Compleet op avontuur

Naar Cambodja

Praktische reisinformatie Cambodja

Praktische reisinformatie voor jouw reis op maat naar Cambodja.

Hier vind je veel praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Cambodja. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

Tijdsverschil Nederland en Cambodja

Het tijdsverschil met Cambodja is in onze winterperiode 6 uur. Het is dan 6 uur later dan in de Benelux. Tijdens onze zomertijd is dat 5 uur.

Paspoort & visum voor Cambodja

Voor je reis naar Cambodja heb je een paspoort nodig. Je kunt niet reizen op een ID-bewijs. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je terugkomt uit Cambodja.

Voor Cambodja heb je een visum nodig, dit regel je simpel via CIBT VISAS.

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

Veiligheid en reisadvies Cambodja

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

Inentingen voor Cambodja

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts. Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

Overnachten in Cambodja

Waar je slaapt in Cambodja is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilden organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

Geld en pinnen in Cambodja

In Cambodja betaal je met de Cambodjaanse munteenheid; de Riel (KHR).
De afgelopen jaren is Cambodja steeds meer “een Dollar-economie” geworden. Dit betekent voor toeristen dat bedragen vaak worden afgerond op hele dollars. In de grote steden en op veel toeristische plekken kun je overal met dollars betalen. Op het platteland en op lokale markten is de Riel vaak de belangrijkste munt. In de steden Phnom Penh en Siem Reap zijn voldoende werkende geldautomaten. Hier kun je dollars pinnen. Heel soms kun je ook Riel pinnen. Dit kun je beter niet doen, omdat deze munt buiten Cambodja helemaal niets waard is. Met een creditcard kun je vooral in de eerdergenoemde steden terecht, in de betere hotels en restaurants. Een tip is wel dat je altijd contant geld bij je hebt, want bijna alles in Cambodja draait voornamelijk om contant geld.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

Elektriciteit in Cambodja

De netspanning in Cambodja is 220/230 volt. De stekkers zijn bijna allemaal anders dus neem een wereldstekker mee. De stroomvoorziening is ook anders dan wij gewend zijn en wil, zeker buiten de grote steden, nog weleens uitvallen.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

Beste reistijd voor Cambodja

De beste periodes om naar Cambodja te gaan zijn om praktische reden november-maart en juli-augustus. De eerste maanden vallen in de drogere periode wanneer de temperatuur aangenaam is. Juli-augustus regent het al meer maar de natuur kleurt prachtig groen. Het is niet aan te raden buiten deze periode te gaan, want dan kan de temperatuur makkelijk oplopen tot 40+ graden Celsius.

Onze andere bestemming per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

Vliegtickets naar Cambodja

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en info per bestemming terug.

Kleding – wat neem ik mee naar Cambodja

Het is in Cambodja altijd warm, dus het is aan te raden om lichte en dunne kleding in te pakken. In deze cultuur zijn blote benen en schouders niet gewenst, dus wil je hier rekening mee houden en T-shirts en broeken meenemen die tot over de knieën vallen. Het is  verplicht om tijdens een bezoek aan een tempel je schouders en knieën te bedekken. Daarnaast moet je bijvoorbeeld ook petjes afdoen en je schoenen doe je ook uit. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

Reisbenodigdheden

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

Reisgids voor Cambodja

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver

 

BewarenBewaren