hier ga je aan wal en maak je onder begeleiding van een gids een wandeling door de vallei en inheemse bossen van Ñires. Bij een uitkijkpunt heb je een fantastisch uitzicht over de vallei van Lago Argentino tot aan Lago Pearson. Uiteindelijk bereik je de ongerepte waterval Los Perros, waar het water met een donderend geluid naar beneden klettert.

Na de welverdiende lunch (niet inbegrepen) en vrije tijd breng je een bezoek aan het museum Costumbrista dat is gevestigd in een voormalige schaapskooi. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van de estancia en zijn bewoners. Daarna maak je een korte wandeling naar de rivier Caterina en bezoek je de waterradmolen en de kapel.

Geniet in de late namiddag nog een keer van de prachtige omgeving tijdens de boottocht terug naar Punta Bandera. Bij aankomst in de haven staat de transfer op je te wachten om je terug naar het hotel in El Calafate te brengen.

Extra informatie:

De haven Punta Bandera ligt 47 km verwijderd van El Calafate en de rit ernaar toe neemt ongeveer 1 uur in beslag. De totale duur van de excursie is ongeveer 13 uur. Hiervan zit je in totaal 5 uur op de boot en ben je 6 uur op de Estancia Cristina. De wandeling heen en terug naar de waterval Los Perros duurt ongeveer 2 uur, waarbij je ongeveer 6 km aflegt.

De lunch op Estancia Cristina is optioneel en kan ter plekke in het restaurant El Quincho betaald worden. Je mag ook zelf een eigen lunchpakket meenemen.

Overnachting:

Je overnacht wederom in Hotel Sierra Nevada.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 13: Van El Calafate naar Bariloche

Vandaag verlaat je El Calafate om naar het volgende avontuur in Bariloche te vliegen.

Extra informatie:

Je wordt ongeveer 2 uur voor vertrek van de vlucht bij je hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld. De vlucht naar Bariloche is een vlucht van bijna 2 uur. Bij aankomst in Bariloche wordt je middels een transfer naar je hotel gebracht.

Overnachting:

Je overnacht in Hotel Tres Reyes.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 14: Excursie naar Circuito Chico en de berg Cerro Campanario

In de middag wordt je bij je hotel opgehaald voor de excursie die het zogenaamde traject Circuito Chico aflegt. Een excursie die je laat kennismaken met Bariloche en zijn prachtige natuurlijke omgeving die bestaat uit bergen, groene bossen en diepblauwe meren. Rijdend langs de oevers van het meer Lago Nahuel Huapi passeer je het strand Playa Bonita en heb je uitzicht op het eiland Isla Huemul. De eerste stop is aan de voet van de berg Cerro Campanario.

Hier krijg je ruim de tijd om met een stoeltjeslift naar de top van deze berg te gaan. Het uitzicht over het lake district is fenomenaal en volgens National Geographics een van de 7 mooiste uitzichten ter wereld. Je vervolgd de rit over het Circuito Chico traject en maakt een stop bij een panoramisch uitkijkpunt. Vanaf hier worden de typische foto’s van de ansichtkaarten van Bariloche gemaakt. Maak een foto van de meren Lago Moreno en Nahuel Huapi met als middelpunt het beroemde Llao Llao hotel.

De weg vervolgd zich en je passeert de voet van de berg Cerro Lopéz welke voor veel klimmers een uitdaging vormt. In het gemeentelijk park Llao Llao rijdt je langs de haven Puerto Pañuelo en maak je uiteindelijk van dichtbij kennis met het beroemde Llao Llao hotel. Alvorens de weg terug naar Bariloche wordt ingezet, maak je een laatste stop bij de kapel Capilla San Eduardo, een regionaal architectonisch juweeltje.

Extra informatie:

Ticket stoeltjeslift Cerro Campanario is niet in de prijs inbegrepen.

Overnachting:

Je overnacht in Hotel Tres Reyes. Het 3-sterren hotel ligt aan de oever van het diepblauwe meer Nahuel Huapi. Op korte loopafstand van het centrum en Centro Cívico van San Carlos de Bariloche. De kamers zijn voorzien van kluis en kabeltelevisie. In de openbare ruimtes is er gratis Wi-Fi beschikbaar. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd met uitzicht op het meer Nahuel Huapi.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 15: Paardrijden door de droge Patagonische steppe inclusief traditionele Argentijnse Asado en transfers

Vandaag staat er een avontuurlijke paardrijtocht op het programma. Na het ontbijt wordt je bij je hotel opgehaald en naar een estancia gebracht. Hier wordt je ontvangen met zoete broodjes, koffie, thee en sinaasappelsap. Daarna begint de eerste paardrijtocht, een rit door de uitlopers van het Andesgebergte welke wordt gevolgd door een heerlijke traditionele asado (barbecue) op de estancia.

Na de lunch zoek je je paard weer op om een tweede rit te maken door de droge Patagonische steppe. Voordat je weer terugkeert naar je hotel in Bariloche, wordt je getrakteerd op mate (thee) en tortas fritas (gefrituurd gebak).

Extra informatie:

De estancia bevindt zich op 30 km afstand ten oosten van San Carlos de Bariloche en is een van de oudste nog werkende boerderijen in de omgeving. Het landgoed beslaat ongeveer 25.000 hectare in de uitlopers van de Andes waarop hoofdzakelijk runderen en schapen grazen. Je wordt verwelkomd in een voormalige landelijke school die zich binnen de estancia bevindt.

Heerlijk om paard te rijden in de Patagonische steppe aan de voet van een van de grootste condor broedende rotsen. Geniet van de lokale flora en fauna, waaronder flamingo’s, zwarthangende zwanen en guanaco’s.

De paardrijtocht is geschikt voor alle vaardigheidsniveaus, dus ook voor beginners!

Overnachting:

Je overnacht in Hotel Tres Reyes.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 16: Van El Calafate naar Buenos Aires (Palermo)

Het avontuur in Patagonië zit er op. Vandaag wordt je bij je hotel opgehaald voor je transfer naar de luchthaven van El Calafate en vlieg je terug naar Buenos Aires. Na aankomst in Buenos Aires staat onze chauffeur op je te wachten voor de transfer naar je hotel in de hippe en trendy wijk Palermo. Geniet van het zwembad en ga ’s avonds heerlijk op een terrasje zitten nagenieten van een fantastische rondreis.

Overnachting:

Je overnacht in Dazzler Palermo Hotel 4*. Het 4-sterren hotel ligt in de trendy wijk Palermo en beschikt over een buitenzwembad. De grote kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, kabeltelevisie en gratis Wi-Fi. Er wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 17: Vertrek uit Buenos Aires, einde van de rondreis

Vandaag wordt je bij je hotel opgehaald voor je transfer naar het internationale vliegveld Ezeiza. Vanaf hier vliegen jullie terug naar huis. Einde van een geweldige avontuurlijke rondreis.

Extra informatie:

Je wordt 3,5 uur voor vertrek van je vlucht door onze chauffeur opgehaald bij je hotel in Buenos Aires. Hij brengt je in een uurtje rijden naar het internationale vliegveld Ezeiza. Goede terugvlucht en wellicht tot een volgende keer!

Exclusief internationale vluchten: 17 dagen
vanaf3520,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.