Compleet op avontuur

Naar Chili

Praktische reisinformatie Chili

HIer vind je alle PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Chili.

Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Chili. Wij doen uiteraard onze uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan ook contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN CHILI

De bestemming Chili valt in twee verschillende tijdzones:
* Magallanes regio: 4 uur vroeger (wintertijd), 5 uur vroeger (zomertijd).
* Chili: 4 uur vroeger (wintertijd), 6 uur vroeger (zomertijd).
Wij spreken in dit voorbeeld over onze winter- en zomertijd. De winter- en zomertijd in Chili zijn namelijk tegenovergesteld aan die van ons in Nederland.

PASPOORT & VISUM VOOR Chili

Je hebt voor je reis naar Chili een paspoort nodig. Alleen met een ID-bewijs reizen is helaas niet voldoende. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je vertrekt uit Chili.

Een visum is niet nodig wanneer je verblijf maximaal 90 dagen is. Wel moet je in het bezit zijn van een retourticket of een doorreisticket. Bij aankomst in Chili krijg je een “Tarjeta de Turismo” welke je bij vertrek weer moet inleveren, dus niet verliezen tijdens je reis.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Chili

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Chili

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Chili

Waar je slaapt in Chili is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen willen organiseren die wij zelf zouden willen maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Chili

Je gebruikt in Chili de Chileense Peso, afgekort CLP.

Geld kun je eenvoudig pinnen bij de geldautomaten van bijv, Redbanc. Deze automaten vind je in bijna alle steden. Let op: niet elke pinpas werkt in elke automaat. Als je dus kunt pinnen, neem altijd voldoende geld op. Pinnen met je creditcard kan altijd, maar kost extra geld.

Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd, hier komt echter een meerprijs bij, dus het is beter om altijd contant geld bij je te hebben. Dit is zeker van belang als je naar de meer afgelegen gebieden van Chili gaat.

Geld wisselen kan bij banken of casas de cambio. Dit zijn kleine huisjes waar ze elke munteenheid wisselen. Het is, in verband met de koers, verstandig om geld te wisselen in grote steden.

Je kunt eventueel al wat Euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Chili

De netspanning in Chili is 220 volt. Je apparaten met stekkertype C passen in de lokale stopcontacten type N. De andere stekkers vanuit (F) passen niet in Chili maar wel met een wereldstekker, die je hier al zou kunnen kopen. Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Chili

Chili ligt op het zuidelijk halfrond, daarom zijn de seizoenen omgekeerd: de zomer is in Chili van december tot maart.

Dit is ook gelijk de beste periode om Patagonië en Vuurland te bezoeken, maar ook om rondom het Andesgebergte te reizen. De temperaturen zijn dan aangenaam en (bijna alle) toeristische faciliteiten zijn beschikbaar.

Het centrale deel van Chili (rond Santiago en Valparaíso) is in de zomermaanden van Chili zeer warm en/of vochtig. Voor deze gebieden zijn het begin van de zomer (in Chili: oktober t/m november) en de nazomer (in Chili: maart t/m april) perfect.

De kust van Noord Chili heeft het hele jaar een heerlijk lenteachtig klimaat.

VLIEGTICKETS NAAR Chili

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Chili

Het is uiteraard afhankelijk van wanneer je naar Chili gaat. Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Het kan s ‘avonds flink afkoelen (zeker in de bergen kan de temperatuur naar onder het vriespunt gaan). Denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Chili, dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen.

Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan. Bescherming tegen muggen is van belang in Chili, denk dus ook aan kleding met lange mouwen en broekspijpen. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN Chili

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Chili

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijke voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.