around the world travel

praktische info suriname

Praktische reisinformatie Suriname

alle PRAKTISCHE reisinformatie VOOR JOUW REIS OP MAAT NAAR Suriname op een rijtje

Wij doen uiteraard ons uiterste best om de praktische reisinformatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je verdere vragen hebben per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Even een tip voor jou om je te ontzorgen! Op onze pagina “paklijst vakantie” voor een verre reis hebben wij voor jou onze standaard paklijst met jullie gedeeld.

TIJDSVERSCHIL NEDERLAND EN Suriname

Suriname ligt in een andere tijdzone dan Nederland. Suriname kent geen zomertijd en in de zomer is het er 5 uur vroeger dan in Nederland/België. In de wintertijd is het in Suriname 4 uur vroeger.

PASPOORT & VISUM VOOR Suriname

Je hebt voor je reis naar Suriname een paspoort nodig. Je kunt niet reizen op een ID-bewijs. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je aankomt in Suriname.

Als je als toerist Suriname gaat bezoeken, kan je via CIBT VISAS. een Entry Fee voucher online  aanvragen. Voor meer informatie klik hier

  • Voor Suriname heeft u geen visum nodig als het reisdoel toerisme en/of familiebezoek is.
  • Reist u naar Suriname voor toeristische doeleinden? U moet voor toegang tot het grondgebied van Suriname entreegeld betalen.
  • Bij aankomst in Suriname moet u uw bewijs van betaling aan de lokale autoriteiten laten zien.

! De regelgeving voor een visum kan wel eens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

VEILIGHEID EN REISADVIES Suriname

Uiteraard staat jouw veiligheid voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor reisinformatie vooraf kun je terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

INENTINGEN VOOR Suriname

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts.

Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle reisinformatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

OVERNACHTEN IN Suriname

Waar je slaapt in Suriname is helemaal afgestemd op de reis die is samengesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilden organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

GELD EN PINNEN IN Suriname

Je gebruikt in Suriname de Surinaamse dollar, afgekort SRD. Pinnen is mogelijk in de grotere steden met een Maestro/ Cirrus bankpas. Een creditcard als betaalmiddel is niet altijd en overal mogelijk. Dollars kunnen ter plaatse goed gewisseld worden en worden vaak ook geaccepteerd als betaalmiddel bij grotere bedragen. ATM’s in Suriname kennen vaak storingen, probeer dus altijd geld achter de hand te houden.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

ELEKTRICITEIT IN Suriname

De netspanning in Suriname is 110/220 volt. Onze stekkers passen in de lokale stopcontacten type C en F. De andere stekkers in Suriname (A en B) zijn vaak onderdeel in een wereldstekker die je hier al zou kunnen kopen.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

BESTE REISTIJD VOOR Suriname

Het is het beste om Suriname tijdens de droge periode te bezoeken. De wegen naar en van het regenwoud zijn rond deze tijd het beste te bereiken. De drogere periodes zijn februari/maart en september/oktober.

Onze andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

VLIEGTICKETS NAAR Suriname

Wij hebben meer reisinfo over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene reisinformatie en eventuele informatie per bestemming terug.

KLEDING – WAT NEEM IK MEE NAAR Suriname

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Het kan  ‘s avonds afkoelen, denk dus ook aan iets warms met lange mouwen voor de avonden. De zon is scherp in Suriname dus vergeet niet een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of  sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Bij veel natuurexcursies raden wij ook stevige/dichte wandelschoenen aan. In het regenseizoen is een regenjas of poncho ook aan te raden. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden. We hopen dat je veel aan dit soort reisinformatie hebt om mee te nemen op vakantie.

REISBENODIGDHEDEN

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal Essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze benodigdheden bij de volgende winkel: Reisartikelen – klik op de link voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackspullen.nl een leuke site om te shoppen. 

REISGIDS VOOR Suriname

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijke voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids met een complete reisinformatie per land. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver