Compleet op avontuur

Naar Brazilië

Praktische reisinformatie Brazilië

HIer vind je alle PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Brazilië.

Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Brazilië. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Braziilië

Brazilië beschikt over meerdere tijdzones en niet het hele land kent zomertijd. Het tijdsverschil met Nederland varieert van 3 tot 6 uur vroeger, afhankelijk van de tijdzone en wel of geen zomertijd. Ook is de ingang van de zomertijd niet op dezelfde datum als in Nederland.

PASPOORT & VISUM VOOR Braziilië

Je hebt voor je reis naar Brazilië een paspoort nodig. Alleen met een ID-bewijs reizen is helaas niet voldoende. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je vertrekt uit Brazilië.

Een visum is niet nodig wanneer je verblijf maximaal 90 dagen is. Wel moet je in het bezit zijn van een retourticket of een doorreisticket.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Braziilië

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Braziilië

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Braziilië

Waar je slaapt in Brazilië is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilden organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Braziilië

Je gebruikt in Brazilië de Real, afgekort BRL. Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een Maestro/ Cirrus bankpas bij onder andere de Citibank, HSBC, Bradesco en Banco 24 Hores. Een creditcard als betaalmiddel is in winkels bijna altijd mogelijk. Dollars en Euro’s kunnen ter plaatse goed gewisseld worden.

Je kunt eventueel al wat Euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Braziilië

De netspanning in Brazilië is 127/220 volt. Je apparaten met stekkertype C passen in de lokale stopcontacten type N. De andere stekkers (F) passen niet in Brazilië maar wel met een wereldstekker die je hier al zou kunnen kopen. Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Braziilië

De Amazone in Brazilië is op zijn top na het regenseizoen vanaf begin april. De rest van het land heeft tijdens onze wintermaanden de zomervakantie dus het kan overal aardig druk zijn. Houd er rekening mee dat het in het zuiden van Brazilië ‘s winters behoorlijk kan afkoelen en dat temperaturen rond de 15 graden Celsius normaal zijn rond juli en augustus.

VLIEGTICKETS NAAR Braziilië

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Braziilië

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen. Het kan ‘s avonds afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Brazilië dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of  sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan. Bescherming tegen muggen is van belang in Brazilië, denk dus ook aan kleding met lange mouwen en broekspijpen. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Braziilië

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.