Compleet op avontuur

Naar Nepal

Praktische reisinformatie Nepal

PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Nepal.

Hier lees je alle praktische reisinformatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Nepal. Wij doen uiteraard onze uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan ook contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Nepal

Het tijdsverschil tussen Nepal en Nederland/België is in onze zomer 3 uur en 45 minuten. In onze wintertijd is dat een uur meer, dus 4 uur en 45 minuten.

PASPOORT & VISUM VOOR Nepal

Je hebt voor je reis een paspoort nodig. Met alleen een ID-bewijs kun je niet reizen. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst.

Daarnaast heb je ook een visum nodig. Het visum voor Nepal kost € 40,- en is af te halen bij het consulaat in Amsterdam of je kunt het regelen via CIBT VISAS.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Nepal

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kunt u terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Nepal

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Nepal

Waar je zult slapen  is helemaal afgestemd op de reis die samen is gesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilde gaan organiseren die wij zelf zouden maken; een fijn accommodatie is dan dus ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Nepal

Je gebruikt in Nepal de Rupee, afgekort NRs. Pinnen is alleen mogelijk in de grotere steden met een bankpas. Een creditcard, Visa en Mastercard, als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk. Dollars en Euro’s kunnen ter plaatse goed gewisseld worden, probeer altijd voor kleingeld te zorgen.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Nepal

De netspanning is 220 volt. De stroom valt helaas echter geregeld uit. Neem dus altijd een zaklamp mee.
Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

Let ook op: De stroomvoorziening in Nepal kan behoorlijk fluctueren en daardoor je goede apparatuur flink beschadigen. Een spanningsbeveiliging is aan te raden voor je reis.

BESTE REISTIJD VOOR Nepal

De beste periode om een reis naar Nepal te plannen zijn ons voorjaar (midden februari tot en met mei) en ons najaar (oktober tot en met december). De temperaturen in Nepal zijn dan fijn en de lucht is dan vaak onbewolkt zodat je een prachtig uitzicht op de bergen hebt. Overigens kun je Nepal ook heel goed in de winter bezoeken, maar ‘s nachts en in de hoger gelegen gebieden kan het dan wel erg koud worden, let dus op dat je de juiste kleding meeneemt.

VLIEGTICKETS NAAR Nepal

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Nepal

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan, makkelijk te wassen. We vragen je om in kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur, dus het liefst geen blote schouders en/of knieën. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN voor Nepal

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisdingen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Nepal

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Dit zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.