Praktische reisinformatie Suriname
Hier vind je alle PRAKTISCHE REISINFORMATIE VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Suriname.
Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Suriname. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.
Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.
TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Suriname
Suriname ligt in een andere tijdzone dan Nederland. Suriname kent geen zomertijd en in de zomer is het er 5 uur vroeger dan in Nederland/België. In de wintertijd is het in Suriname 4 uur vroeger.
PASPOORT & VISUM VOOR Suriname
Je hebt voor je reis naar Suriname een paspoort nodig. Je kunt niet reizen op een ID-bewijs. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je aankomt in Suriname.
Bij binnenkomst in Suriname krijg je een toeristenkaart, deze kaart is 30 dagen geldig en dat kan met 60 dagen verlengd worden. De toeristenkaart kost €30 en is eventueel ook al van te voren aan te vragen via CIBT VISAS.
! De regelgeving voor een visum kan wel eens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!
Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.
VEILIGHEID EN REISADVIES Suriname
Uiteraard staat jouw veiligheid voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.
INENTINGEN VOOR Suriname
Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.
Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.
OVERNACHTEN IN Suriname
Waar je slaapt in Suriname is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilden organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.
GELD EN PINNEN IN Suriname
Je gebruikt in Suriname de Surinaamse dollar, afgekort SRD. Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een Maestro/ Cirrus bankpas. Een creditcard als betaalmiddel is niet altijd en overal mogelijk. Dollars kunnen ter plaatse goed gewisseld worden en worden vaak ook geaccepteerd als betaalmiddel bij grotere bedragen. ATM’s in Suriname kennen vaak storingen, probeer dus altijd geld achter de hand te houden.
Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.
ELEKTRICITEIT IN Suriname
De netspanning in Suriname is 110/220 volt. Onze stekkers passen in de lokale stopcontacten type C en F. De andere stekkers in Suriname (A en B) zijn vaak onderdeel in een wereldstekker die je hier al zou kunnen kopen.
Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.
BESTE REISTIJD VOOR Suriname
Het is het beste om Suriname tijdens de droge periode te bezoeken. De wegen naar en van het regenwoud zijn rond deze tijd het beste te bereiken. De drogere periodes zijn februari/maart en september/oktober.
Onze andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.
VLIEGTICKETS NAAR Suriname
Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en eventuele informatie per bestemming terug.
KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Suriname
Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Het kan ‘s avonds afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Suriname dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan. In het regenseizoen is een regenjas of poncho ook aan te raden. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.
REISBENODIGDHEDEN
Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.
Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.
REISGIDS VOOR Suriname
Wij helpen je graag met een zo goed mogelijke voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver