Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Kaapstad, Zuid-Afrika

Op de internationale luchthaven staat een chauffeur klaar om je naar het eerste hotel te brengen. Deze chauffeur kan bij aankomst ook assisteren bij het pinnen van de eerste Randen en bij de aanschaf van een telefoonkaart.
In een half uur kom je aan bij één van onze favoriete hotels in Sea Point, het bruisende centrum van Kaapstad.

Extra informatie:

The Clarendon in Fresnaye biedt een heerlijke tuin (met zwembad) en ligt daarnaast op ongeveer 15 minuten rijden van het Waterfront, van Camps Bay Strand en van de Tafelberg, perfect centraal dus!
De hostess Emmy zal er alles aan doen om het naar je zin te maken, bij een late aankomst is het bijvoorbeeld nog mogelijk om een snack klaar te laten zetten.

Overnachting:

The Clarendon Fresnaye, standard room

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 2 + 3 + 4: Kaapstad ontdekken

De komende drie dagen is er alle tijd om Kaapstad te ontdekken! Na een persoonlijk bezoek van uw lokale reisagent weet u alles wat deze fantastische stad te bieden heeft.
Liefhebbers van cultuur gaan naar Robben Eiland, het nieuwe Silo museum, de Bokaap of naar het District 6 Museum. Maar vergeet vooral niet de natuur,die in Kaapstad overweldigend is; de niet te missen Tafelberg, Lion’s Head, de Kaap de Goede Hoop en de Twaalf Apostelen.
Tip: Diegenen die van de gebaande paden af willen bezoeken één van de bijzondere wine estates in de Constantia wijnregio, op een half uur rijden van Kaapstad. Hier zijn een aantal fantastische restaurants te vinden; zoals Chefmans Warehouse bij Beau Constantia of Bistro 1682 bij Steenberg Estate.
Actievelingen kunnen fietsen over de boulevard van Sea Point, of maak een fantastische hike vanuit Newlands Forest of de Kirstenbosch Botanical Gardens. Voor ieder wat wils dus!

Overnachting:

The Clarendon Fresnaye, standard room

Aantal Overnachtingen: 3
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 5: Van Kaapstad naar Hermanus

Op dag vijf pak je je koffers om door te reizen naar Hermanus. Het is absoluut een aanrader om via de prachtige Coastal Route via Betty’s Bay en Kleinmond te rijden.
Maar het is ook fantastisch om via de wijnlanden van Somerset West te rijden en hier een lunchstop te maken bij één van de vele prachtige wijn estates en restaurants.
De prachtige rit eindigt in Hermanus.
Je verblijft bij Whale Rock Luxury Lodge, van het Nederlandse Bakker gezin. Dit guesthouse is door de prachtige tuinen een oase van rust. Op een paar minuten rijden ben je in het centrum van Hermanus voor een aantal fantastische restaurants.

Extra informatie:

Hermanus is de walvishoofdstad van Zuid-Afrika. Elk jaar komen hier van juli tot november de Zuidelijke Right Wales, ook wel genaamd “Southern Rights” (Zuid Kapers) naar de Kaap. Deze walvissoort is gemiddeld 16 meter lang en weegt 60 ton. Ze hebben dan ongeveer 8000 kilometer afgelegd van Antarctica naar de Kaap om te paren en te kalven. Het bijzondere van Hermanus is dat deze zoogdieren tot enige meters van de kust komen, dichtbij de kliffen. Nergens ter wereld zijn de walvissen zó dichtbij de kust. Een pad langs de rotsen met uitzichtpunten strekt zich langs de kust uit. Een “walvis-roeper” geeft in het dorp het laatste nieuws over de voor de kust liggende walvissen.

Overnachting:

Whale Rock Luxury Lodge, sea view suite

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 6: Avonturen in Hermanus

Op een volle dag in Hermanus moeten er zeker walvissen worden gespot (in het seizoen). Dit kan al met een wandeling langs de kust of onder het genot van een kopje koffie vanaf één van de terrassen in het centrum.
Maar ook buiten het seizoen heeft Hermanus genoeg te bieden! Zo is de nog onontdekte Hemel en Aarde Vallei met een aantal prachtige wine estates een echte tip.
Actievelingen komen in Hermanus ook aan hun trekken, want het Kogelberg Nature Reserve is om de hoek te vinden en hier kan je quadbiken, wild water raften of via een Zipline naar beneden roetsjen!
Ook kun je vanuit de oude haven in Hermanus in een kayak het water op, waarna je je tussen de walvissen, zeeleeuwen of dolfijnen begeeft.

Overnachting:

Whale Rock Luxury Lodge, sea view suite

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 7: Van Hermanus naar het Sabona Game Reserve

Na Hermanus gaat de reis door naar waarschijnlijk het hoogtepunt van de vakantie; het Sanbona Game Reserve!
Dit private game park ligt in de Kleine Karoo en is absoluut het beste private game reserve dat in de West-Kaapprovincie te vinden is. De omgeving is heel bijzonder vanwege de zogenaamde fynbos vegetatie en het heuvellandschap waar de Kleine Karoo zo bekend om is.
Je gaat in de ochtend en middag op een open jeep op safari en met veel geluk spot je hier alle leden van de Big 5! Geniet van de schitterende lodge en fantastische maaltijden.

Overnachting:

Sabona Game Reserve, standard room

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Dagelijkse activiteiten zijn inbegrepen.

Dag 8: Safari’s en vrije tijd bij Sabona

De vrije dag bij Sanbona staat in het teken van de safari’s. De ranger zal al vroeg vertrekken voor een spectaculaire tocht, op zoek naar olifanten, leeuwen, cheeta’s, en nog veel meer.
Geniet tussen de safari activiteiten van de geweldige maaltijden, het zwembad, en van een geweldige behandeling in de spa.
In de middag vertrek je opnieuw voor een sundowner safari, een geweldige beleving.

Overnachting:

Sabona Game Reserve, standard room

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Dagelijkse activiteiten zijn inbegrepen.

Dag 9: Van Sabona naar Stellenbosch

Na de laatste safari en het ontbijt bij Sanbona is het tijd om naar de volgende bestemming te rijden.
Je begeeft je op de beroemde R62 route en rijdt via Montagu, Robertson en Worchester naar Stellenbosch, in de zogenaamde “Cape Winelands”.
Tip: onderweg zijn nog een aantal geweldige stops aan te raden. Zo zijn er in Robertson een aantal uitstekende wijn estates om te lunchen, of maak een bootcruise op de Breede River onder het genot van een picknick.
De reis eindigt in Stellenbosch. Deze regio heeft een aantal van de beste wijngaarden in Zuid-Afrika, waarvan de wijnen nu alweer vele jaren ook populair zijn buiten de Zuid-Afrikaanse grenzen. Veel wijngaarden hebben wijnkelders, waar je meer te weten kan komen over de productie van wijn en waarbij je de wijnen ook kunt proeven.
Wedgeview Guesthouse is een fantastische plek om de reis te eindigen. Het guesthouse ligt midden in de wijnlanden, je kunt direct vanuit de tuin tussen de wijnranken door lopen! Verder is er een fantastisch zwembad, een gezellige bar, maar vergeet ook niet de uitstekende en zeer betaalbare spa.

Overnachting:

Wedgeview Country House, garden deluxe room

Aantal Overnachtingen: 1
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 10 + 11: Vrije dagen bij Stellenbosch

De twee dagen in Stellenbosch bieden genoeg tijd om de regio goed te ontdekken! Al direct in de buurt van Wedgeview zijn er een aantal geweldige wijn estates te bereiken.
Voor wie de benen wil strekken is er ook genoeg te doen; een fietstour tussen de wijnranken door, mountainbiken door de natuurparken of een quad bike tour door de omgeving Paarl.
Maar natuurlijk mag een culinair hoogtepunt in Stellenbosch niet ontbreken. Een aantal sterrenrestaurants zoals Jordan Restaurant, Terroir en Rust en Vrede zijn echte kanjers. We maken graag een reservering!

Overnachting:

Wedgeview Country House, garden deluxe room

Aantal Overnachtingen: 2
Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

Dag 12: Einde van de reis

Deze reis eindigt met een rit van ongeveer 45 minuten naar de luchthaven van Kaapstad waar je de auto inlevert en terugreist naar huis.

Opmerking:

Ontbijt is inbegrepen.

(exclusief internationale vlucht) 12 dagen
vanaf2625,00
Reisvoorstel aanvragen

Deze reis is natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aan te passen.
Genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op het laagseizoen.