Compleet op avontuur

Naar Namibië

Praktische reisinformatie Namibië

HIer vind je alle PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Namibië.

Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Namibië. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Namibië

Namibië is de bestemming om te bereizen als je geen jetlag wilt hebben. In Namibië is het gedurende onze zomertijd dezelfde tijd als in Nederland/België. In de wintertijd is het in Namibië 1 uur later.

PASPOORT & VISUM VOOR Namibië

Je hebt voor je reis naar Namibië een paspoort nodig. Je kunt niet reizen op een ID-bewijs. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je terugkomt uit Namibië.

Je krijgt een “tourism visa” in je paspoort waarmee je maximaal 90 dagen in het land mag verblijven. Als je Namibië betreedt moet je altijd in het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Namibië

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Namibië

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Namibië

Waar je slaapt in Namibië is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilden organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Namibië

Je gebruikt in Namibië de Namibische dollar, afgekort NAD. Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een Maestro/ Cirrus bankpas. Een creditcard (Visa en Mastercard) als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk. Dollars en Euro’s kunnen ter plaatse goed gewisseld worden; probeer altijd voor kleingeld te zorgen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Namibië

De netspanning in Namibië is 220 volt. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. De Namibische stekker (D of M) is vaak onderdeel in een wereldstekker die je hier al zou kunnen kopen.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Namibië

Namibië kent vanwege zijn ligging en woestijnen een vrij extreem klimaat. In de winter kan het er ‘s nachts onder nul zijn terwijl het in de zomer overdag makkelijk 40 graden Celsius wordt. De beste periode om Namibië te bezoeken is tijdens de overgangsperioden: september/oktober en eind april/ mei zijn de meest geschikte maanden.

Onze andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

VLIEGTICKETS NAAR Namibië

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en mogelijke informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Namibië

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen. Wij raden je aan om ook een set nettere kleding mee te nemen voor bijzondere gelegenheden. Het kan ‘s avonds flink afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Namibië, dus vergeet niet een hoofddeksel mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of  sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Namibië

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver