around the world travel

tips voor goedkope vliegtickets

verre reizen

hoe vind je de juiste vliegtickets

Alle reizen die wij aanbieden zijn exclusief internationale vluchten. Wij regelen zelf geen internationale vluchten omdat dit niet onze expertise is. We richten ons op ons specialisme en dat is het samenstellen van mooie, bijzondere en unieke vakantie verre bestemmingen!

We laten je natuurlijk niet in het diep zwemmen en helpen jou hierbij  een goede keuze te maken tussen de goedkoopste vliegtickets en de beste vluchten voor jouw reis te vinden. Bij het uitzoeken van het vliegticket is het goed om de vluchttijden af te stemmen met jouw Travel Specialist zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de reis perfect aansluit op jouw wensen.

internationale goedkoopste vliegTickets

Bij Around The World Travel regel je zelf de internationale vluchten. Een ticket boeken kan tegenwoordig zeer eenvoudig. Met een beetje zoeken kan je al snel veel geld besparen. Bovendien kan je bij ons de reis die je wilt maken helemaal laten aanpassen op jouw vliegtijden. Wel zo gemakkelijk! Er zijn behoorlijk wat (online) aanbieders voor vliegtickets te vinden. Wij noemen hier een aantal goede en betrouwbare sites waar wij goede ervaringen mee hebben. Door hier zelf een ticket te boeken, steun je indirect ook ATWT en dat wordt uiteraard zeer gewaardeerd:

Tips voor bij het boeken

  • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar zeker ook op de overstaptijden en -landen/plaatsen. Soms betekent een goedkopere ticket ook meer reistijd, overstaptijd en meer CO2 uitstoot!
  • Tijdens vakantieperiodes (vooral in de kerst- en zomervakantie) zijn vluchten over het algemeen een stuk duurder dan in de rest van het jaar (het laagseizoen). Als je in zo’n vakantieperiode op reis wilt, dan is het raadzaam om zo vroeg mogelijk te boeken voor de goedkoopste vliegtickets.
  • Het kan interessant zijn om te vliegen op rustige dagen bijvoorbeeld op een maandag. In sommige gevallen kan dit veel geld schelen. Laat de reis die je bij ons boekt eventueel aanpassen op de meest gunstige vliegdagen!
  • Let op: Nederlandse en Belgische reiziger die naar of via de Verenigde Staten reizen, zijn verplicht voor vertrek een ESTA (elektronisch visum) aan te vragen. Ook als je enkel een tussenstop maakt in de VS heb je een ESTA nodig! Vraag je visum aan op de ESTA site.
  • Let op overstaptijden als je een indirecte vlucht vindt. In Amerika dien je de tijd te nemen omdat de koffer weer ingecheckt moet worden als je daar geland bent, dus dat kost tijd.
  • Maak eens prijsvergelijkingen tussen direct op de website van luchtvaartmaatschappijen zoeken en via een vliegticket bemiddelaar zoeken. Het kan wel eens goedkopere vliegtickets opleveren.
  • Maak eens gebruik van incognito” surfen op internet. Het kan wel eens goedkoper zijn dan in jouw normale browser.

 

Binnenlandse vluchten

Wij boeken doorgaans de binnenlandse vlucht(-en) voor je als deze een onderdeel zijn van je (rond)reis. Je kan deze vluchten ook zelf boeken maar wij raden dit af. Als je zelf de vluchten boekt ben je ook verantwoordelijk voor alle aanpassingen van je reisprogramma bij wijzigingen, vertragingen en uitval etc. Als wij dit voor je regelen nemen wij alles voor je uit handen.

Algemene voorwaarden van de luchtvaartmaatschapij

Voor alle binnenlandse vluchten die via ATWT worden geboekt gelden de annuleringsvoorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Dit is een ondereel van de reisvoorwaarden van Around The World Travel.