Reisprogramma

Dag 1 Aankomst in Managua, Nicaragua

Je komt aan op de luchthaven van Managua en wordt opgehaald door onze contactpersoon. Hij of zij brengt je naar je hotel in het centrum van Managua.

Extra informatie:

Managua is de hoofdstad van Nicaragua en is met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad van Nicaragua. De stad heeft veel te bieden zoals theaters, restaurants, barretjes en bioscopen. Op de Roberto Huembes markt kan je een authentieke Nicaraguaanse markt meemaken waar van alles te koop is.  Managua is een goede uitvalsbasis voor dagtrips naar de westkust of één van de natuurparken rondom de stad.

Overnachting:

Je slaapt in Hotel Mansión Teodolinda. Het hotel is gelegen in het centrum van Managua, dichtbij Plaza Inter en er zijn meerder restaurants in de directe omgeving. Alle kamers hebben airconditioning en er is een zwembad.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 2 van Managua naar León

Vandaag reis je van de hoofdstad Managua naar de Spaans-koloniale stad León. Hier heb je de mogelijkheid te stad op eigen houtje te ontdekken. Natuurlijk is het ook mogelijk extra tours bij te boeken zoals een stadstour.

Extra informatie:

León is een cultureel-historische studentenstad met een unieke, authentieke sfeer. In de avond komt deze stad helemaal tot leven en kun je kiezen uit een grote hoeveelheid gezellige barretjes. Daarnaast biedt León historische, koloniale gebouwen met een rijk verleden. León laat nog veel van zijn bewogen geschiedenis zien. Bezoek bijvoorbeeld het museum van de revolutie.

Overnachting:

Je overnacht in Hotel Austria. Hotel Austria is de perfecte basis om León te ontdekken. Centraal gelegen stelt dit hotel je in staat de stad eenvoudig en snel te ontdekken. Het hotel biedt airconditioning en is sinds kort overgegaan op duurzame energievoorzieningen.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 3 León Cerro Negro vulkaan

De Cerro Negro is een vulkaan in de buurt van León. Voor de eerste hitte reis je af naar de vulkaan en na één uur hiken naar de top heb je het geweldige uitzicht over de zwarte helling van de vulkaan. Na het beklimmen van de vulkaan is er de mogelijkheid om te vulkaanboarden! De middag in León is vrij besteedbaar.

Extra informatie:

De Cerro Negro is de jongste vulkaan van Centraal Amerika en één van de actiefste. Dit avontuur vergt wel een basis fitheid en enig lef. Tijdens de hike leer je over de geschiedenis en laat de gids de kraters en lavavelden zien. Liever boarden tijdens de zonsondergang? Laat het ons weten!

Overnachting:

Je slaapt nog een nacht in Hotel Austria.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 4 Van León naar Granada

Vandaag reis je vanuit León naar de Spaans-koloniale stad Granada. Halverwege wordt een tussenstop gemaakt bij de Mombacho vulkaan voor een Canopy tour. Hierna reis je door naar Granada.

Extra informatie:

De Canopy tour: na een korte uitleg ben je klaar om op 30 meter hoogte door de boomtoppen van het Mombacho nevelwoud te vliegen. De Mombacho vulkaan is sinds 1570 niet meer uitgebarsten en ligt ongeveer 10 kilometer bij de stad Granada vandaan.

Overnachting:

Je slaapt in hotel El Almirante. Het hotel is ingericht in traditionele koloniale stijl en ligt ongeveer 5 minuten lopen bij het centrale plein vandaan. Dit moderne hotel biedt je alle gemakken tijdens je verblijf zoals een restaurant, zwembad, airconditioning en is ook nog eens eco-vriendelijk ingericht.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 5 Granada stad en Masaya twilight bezoek

De ochtend is volledig vrij in te vullen in Granada, ontdek de stad op eigen houtje of boek een extra stadstour. In de middag, rond de schemering breng je een bezoek aan de Masaya vulkaan, wanneer het steeds donkerder wordt is de stromende lava van deze actieve vulkaan misschien wel zichtbaar!

Extra informatie:

Granada is de tweede oudste stad van Centraal Amerika gesticht in 1524. Tegenwoordig is de stad goed gerenoveerd en biedt het een fijne sfeer aan zijn bezoekers. De stad heeft een brede selectie aan bars en restaurants, vooral aan de boulevard die van het centrale park naar Lago de Nicaragua leidt. De Masaya vulkaan is een van de meest actieve vulkanen in Nicaragua en is alleen te bezoeken per voertuig. Aan de rand van de krater is de fosfor geur goed te ruiken en de lava is, wanneer de rook wat minder is, zelfs zichtbaar.

Overnachting:

Je slaapt nog een nacht in Hotel El Almirante. Het hotel is ingericht in traditionele koloniale stijl en ligt ongeveer 5 minuten lopen bij het centrale plein vandaan. Dit moderne hotel biedt je alle gemakken tijdens je verblijf zoals een restaurant, zwembad, airconditioning en is ook nog eens eco-vriendelijk ingericht.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 6 Van Granada naar Isla de Ometepe

Vandaag gaat de reis verder naar Isla de Ometepe. Via San Jorge wordt er afgereisd met de veerboot naar het eiland. De rest van de dag kan je lekker relaxen en heb je vrije tijd.

Extra informatie:

Isla de Ometepe ligt in het grootste zoetwater meer van Latijns-Amerika na het Titicacameer in Peru. Het eiland is ontstaan uit twee totaal verschillende vulkanen. Vulkaan Concepción en vulkaan Maderas. Wat het eiland zo uniek maakt is dat de ene vulkaan actief is en de andere niet, dit zorgt voor twee totaal verschillende ecosystemen. Er zijn veel activiteiten te doen op Isla de Ometepe maar het eiland is ook de perfecte locatie voor ontspanning.

Overnachting:

Je slaapt in Hotel Charco Verde. Het hotel ligt in een natuur reservaat aan een van de mooiste stranden van Isla de Ometepe. De ideale locatie om een strandwandeling te maken of te ontspannen in een van de hangmatten. Het hotel heeft airconditioning en elke kamer heeft een privé badkamer.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen

Dag 7 Actieve dag op Isla de Ometepe

De dag wordt begonnen met een natuurtour door het diverse landschap van Isla de Ometepe. Een gids neemt je mee langs wildlife en een lokale gemeenschap. De morgen eindigt bij Ojo de Agua, een natuurlijke bron waar je een duik kunt nemen. Daarna, in de middag maak je een kajaktour over de Istian rivier op Ometepe eiland.

Extra informatie:

De Maderas vulkaan is de kleinere van de twee vulkanen op Isla de Ometepe met 1394 meter boven zeeniveau. Deze vulkaan is bedekt met nevelwoud en kent vele koffievelden. De Concepción vulkaan is met 1610 meter een stuk hoger en is bedekt met een subtropisch droog woud. Tijdens een heldere dag geven de beide vulkanen een geweldig beeld vanaf het vaste land.

Overnachting:

Je slaapt nog een nacht in Hotel Charco Verde. Het hotel ligt midden in een natuurreservaat aan één van de mooiste stranden van Isla de Ometepe. De ideale locatie om een strandwandeling te maken of te ontspannen in één van de hangmatten. Het hotel heeft airconditioning en elke kamer heeft een privé badkamer.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 8 Isla de Ometepe wordt verruild voor Laguna de Apoyo

Vandaag reizen we af naar de Laguna de Apoyo, een kratermeer in de buurt van Granada. Na de reis vanuit Isla de Ometepe zal de rest van de dag vrije tijd zijn aan dit rustige en heldere meer.

Extra informatie:

Dit kratermeer is ontstaan na de uitbarsting van een vulkaan duizenden jaren geleden. Sinds 1991 is lagune een natuur reservaat en er wordt gezegd dat het meer het helderste water in Nicaragua heeft. Bij de lagune zijn vele activiteiten mogelijk en de natuur kent een grote diversiteit aan flora en fauna.

Overnachting:

Je slaapt in Hotel Apoyo Lodge en is een wellnessboutique aan de rand van Laguna de Apoyo. Dit kleine, gezellige hotel staat bekend om zijn gezonde en bewuste keuken. Het hotel biedt kamers met zicht op het meer of boshelling. Alle kamers hebben privé badkamers met warm water. Het hotel biedt verschillende wellness behandelingen en yoga lessen.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 9 Laguna de Apoyo SUP cursus

Vandaag wordt een combinatie van activiteit en relaxen. In de ochtend staat er een SUP cursus voor je op het programma, met daarna de tijd om zelf rond te peddelen over het kalme water van de Laguna. De middag is vrij in te vullen.

Extra informatie:

Een heerlijke locatie om te ontspannen.

Overnachting:

je slaapt nog een nacht in Hotel Apoyo Lodge. Deze lodge is een wellness boutique aan de rand van Laguna de Apoyo. Dit kleine, gezellige hotel staat bekend om zijn gezonde en bewuste keuken. Het hotel biedt kamers met zicht op het meer of boshelling. Alle kamers hebben privé badkamers met warm water. Het hotel biedt verschillende wellness behandelingen en yoga lessen.

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt inbegrepen.

Dag 10 Terugreis naar het vliegveld van Managua

Helaas, dit is alweer de laatste dag van Actief Nicaragua. Vanaf Laguna de Apoyo word je naar het vliegveld van Managua gebracht waar de reis zal vanuit ons zal eindigen.