Compleet op avontuur

Naar Indonesië

Praktische reisinformatie Indonesië

Hier vind je alle PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR INDONESIË.

Goed voorbereid op reis willen we allemaal; hier lees je alle praktische reisinformatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Indonesië. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN INDONESIË

Indonesië beschikt over meerdere tijdzones en kent geen zomertijd. Het tijdsverschil met Nederland is:

  • Oost-Indonesië 8 uur later
  • Centraal-Indonesië 7 uur later
  • West-Indonesië 6 uur later

PASPOORT & VISUM VOOR INDONESIË

Voor je reis naar Indonesië heb je een paspoort nodig. Je kunt niet reizen op een ID-bewijs. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je aankomt in Indonesië.

Een visum is niet nodig wanneer je verblijf maximaal 30 dagen.

! De regelgeving voor een visum kan nog wel eens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES INDONESIË

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR INDONESIË

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN INDONESIË

Waar je slaapt in Indonesië is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen willen organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN INDONESIË

Je gebruikt in Indonesië de Indonesische Rupiah, afgekort IDR. Pinnen is goed mogelijk in Indonesië. Voor een Maestro bank moet je misschien even zoeken maar er zijn voldoende pinautomaten. Een creditcard als betaalmiddel is ook vaak mogelijk. Denk eraan dat wanneer je naar de kleinere eilanden reist er vaak geen mogelijkheid is om te pinnen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN INDONESIË

De netspanning in Indonesië is 230 volt. Voor Indonesië heb je geen wereldstekker nodig, je stekkers kunnen zonder probleem gebruikt worden in Indonesië.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR INDONESIË

Indonesië is bijna het hele jaar goed te bereizen. Het regenseizoen is net anders dan in andere delen van Azië; eigenlijk is de hele periode van maart tot en met oktober prima geschikt voor jouw reis naar Indonesië.

Onze andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

VLIEGTICKETS NAAR INDONESIË

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR INDONESIË

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Het kan ‘s avonds afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Indonesië dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan en regenkleding/poncho tijdens het regenseizoen. Indonesië is een religieus land; van vrouwen wordt verwacht zich te bedekken. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden..

REISBENODIGDHEDEN

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR INDONESIË

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver