Compleet op avontuur

Naar Peru

Praktische reisinformatie Peru

PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Peru.

Hier lees je alle praktische reisinformatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Peru. Wij doen uiteraard onze uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan ook contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Peru

Het tijdsverschil tussen Nederland/België en Peru is in onze zomer 7 uur. In onze winter is het in Peru zes uur vroeger dan hier.

PASPOORT & VISUM VOOR Peru

Je hebt voor je reis een paspoort nodig. Met alleen een ID-bewijs kun je niet reizen. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na de terugkomst.

Voor deze bestemming heb je geen visum nodig, wel moet je in het bezit zijn een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS

VEILIGHEID EN REISADVIES Peru

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kunt u terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Peru

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Peru

Waar je zult slapen  is helemaal afgestemd op de reis die samen is gesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilde gaan organiseren die wij zelf zouden maken; een fijn accommodatie is dan dus ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Peru

Je gebruikt in Peru de Nuevo Sol, afgekort Pen.
Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een bankpas. Een creditcard, Visa en Mastercard, als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk. Dollars en Euro’s kunnen ter plaatse goed gewisseld worden, probeer altijd voor kleingeld te zorgen.

Je kunt eventueel al wat geld in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Peru

De netspanning is 220 volt en soms 110 volt. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Peru

Peru heeft een sterk wisselend klimaat. Lima kun je het best bezoeken in de zomer die loopt van december t/m februari. Het is daar dan aangenaam warm.

De kustregio van Peru is in deze winterperiode nog een stuk warmer. De maanden april tot november is de beste tijd om de kustregio te bezoeken.

Het regenseizoen in de Andes-regio duurt grofweg van december tot maart. De Andes kun je dus het beste aandoen in de maanden augustus en september.

VLIEGTICKETS NAAR Peru

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Peru

Afhankelijk van je bestemming(-en) in Peru verschilt het kledingadvies nogal. Neem in ieder geval zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan, makkelijk te wassen. Draag je kleding in lagen.

Wat betreft je kleding raden we je aan om voor de kustregio luchtige en lichte kleding mee te nemen (in verband met muggen). Verschillende T-shirts met korte én lange mouwen, warme kleding, denk aan een fleece trui, eventueel thermisch ondergoed, een muts en handschoenen, dikke sokken en een winddicht jack. Daarnaast neem je minimaal twee a drie lange broeken mee,

Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

REISBENODIGDHEDEN voor Peru

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisdingen voor een goede reis.

REISGIDS VOOR Peru

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijk voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Dit zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver.