Compleet op avontuur

Naar Nicaragua

Praktische reisinformatie Nicaragua

Praktische reisinformatie voor jouw reis op maat naar Nicaragua.

Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Nicaragua. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

Tijdsverschil Nederland en Nicaragua

Voor Nicaragua moet je rekening houden met een aardig tijdsverschil. Het tijdsverschil tussen Nicaragua en Nederland of België is in onze zomer namelijk 8 uur. Het is daar dan vroeger. In onze wintermaanden is het in Nicaragua 7 uur vroeger dan in de Benelux.

Paspoort & visum voor Nicaragua

Je hebt voor je reis naar Nicaragua een paspoort nodig. Helaas kun je niet reizen op een ID-bewijs. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je terugkomt uit Nicaragua.

Bij aankomst in Nicaragua krijg je een visum. Je vult hiervoor een formulier in. Het is dus handig om een pen in je handbagage te hebben! Je krijgt een “tourism visa” in je paspoort waarmee je maximaal 90 dagen in het land mag verblijven. Dit kost 10 US Dollar en dat dien je ter plekke te betalen.

! Let op: Nederlandse en Belgische reizigers (ook kinderen) die naar of via de Verenigde Staten reizen, zijn verplicht voor vertrek een ESTA (elektronisch visum) aan te vragen; dus ook als de Verenigde Staten niet je eindbestemming is en je in de VS slechts een tussenstop maakt! Dit doe je door op de ESTA site je persoons- en reisgegevens in te voeren.
! De regelgeving voor een visum kan wel eens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

Veiligheid en reisadvies Nicaragua

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

Inentingen voor Nicaragua

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts. Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

Overnachten in Nicaragua

Waar je slaapt in Nicaragua is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilden organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

Geld en pinnen in Nicaragua

Je gebruikt in Nicaragua de Nicaraguaanse Córdoba, afgekort C$. Het is handig om Amerikaanse dollars mee te nemen omdat je daar overal mee kunt betalen. Pinnen is niet overal mogelijk. Je kunt bij aankomst op het vliegveld en in de grote steden bij de BAC Credomatics geld opnemen. Deze automaten zijn ook te vinden bij de grotere tankstations. De meeste pinautomaten zijn geschikt voor Visa kaarten en maar een beperkt deel accepteert kaarten met het Maestro/Cirrus logo. Het is dus handig om een Visa creditcard mee te nemen. In grotere hotels en restaurants kun je daar ook mee betalen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

Elektriciteit in Nicaragua

De netspanning in Nicaragua is 110 volt. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact en is de spanning te laag voor onze apparatuur. Als je geen schakelaar op je elektrische apparatuur hebt, heb je een adapter nodig.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

Beste reistijd voor Nicaragua

Het beste moment om Nicaragua te bezoeken is kort na het regenseizoen, tijdens de droge periode. Die begint in november en tot en met april ben je in Nicaragua zeker van aangenaam zonnig en warm weer. Tussen november en maart biedt Nicaragua ook de perfecte bestemming om walvissen te spotten.

Onze andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

Vliegtickets naar Nicaragua

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en info per bestemming terug.

Kleding – wat neem ik mee naar Nicaragua

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Laagjes zijn vooral handig omdat je dan of meer of juist iets minder kleding aan kan hebben. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

Reisbenodigdheden

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

Reisgids voor Nicaragua

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver